ExpressVPN in China (getest: februari 2017)


Feiten over internetcensuur in China

Het is geen geheim dat China een zeer strikt internetcensuurbeleid heeft en het ziet er niet naar uit dat het binnenkort zal veranderen. Sterker nog, de zaken zijn de afgelopen jaren erger geworden en de meeste VPN-services zijn geblokkeerd of erg onstabiel wanneer ze in China worden gebruikt. Er zijn verschillende problemen met de ISP’s die leiden tot een trage internetverbinding en gecontroleerde inhoud, aspecten die steeds meer mensen ertoe aanzetten om een ​​VPN-service in China te gebruiken.

Het ISP-monopolie van de staatsproviders China Telecom, China Unicom en China Mobile veroorzaakt werkelijk alle problemen en we zullen uitleggen hoe. Allereerst leiden de hoge peeringkosten die deze ISP’s aan internationale partners opleggen tot lage bandbreedte en creëren ze een aantal zeer onpraktische routes. Als voorbeeld, aangezien de internetpeering en de transitkosten naar China erg hoog zijn, zullen veel van de VPN-bedrijven die er zijn geen directe routes naar de Chinese ISP’s hebben. De verbinding moet helemaal over de Stille Oceaan worden geleid en vervolgens terug naar een van de buren van China vanwege het gebrek aan directe peering, waardoor de bandbreedte drastisch wordt beïnvloed.

Van de Chinese ISP’s is ook bekend dat ze bandbreedte en verbindingssnelheden manipuleren, wat in feite betekent dat ze een bepaalde verbinding moeten beperken wanneer dit veel verkeer veroorzaakt. De term ‘veel’ wordt echter zeer slecht geïnterpreteerd. De lage bandbreedte heeft een enorme economische impact op veel bedrijven in China, en de Chinese ISP’s benutten dit feit, waardoor bedrijven geen andere keuze hebben dan meer te betalen voor verbeterde diensten.

Naar schatting is ongeveer 49% van de 1,357 miljard mensen in China actieve internetgebruikers. Voeg een veelheid aan apparaten toe (wat zelfs bij de meest elementaire gebruikers heel gewoon is) en je hebt een enorme congestie, vooral tijdens de piekuren zoals de avond. Deze congestie treedt op voor zowel internationale als lokale connectiviteit.

Praktijken zoals DNS-censuur, IP-adresblokkering en protocolblokkering zijn de belangrijkste manieren waarop toegang tot inhoud wordt geblokkeerd. DNS-censuur zet in feite geblokkeerde hostnamen om in niet-relevante IP-adressen in plaats van de echte. Als u bijvoorbeeld vanuit China toegang wilt tot facebook.com, zal het IP-adres van facebook.com worden omgezet naar een willekeurig IP in Mexico in plaats van het daadwerkelijke IP van Facebook Inc. in de VS..

IP-blokkering belemmert dat u toegang krijgt tot een website door het IP-adres te gebruiken in plaats van de DNS-naam, en het is een andere methode die wordt gebruikt om bepaalde services te censureren.

Protocolblokkering is een beetje lastiger. The Great Firewall gebruikt een methode genaamd DPI (Deep Packet Inspection) om al het inkomende en uitgaande verkeer in realtime te analyseren. Deze methode kan de meeste soorten VPN-tunnelingprotocollen identificeren en blokkeren. OpenVPN kan bijvoorbeeld alleen worden gebruikt als het een manier heeft om de verbinding te verbergen.

Voor iemand die in een land woont waar censuur niet zo strikt wordt toegepast, is het niet denkbaar geen toegang te hebben tot bepaalde diensten zoals Google, Gmail, YouTube, Facebook of Netflix. In China zijn dergelijke services niet beschikbaar en dit zijn slechts enkele van de meer bekende en gebruikte services. Westerse nieuwssites zoals The New York Times worden ook geblokkeerd en de grens tussen beheerde infrastructuur en gecontroleerde informatie wordt snel dunner.

U kunt meer gedetailleerde informatie vinden in ons artikel over China’s Great Firewall, die u zal helpen de ernst van de situatie beter te begrijpen. Een andere bron die we aanbevelen, is het artikel van CNBC, waarin China’s inspanningen om de VPN-regelgeving te verdubbelen, worden uitgelegd, en waarin ook de politieke context wordt gedefinieerd.

ExpressVPN in China

Een van de productievere VPN-services die in China behoorlijke resultaten oplevert, is ExpressVPN. Deze specifieke service presteert al lange tijd goed en klanten (Chinezen en expats, reizigers in China) komen terug voor hun VPN-behoeften. We maken graag van deze gelegenheid gebruik en bespreken kort de technische details en de functionaliteit van de dienst.

ExpressVPN biedt meer dan 100 servers op 130 locaties, 87 landen en staat tot drie gelijktijdige verbindingen toe. Veel van deze verbindingen zijn geoptimaliseerd om verbinding te maken vanuit China, waardoor de verbinding een goede latentie en snelheid heeft. Ze ondersteunen meerdere protocollen zoals OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP en PPTP.

Er is een groot aantal geaccepteerde betaalmethoden, waaronder Chinese Alipay en Unionpay. Ook opmerkelijk is het feit dat er een geld-terug-garantie van 30 dagen is die u meer dan genoeg tijd zou moeten geven om te beslissen of de service geschikt is voor uw behoeften.

Software

ExpressVPN biedt eigen software voor alle grote besturingssystemen, inclusief mobiele platforms, en ondersteunt ook routers. We waarderen het dat de software gemakkelijk kan worden geïdentificeerd en geleerd, ongeacht de platforms die u kiest.

De codering die wordt gebruikt met OpenVPN is AES-CBC 256-bit voor gegevens. We willen ook vermelden dat ExpressVPN een RSA-certificaat gebruikt dat overeenkomt met een sleutel met een lengte van 4096 bits en SHA-512 voor de hashfunctie.

We raden aan om onze volledige ExpressVPN-recensie te lezen, die u een veel diepgaandere beschrijving van de service zal geven. Het presenteert zijn sterke en zwakke punten en zal u helpen de dynamiek van de service te begrijpen.

Snelheidstests in China

De resultaten van de snelheidstest met ExpressVPN werden uitgevoerd vanaf een desktop die in Shanghai was opgesteld tijdens reguliere verkeersuren en tijdens piekuren (tussen 21:00 en 01:00 uur) om de impact te zien die de eerder genoemde congestie echt kan hebben op bandbreedte en prestaties. De piekurenresultaten zijn als volgt:

Enkele resultaten van snelheidstests tijdens niet-piekuren:

Zoals verwacht is er een merkbaar verschil tussen de snelheidsresultaten tijdens drukke en niet-drukke uren. Maar in beide gevallen waren ze meer dan 2 Mbps, gemiddeld ongeveer 5 Mbps tijdens piekuren, wat misschien laag lijkt als je het vergelijkt met de gemiddelde snelheid in westerse landen, maar het is genoeg voor browsen en streamen.

De testresultaten van de browsersnelheid waren goed, en hoewel er hier en daar hick-ups waren, zijn er over het algemeen niet te veel klachten van onze kant. De browse-ervaring was redelijk, streamingdiensten werkten verrassend goed en er waren geen onderbrekingen.

In het bovenstaande ping-testresultaat ziet u dat van de 3000 ping-pakketten die via de VPN-verbinding zijn verzonden, zelfs geen time-out is opgetreden. Dit betekent dat de verbinding stabiel was en geen last had van onderbroken pakketdruppels die in China veel voorkomen.

De resultaten van de torrent-downloadsnelheid waren laag tijdens piekuren, maar dit was niet bepaald een verrassing:

Tijdens normale uren is de snelheid beter, met een maximum van ongeveer 20 Mbps, maar meestal rond de 10 Mbps. We ontdekten dat de snelheid niet constant was en in veel tests aanzienlijk daalde na een piek van 10 of 20 Mbps, maar snel daarna hervatte de piekwaarden. Hier zijn enkele torrent-snelheidstests gemaakt tijdens niet-piekuren (rond 16:00 uur Shanghai-tijd):

Met ExpressVPN kunt u enkele snelheidstests rechtstreeks vanuit hun applicatie uitvoeren. Deze tests zijn bedoeld om u een idee te geven van de latentie en welke servers sneller zijn, rekening houdend met uw fysieke locatie. We hebben zo’n test uitgevoerd en dit zijn de resultaten die we hebben verkregen:

De snelheidstests werden gedurende meerdere dagen in verschillende periodes van de dag uitgevoerd en gezien de overbelaste bandbreedte die China ‘s avonds heeft, verwachtten we een grotere discrepantie. U kunt het tijdstempel van elke snelheidstest onder aan de schermafbeeldingen zien.

Vreemd genoeg waren de resultaten erg vergelijkbaar, ongeacht het tijdstip van de dag waarop de tests werden uitgevoerd. Dit dwong ons om snelheidstests uit te voeren via speedtest.net terwijl het verbonden was met de VPN met enkele van de snelste servers en we ontdekten dat de resultaten vrij gelijkaardig waren.

De snelste ExpressVPN-locaties die we in China kunnen gebruiken, zijn (naar onze ervaring): Hong Kong 3 waarmee we het beste resultaat behaalden, gevolgd door Taiwan en Japan. De locaties in Los Angeles zijn ook goed en de snelheid was voldoende om een ​​soepele ervaring met de gebruikelijke Amerikaanse streamingdiensten te garanderen.

Concluderend waren we meer dan tevreden met de service die ExpressVPN biedt aan klanten in China, de betrouwbaarheid en de prestaties, de diversiteit en toepasbaarheid in dagelijkse taken. Het lijkt misschien niet veel, maar het hebben van een stabiele internetverbinding is een luxe waar veel Chinezen nog naar op zoek zijn. De service van ExpressVPN was stabiel en qua prestaties is het heel behoorlijk, rekening houdend met alle beperkingen waarmee de gebruikers in China worden geconfronteerd. Snelheidstestresultaten zullen van gebruiker tot gebruiker verschillen, voornamelijk vanwege de regionale bandbreedtecongestie en de verbindingssnelheid die voor elk individu beschikbaar is. We vermelden dit vanwege de discrepanties die in sommige van onze eigen tests zijn opgetekend, maar dit mag niet worden beschouwd als een ontmoedigend aspect, aangezien de algehele prestatie boven verwachting is als het gaat om verbindingen in China.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map