PureVPN-beoordeling


In deze recensie van PureVPN zullen we proberen een simpele vraag te beantwoorden: verdient PureVPN een plaats tussen de beste VPN-providers?

PureVPN is een VPN-service die niet echt een introductie behoeft. Het is al geruime tijd actief (ongeveer 7 jaar) en het is moeilijk om niet over meningen te struikelen als u op zoek bent naar een VPN-provider op internet. PureVPN wordt beheerd door het in Hong Kong gevestigde GZ Systems Ltd. De oprichter van PureVPN is een ondernemer, Uzair Gadit.

Kenmerken

Qua functies hebben ze meer dan 300 VPN-servers in 22 landen, met meer dan 22.000 IP-adressen. Dat is behoorlijk indrukwekkend.

purevpn-landen

VPN-protocollen: PPTP, L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2 (voor Blackberry) en OpenVPN. De laatste bevindt zich nog in de bètafase. Twee gelijktijdige verbindingen zijn toegestaan. De coderingssterkte is 128-bits of 256-bits AES. Hun OpenVPN beschikt over 256-bit AES-CBC-encryptiecodering voor gegevensoverdracht, LZO-compressie en 1024-bit RSA CA. OpenVPN is alleen beschikbaar met UDP op poort 53, momenteel geen alternatieve poorten of TCP-protocol – maar het bevindt zich in de bètafase, dus we verwachten dat ze later meer opties zullen toevoegen.

Hun website is zeer informatief. Misschien te informatief: hun overweldigende SEO-inspanningen resulteerden in veel overbodige pagina’s zoals “USA VPN Service”, “Germany VPN Service” en de lijst gaat verder met een speciale pagina voor al hun locaties. Informatie is gericht op niet-technische gebruikers en daar is niets mis mee, alleen ontbreken er veel technische details.

Prijzen

purevpn-prijzen

Ze hebben 3 prijsopties, als volgt:

 • $ 9,95 / 1 maand
 • $ 44,95 / 6 maanden
 • $ 69,95 / 12 maanden

Het goedkoopste abonnement is dus gelijk aan $ 5,83 / maand.
Ze hebben een geld-terug-garantie van 3 dagen voor nieuwe bestellingen en 7 dagen voor verlengingen. In hun teruggavebeleid staat dat terugbetalingsverzoeken geldig zijn zolang de gebruiker niet meer dan 500 MB aan gegevensoverdracht of 2 GB gebruikt voor verlengingen. We denken dat dit beleid een beetje te strikt is gezien de huidige snelheden. Een gebruiker kan gemakkelijk meer dan 1 GB downloaden door zijn nieuwe VPN te testen op speedtest.net en vergelijkbare bandbreedtetestservices.

Ze bieden ook een VPN-proefaccount voor $ 2,5, geldig voor 3 dagen. Het proefaccount is niet onderworpen aan de geld-terug-garantie.

Betaalmethoden: Paypal, Credit Cards, Alertpay, Plimus, WebMoney en Bitcoin.

Software

PureVPN heeft aangepaste VPN-software voor Windows, Mac OS X, iOS en Android. We hebben ze allemaal geprobeerd voor onze beoordeling, maar we hebben ons gericht op de Windows-client.
Hun VPN-software is complexer dan sommige van hun concurrenten, maar heeft veel functies. Over het algemeen is het goed gemaakt en best chique, misschien een beetje te chique voor onze smaak. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en er zijn geen technische vaardigheden voor nodig. U kunt de VPN-locaties selecteren in een vervolgkeuzelijst of op een kaart. Het heeft ook een ondersteuningsgedeelte waar u gemakkelijk ondersteuningstickets kunt openen, zonder de VPN-clientsoftware te verlaten, hun site te bezoeken enzovoort.

cliënt2

klant 1

Voor de OpenVPN-bèta bieden ze een aangepaste versie van de OpenVPN GUI. We zouden willen dat ze de serverconfiguratiebestanden afzonderlijk hadden, voor degenen zoals wij die al een OpenVPN GUI hebben geïnstalleerd. Maar nogmaals, de service is gericht op niet-technische gebruikers, dus de gemakkelijkste manier om hen toegang te geven, is door hen software te geven om te installeren en te verbinden.

Logging en privacy

PureVPN verzamelt persoonlijk identificeerbare informatie van gebruikers zoals naam, telefoonnummer, adres. Ze stellen dat ze de online activiteiten van gebruikers niet registreren, maar alleen de toegang tot hun service (IP-adres van verbinding, duur van VPN-sessie, hoeveelheid overgedragen gegevens). Ze zeggen echter niet hoe lang ze deze gegevens bewaren. Het lijkt erop dat ze in het verleden beweerden deze logboeken vijf dagen te bewaren, maar de duur was verwijderd van hun pagina met Algemene voorwaarden. We vragen ons af waarom.

Snelheid en betrouwbaarheid

De snelheid was goed, gemiddeld op servers ver weg, maar meestal goed op dichterbij gelegen locaties. L2TP was het snelste protocol in onze tests, PPTP werd 2e. SSTP was langzamer, maar het voordeel is dat firewalls en landelijke beperkingen zoals die in China gemakkelijk kunnen worden omzeild.

Hier zijn enkele speedtest-resultaten:

purevpn-speedtest

De torrent-snelheid was ook goed, meestal gemiddeld tussen 3 MBps en 5 MBps, maar we bereikten tot 10 MBps in een test.

torrent

torrent 3

In sommige tests hebben we onze raw / non-VPN breedbandsnelheid bijna gemaximaliseerd, dus we mogen niet klagen.

VPN-verbindingen waren betrouwbaar en videostreaming verliep soepel in HD-kwaliteit.

Ondersteuning

PureVPN biedt 24/7 ondersteuning via ticketing en online chat. We hebben de online chat geprobeerd en de ondersteuningsmedewerker was behulpzaam en loste onze problemen tijdig op. Ze hebben ook een forum.

Conclusies

Het goede:

 • veel servers, veel locaties, enorm veel IP’s.
 • beginnersvriendelijke VPN-software.
 • goed gedocumenteerde tutorials.
 • P2P toegestaan ​​op veel locaties.
 • BitCoin geaccepteerd.
 • Goede snelheid, betrouwbare verbindingen.
 • Snelle en behulpzame ondersteuning.

De slechte:

 • Te veel SEO op hun website (het is opgeblazen).
 • Prijzen kunnen beter zijn. Hun proefperiode is slechts 3 dagen en het kost de helft dan sommige concurrenten een hele maand in rekening brengen.
 • Slechts 3 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, bij een laag bandbreedtegebruik.
 • Privacybeleid mist details over de duur van het bijhouden van logboeken.
 • OpenVPN is in bèta, ze bieden alleen tutorials voor Windows en geen aparte configuratiebestanden.

Laatste opmerkingen:

PureVPN is een zeer solide provider en om de vraag vanaf het begin van deze recensie te stellen: ja, het verdient een plaats bij de beste VPN-providers. Misschien niet een in de top 5, maar zeker een top 10. Hoewel er een aantal dingen zijn die we niet zo leuk vinden aan PureVPN, denken we dat ze hun service op dit moment verbeteren. Voor nu geven we PureVPN een beoordeling van 7.5 / 10 en bevelen het ten zeerste aan.

Heb je ervaring met PureVPN? deel het met ons door hieronder te reageren.

Vindt u de recensie nuttig? Abonneer u op onze e-mailnieuwsbrief (in zijbalk) voor meer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map