IVPN Beoordeling 2016


IVPN is in 2009 opgericht door een groep beveiligingsspecialisten en is door veel gebruikers geliefd en gewaardeerd. Sindsdien hebben ze de service verbeterd en hun klantenbestand uitgebreid. Gevestigd in Gibraltar vanwege betere privacywetten, biedt IVPN meer dan 20 servers in 12 landen: Canada, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, VK, Hong Kong, IJsland, Italië, Nederland, Roemenië, Zweden en de Verenigde Staten. Het is vermeldenswaard dat IVPN ook een sponsor is van EFF.

Verbindingsondersteuning is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, iOS, Android en verschillende routers zoals DD-WRT, Tomato en PfSense.

Ze hebben over het algemeen goede recensies, maar zoals met alles zullen er altijd gemengde meningen zijn, dus we wilden het zelf proberen.

Privacy- en registratiebeleid

IVPN heeft een zeer eenvoudig privacybeleid, geen dubbelzinnige formulering of algemene brede regels. Er is met name een paragraaf die ons interesse heeft gewekt en die luidt als volgt:

ivpn-privacypolicy

Dit betekent dat zelfs als ze op de een of andere manier wettelijk verplicht zouden zijn om de informatie van een gebruiker te verstrekken, ze dit niet zouden kunnen doen omdat ze geen verbindingslogboeken hebben of anderszins persoonlijke informatie opslaan. Opgenomen worden in Gibraltar, zoals eerder vermeld, geeft hen ook een beetje meer juridische dekking, omdat de wetten minder streng zijn en gerechtelijke bevelen niet gemakkelijk te verkrijgen zijn voor dergelijke kwesties.

Er zijn veel andere specifieke problemen die worden behandeld in het privacybeleid, dat we hier zouden aanraden om te lezen. We raden over het algemeen aan om het privacybeleid zorgvuldig te lezen, omdat er mogelijk verborgen informatie is over gegevensverzameling, betrokkenheid van derden en wettelijke verplichtingen.

Software

De software die door IVPN wordt geleverd, is intuïtief en biedt veel aansluitingsmogelijkheden vanaf de achterkant.

ivpn-mainapp

We hadden een vloeiende ervaring met de software die door IVPN wordt aangeboden, geen verbroken verbindingen, en hoewel sommige configuratieparameters moesten worden ingesteld, waren er, zodra deze eenmaal in gebruik waren, geen problemen.

De software heeft alles wat u van een VPN-service mag verwachten en nodig heeft en is dankzij de eenvoud in ontwerp geschikt voor zelfs de meest elementaire gebruikers. We vonden dit erg verfrissend, vooral met veel services die opvallende, flitsende software bieden die niet reageert of niet volledig functioneert.

De software bevat latentietests die handig zijn bij het kiezen van de servers waarmee verbinding moet worden gemaakt, diagnostiek (verbindingslogboeken) en de mogelijkheid om ze rechtstreeks naar IVPN te sturen, een firewall / kill-schakelaar die zeer effectief is en nog meer functies. Voor DNS gebruiken ze hun eigen servers in plaats van DNS-services van derden.

Kenmerken

Zoals verwacht hadden we geen toegang tot Netflix omdat hun servers zijn verbannen, maar we konden verbinding maken met de BBC en redelijk streamen. We wilden dit vermelden omdat er veel vragen zijn over deze specifieke services en we hopen dat dit de meeste vragen over mediastreaming zal beantwoorden.

IVPN biedt ondersteuning voor Obfsproxy als een functie. Obfsproxy is een tor-subproject dat kan worden gebruikt om verkeer te verdoezelen, zodat het onherkenbaar wordt. Dit is uitermate handig in landen als China, waar de ISP’s DPI-technologieën (Deep Packet Inspection) gebruiken om VPN-verbindingen te herkennen en te blokkeren.

Een andere zeer interessante functie die IVPN biedt, zijn Multi-Hop-verbindingen. Vergelijkbaar met het connectiviteitstype in Tor, waarbij het verbindingsknooppunt zich op één locatie bevindt en het uitgangsknooppunt op een andere. Ze zijn met elkaar verweven en deze functie biedt een extra beschermingslaag voor de gebruiker.

Ze ondersteunen OpenVPN voor de belangrijkste verbindingstypen met hun software of met configuratiebestanden. Dit zijn de beveiligingsparameters: AES-256-CBC-codering voor gegevensversleuteling, SHA1 voor HMAC en RSA 4096 voor authenticatie. Ze ondersteunen ook L2TP / IPsec, wat minder veilig is en we hebben gemerkt dat ze deze protocolzwakte erkennen, waardoor de gebruikers zich bewust worden.

Snelheid

De service presteerde goed in de snelheidstests die we hebben uitgevoerd. We hebben de tests onderverdeeld in torrent- en browsersnelheidstests en we zullen ze afzonderlijk benaderen.

Torrent-snelheid

Afhankelijk van de locatie schommelde de downloadsnelheid, maar binnen een bevredigend bereik.

Frankrijk:

Frankrijk

IJsland:

IJsland

Nederland:

Nederland

VS Miami:

ons-miami

Er waren geen verbroken verbindingen, fouten of trackerproblemen, ongeacht het tijdstip waarop we de snelheidstests uitvoerden.

Browsing snelheid

De browse-ervaring was geweldig, er waren geen vertragingen in de laadtijden, ongeacht het type pagina dat werd geladen. De resultaten van de snelheidstest waren redelijk, sommige locaties kwamen met betere cijfers dan andere:

ivpn-browsingspeedtest

Mobiele prestaties

We hebben de applicatie getest op ons Android-apparaat en de installatie, hoewel een beetje lastig voor de niet-technische gebruikers, werd goed uitgelegd in de instructies op de website. Het is opmerkelijk dat Android-gebruikers geen eigen app hebben, maar ondersteuning bieden via OpenVPN voor Android, door Arne Schwabe, en je kunt de installatiehandleiding hier vinden:

De mobiele applicatie maakt een vlotte verbinding en het geeft je zelfs een verbindingslog om te zien welke parameters het voor die specifieke verbinding heeft gebruikt. Dit kan een tamelijk nuttige functie zijn om te voorkomen dat sommige gebruikers onjuiste verbindingen maken.

De browse-ervaring was goed op alle geteste servers, ook al varieerden de snelheidstestresultaten. We hadden eerlijk gezegd wat hogere snelheden verwacht, maar de functionaliteit leek niet te worden beïnvloed. Dit zijn de resultaten die zijn verkregen voor de servers uit respectievelijk Canada, US West, Nederland en Frankrijk:

mobilespeed-causnlfr

Prijzen

IVPN biedt een maand-, kwartaal- en jaarabonnement, met aanzienlijke kortingen naarmate de abonnementsperiode langer wordt.

ivpn-prijzen

We moeten vermelden dat dit niet de goedkoopste VPN-service is, maar gezien alle functies die je krijgt, is de prijs meer dan redelijk als je besluit om voor een volledig jaarabonnement te gaan.

Ze hebben een 7-dagenbeleid zonder vragen, dat iedereen meer dan genoeg tijd zou moeten geven om alle specifieke functies te testen die ze nodig zouden kunnen hebben. Het hebben van een geen-vragen-gesteld beleid dwingt echt af dat IVPN een solide product biedt dat is gericht op een bepaalde niche, en ze zijn niet terughoudend om klanten een voorproefje te geven van hun harde werk, wetende dat ze tevreden zullen zijn met de service.

Houd er rekening mee dat de prijsopties geldig zijn op het moment van deze beoordeling, voor een bijgewerkte prijslijst kunt u de IVPN-pagina hier bekijken.

Ondersteuning

We hebben een technische vraag gesteld aan het ondersteuningsteam met betrekking tot een verbindingsfout die we kregen vanwege de systeeminstellingen die we hadden ingesteld. De reactie was snel (een paar uur) en de verstrekte informatie bracht ons ertoe het probleem op te lossen. Het was geen erg moeilijk en ongebruikelijk probleem, maar we wilden zien hoe snel een reactie zou worden gegenereerd voor de gemiddelde gebruiker die een gemiddeld probleem tegenkomt.

Over het algemeen waren ze erg beleefd, de e-mails waren goed gestructureerd en geschreven in correct Engels, wat ons een zeer goede indruk geeft wat betreft het technische ondersteuningsteam voor IVPN.

Conclusies

Kortom, we hadden een hele goede ervaring met IVPN. Er waren geen storingen, problemen of softwaregerelateerde problemen, het klantenserviceteam stond bovenop ons verzoek en de mobiele applicaties die we testten, presteerden goed. Hier volgt een korte opsomming van wat we wel en niet leuk vonden:

Voordelen:

 • Intuïtieve en functionele applicaties voor Windows en Mac, effectieve kill-switch / firewall.
 • Duidelijke interface waarmee de gebruiker alle beschikbare functies ten volle kan benutten zonder al te veel gedoe.
 • Solide service, privacygericht.
 • Schone website, goed gestructureerde informatie, installatie-instructies en bewustmakingsartikelen.
 • Stabiele verbindingen, geweldige browse-ervaring.
 • Functies zoals Multi-Hop en Obfsproxy beschikbaar.
 • P2P beschikbaar zonder beperkingen.
 • Geweldige klantenondersteuning. Behulpzaam en snel team.

Nadelen:

 • Ze bieden een applicatie van derden in plaats van een Android- of iOS-oplossing. Ze bieden geen eigen app.
 • We zouden graag zien dat er in de toekomst meer servers en locaties beschikbaar komen.
 • Snelheid is bevredigend, maar kan beter. Ze lijken meer servers nodig te hebben, omdat er nogal wat overbelast zijn volgens hun Servers-pagina.
 • De prijzen zijn een beetje hoog, tenzij je voor het volledige jaarabonnement gaat, wat een aanzienlijke korting biedt.

Als laatste opmerking verdient IVPN een beoordeling van 7,5 / 10, wat betekent dat het nu een van onze favoriete VPN-services is en we raden ze ten zeerste aan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map