proXPN Beoordeling


proXPN VPN is een in Nederland gevestigde VPN-provider die een tweeledige VPN-service aanbiedt. Met het gratis account kunt u onbeperkt surfen op het internet via OpenVPN, terwijl het premium-account de aanbiedingen van de concurrentie aankan met volwaardige onbeperkte toegang tot alle webservices op een aantal servers, wereldwijd. Laten we eens kijken hoe ze onze tests hebben doorstaan!

Kenmerken

proXPN biedt PPTP- en OpenVPN-verbindingen, hoewel het gratis (basis) account je alleen OpenVPN oplevert. Geen UDP-protocollen hier, zoals L2TP en OpenVPN UDP, voor beide betalingsplannen. Het gratis account geeft u toegang via één server in de Verenigde Staten, terwijl gebruikers die willen betalen vanaf 6,25 USD / maand een van hun ‘vele servers wereldwijd’ kunnen kiezen. Ze hebben VPN-servers op 7 locaties: 4 in de VS, één in Nederland, één in Singapore en één in het VK. Alle VPN-servers hebben veel IP-adressen.

Het premium-account wordt geleverd met een risicovrije proefperiode van 7 dagen voor alle nieuwe gebruikers van de service.

Ze hebben een mooie servicepresentatievideo op YouTube

proXPN biedt een op maat gemaakte applicatie om verbinding te maken met hun netwerk. Deze app draait op alle belangrijke OS-versies (lees: Microsoft Windows XP SP3 of nieuwer, Mac OS X 10.5 of nieuwer. Met de applicatie kunnen gebruikers de VPN-server en het protocol (PPTP of OpenVPN) kiezen. De Mac-app is eigenlijk gewoon een gewijzigde versie van TunnelBlick, een gratis OpenVPN-client.

proXPN biedt ondersteuning voor mobiele gebruikers en ze hebben handleidingen op hun website geplaatst over het opzetten van PPTP-verbindingen op zowel iOS 4.0 of nieuwer en Android 4.0 of nieuwer. De “mobiele” pagina op hun website belooft dat op maat gemaakte apps voor zowel iOS als Android “binnenkort” verschijnen in de respectievelijke Application Stores en Markets.

Software

Hun VPN-kiezer is schoon en eenvoudig. Het biedt een snelle manier om te schakelen tussen servers en VPN-protocollen, en het blokkeert een vooraf gedefinieerde applicatie als de VPN-verbinding onverwacht wegvalt.

software 1

Dat is een leuke functie voor diegenen die ervoor willen zorgen dat een torrent-applicatie of een browser geen gegevens blijft overdragen nadat de VPN is losgekoppeld, waardoor uiteindelijk uw echte IP-adres wordt getoond.

software2

Prijzen

De in Nederland gevestigde provider biedt twee soorten accounts aan. Het gratis account is beschikbaar voor iedereen die zich wil aanmelden op de website en biedt onbeperkt surfen op het internet via slechts een van hun servers in de VS De browsersnelheid is beperkt tot 300 Kbits / seconde op hun gratis VPN-abonnement, terwijl de Premium-abonnementen bieden onbeperkte VPN-snelheden. De snelheden worden echter beperkt door de protocollen, omdat zowel PPTP als OpenVPN TCP langzamer zijn dan UDP VPN’s.

Het premium-account kost u 6,25 USD / maand (startprijs) en geeft u onbeperkt verkeer met hogere snelheden, toegang tot al hun servers wereldwijd, toegang tot P2P / torrenting, niet-geblokkeerde poorten en PPTP-ondersteuning (voor zowel desktop / laptops als mobiele telefoons / tabletten).

Logging en privacy

Deze provider maakt via hun logging- en privacybeleid duidelijk dat ze nultolerantie hebben tegenover gebruikers die hun netwerken gebruiken voor illegale activiteiten zoals spammen, vervalsen van headers, hacken, verspreiding van virussen enzovoort.

Wat betreft hun loggingbeleid, stellen ze dat ze aanmeldingsinformatie en verbindingsinformatie zullen verzamelen die twee weken wordt bewaard. Ze registreren betalingsgegevens van de premium gebruikers, zoals naam en betalingscyclus.

Hier is een screenshot van het privacybeleid:

loggen 1

We zijn niet van mening dat de opmerking “niet dat we het zelfs zouden kunnen, omdat de verbinding versleuteld is”, juist is. Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat een VPN-verbinding gecodeerd is tussen de eindgebruiker en de VPN-server, en niet van de VPN-server naar de internetservice, zoals de website, waar mensen toegang toe hebben. Zelfs als de gebruiker toegang krijgt tot een website via HTTPS, is de VPN-voorziening NOG STEEDS KUNNEN om te zien tot welke website je toegang hebt, hoewel ze niet kunnen zien wat er “in” de HTTPS-verbinding zit. Dus onze suggestie voor proXPN is om nauwkeurige technische verklaringen te geven om het bewustzijn van gebruikers van VPN-services te vergroten, anders zouden sommige mensen denken dat een VPN-service volledige versleuteling biedt tussen de eindgebruiker en de websites / services waartoe ze toegang hebben.

Betrouwbaarheid en Snelheid

We bleven verschillende uren verbonden met de OpenVPN-service (gemiddeld 3 uur / verbindingstijd), op verschillende dagen. De verbindingen waren betrouwbaar in onze tests en we hebben het niet opgemerkt en verbroken. De snelheden zijn echter niet de beste die we ooit hebben gezien en dat komt omdat ze alleen TCP VPN-protocollen bieden. Als u niet op de hoogte bent van het verschil tussen TCP- en UDP-VPN’s, raadpleegt u ons vergelijkingsartikel over TCP versus UDP VPN. Kortom, TCP VPN’s kunnen 10x langzamer zijn dan UDP VPN’s.

Gemiddeld bereikten we snelheden tussen 3 en 5 Mbit / sec. op proXPN VPN met beide VPN-modi (OpenVPN en PPTP). De beste die we kregen op onze proXPN VPN-snelheidstests was ongeveer 7 Mbit / sec (OpenVPN TCP), terwijl onze verbindingssnelheid zonder een VPN gemiddeld tussen 80 en 100 Mbit / sec te gebruiken: genoeg om enkele van de best haalbare snelheden van elke VPN te krijgen server, ongeacht de provider.

Ondersteuning

ProXPN VPN biedt ondersteuning via e-mail / ticket, twitter en ze hebben ook een documentatie-sectie op hun site.

Conclusies

Het goede:

 • VPN-software is leuk en eenvoudig. We vonden het leuker dan sommige van de andere VPN-services die we hebben getest
 • De prijs is helemaal niet slecht
 • Ze bieden een gratis VPN-abonnement

De slechte:

 • Geen UDP VPN-protocollen, wat een lagere verbindingssnelheid betekent. De meeste VPN-providers gebruiken standaard UDP VPN’s
 • Het logboekbeleid kan mensen verwarren
 • Wat meer landen / serverlocaties zouden leuk zijn

Laatste opmerkingen: hun gepolijste VPN-software, een gratis abonnement en goede prijzen maken het snelheidsverlies goed. Als je een VPN nodig hebt voor browsen, mediastreaming en losse downloads, zijn hun snelheden goed genoeg. We beoordelen proXPN VPN op 6.5 / 10 onder betaalde VPN-providers.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map