Tor VS VPN: Kaj je najbolje delovalo za vas | VPN kava


Če ste v čudovitem iskanju, kakšno varnost v zasebnosti ste že poskušali shraniti Tor v VPN (Virtual Private Networks). Oboje je mogoče opisati kot močna spletna orodja, ki uporabnikom omogočajo varovanje svojih informacij na spletu. Poleg tega lahko služite z istim namenom v sliki in v tem vidite velike podobnosti, prav tako v večjem pomenu razlikujete v osnovni obliki za posebne primere. Če berete, potem želite videti vedeti, ki je boljši – Tor proti VPN?

VPN proti Toru: Kakšna je razlika

VPN v Toru je res odlična rešitev za anonimnost pri prenosu zasebnosti v spletu. Ljudje so tako ostali iz istega razloga, ki se veselijo drastično drugačnih misli. Kot prvo, omrežje Na podlagi vrst vozlišč, ki jih drugi uporabniki preprosto upravljajo, da lahko posredujejo informacije po internetu. VPN-ji na drugi strani delujejo z usmerjanjem v šifriranju podatkov na oddaljenem strežniku.

Podjetja VPN ima nadzor nad svojimi omrežji, kar pomeni, da bodo njihovi uporabniki morali zaupati svoje podatke. Tor omrežij pa nihče ne nadzoruje v uporabniku nudi popolno anonimnost.

Da bi boljše razumeli med Torom v VPN, bi bilo najbolje, da se podrobno predstavijo s tem, kako razdeli vse od njih, tako da so njihovi relativni potenciali v ranljivosti kot čudovito orodje za zasebnost v varnosti..

Kaj je Tor?

Torej “Onion Router” je prvotno ime neprofitnega projekta, ki je objavil uporabnike več plastičnih strežnikov (vozlišč) za lažji anonimni prenos podatkov po internetu. Če želite vedeti, da tako vsi podatki, ki so jih poslali s Tor, predhodno preusmerili na več strežnikov, pred tem so želeli železniški cilj.

Zdaj morda razmišljate, ali ni tisto, kar iščete VPN? Ne, ne glede na to, da VPN-ji ponujajo merilo zasebnosti, je Tor drugačen v tem, da lahko na spletu najdete popolno anonimnost. Kako je temu tako?

Upoštevajte, če želite, da VPN-ji lahko preprečite, da lahko tretjega osebja vpišete v svojo spletno stran svoje podatke v lepoti, da zaščitite ali vseprisotno. Če želite vedeti, lahko vaše podatke opazite v svojih ponudnikih storitev VPN, kar lahko predstavlja veliko informacij za uporabnike.

Najboljša stvar pri uporabi Tor kot orodje za zasebnost je, da vam podatke ni treba pred nikomur. Da bi zato, ker je slednji zasnovan tako, da je toliko uporabnikov še anonimni. Če želite omrežje Tor, ki ne uporablja popolne anonimnosti, je v različnih besedah, da je treba (če ne celo nemogoče), da kdo sam izpostavi svoje podatke prek mreže Tor.

Kako deluje Tor?

kako tor deluje

Uporabniki (Alice) lahko dostopajo do omrežja Tor s svojimi brezplačnimi brskalnikom (Tor Client). Kadar koli je predložil zahteve, brskalnik Tor vzpostavi povezavo s strežnikom Tor (voz), ki nato pošlje zahtevo po podatkih v drugem vozlišču v tako naprej.

Kot je razvidno iz zgornjega slikanja, je treba za podatke preide do 3 vožnje, predhodno odmeriti ciljni cilj (Bob). Nato je odgovoril na enak način za pošiljanje uporabnikov. Uporabite več relejskih vozlišč je tisto, kar natančno identificirate Torovih uporabnikov.

Vsako vozlišče je izbrano naključno in ima samo informacije o naslovu IP predhodnega vozlišča v naslednjih v zaporedju. Zato nobeno vozlišče, ki sestavlja omrežje Tor, ne ve, od kod je prvotno prišla zahteva za podatke, niti ni bilo mogoče povezati s ciljnim ciljem. Podatki, poslani prek mreže Tor, so šifrirani, ki delujejo skozi različna volišča. Na ta način tretje osebe obveščajo o prometu prek mreže.

Tudi mreža Tor ni zanesljiva v ima svoje slabosti, to pa je pri izhodnem vozlišču, ki je zadnji, ki je posredoval informacije pred prihodom na ciljni cilj. Podatki, ki gredo skozi končno vožnjo, niso šifrirani, zato morajo vedno Torovi uporabniki vedno obiskati spletna mesta le z varne povezave (https). V nasprotnem primeru lahko informacije vidite na strani, ki upravljajo izhodno vozlišče.

Kakšne prednosti v slabosti uporabe Tor?

Pošljite jih, ko ste dobro predstavljeni o delu mreže Tor, lahko nato še nekaj posebnosti v slabosti za svoje uporabnike.

Prednosti uporabe Tor:

 • Uporabnik je brezplačen. Projekt Tor je neprofitna organizacija, namenjena varovanju zasebnosti prek interneta.
 • Vlada Tor v omrežju tretjih oseb ne uporablja več podpornih omrežij Tor, ki se povezujejo v upravljanje tisoče prostovoljcev.
 • Skriva IP uporabnikov uporabnikov in prikrije svoj identitet z usmerjanjem podatkov skozi niz naključnih strežnikov.
 • Poraz cenzure v dostop do vsebin, ki so tako blokirali na zemljevidu.

Slabosti uporabe Tor:

 • Omrežje Tor je mogoče počasno v le tako dobro kot najhitrejše vozlišče na releju. Da je neizogibno, spletna stran se podatki prehajati skozi več strežnikov z različno pasovno širino. Torej je Tor na voljo neprimeren za vse hitre aplikacije, kot je skupna raba datotek P2P v prednastavitvi videov.
 • Izhodna vožnja v omrežje Tor se lahko samo za vodenje, čudovito mesto podatkov, ki jih izvajajo skozi sledenje, šifrirani.
 • Ali omrežje Tor je zanesljivo, da prekinete dobrino brskalnika ali druge programe, ki imajo integrirano Tor oblačila. Vse informacije, poslane zunanje platforme, vse zaščitene.
 • Prostovoljci, ki upravljajo vozlišča v omrežju Tor, niso odgovorili. V službi tehničnih rešitev in pomoči osebam.
 • Ni združljiv z iOS (iPhone, iPod Touch ali iPhone).
 • Omrežje Tor lahko poiščete “temnega spleta” v svojih uporabnikih.

Kaj je VPN?

VPN je omrežna tehnologija, namenjena varovanju zasebnosti uporabnikov v odličnem prešmerju prometa prometa na zunanjem strežniku, da je IP naslov naslovil v šifrirane podatke o komunikaciji. Za razliko od Tor-a uporabnikov v bistvu “zakupijo” vire na strežnik VPN in jih v svoje ime pošljejo na ciljni cilj. Zaradi tega računalnik ali mobilna naprava uporabnikov VPN ni nikoli neposredno v stiku s ciljnim strežnikom.

Kako deluje VPN?

VPN-jev predstavlja mrežo strežnikov z več lokacij po vsem svetu. Kot si lahko ogledate zgornji sliki, poiščite VPN, prenesite internetni promet na strežnik VPN, predhodno dozirajte železniški cilj (krasno mesto ali aplikacije). Na enak način lahko odzivi strežnika preusmerijo na isti strežnik VPN in nato posredujejo v uporabnikov računalnik ali mobilno napravo.

Na ta način VPN pošljete pošiljanje v predhodno posredovanje informacij, da ne bi smeli ogrožati lokacij svojih uporabnikov v drugih osebnih prepoznavnih podatkih. Zaščitne pravice uporabite VPN, ki jih uporabljate za šifriranje, ki jih preprečujejo brezobzirne tretje osebje, če želite ponuditi javne informacije, prek omrežja prek WiFi.

Predvidevanje uporabe VPN:

 • VPN-ji tako v uporabi s Torom hitrejši, ker je promet usmeril na zunanji strežnik, v tistem delu z več vozlišči z različnimi pasovnimi širinami.
 • Medtem ko tako najboljši VPN-ji na trgu plačanih storitev, zato so premierno pomagali vzdrževati omrežje v največji možni učinkovitosti.
 • Zaščita VPN vključuje vse povezave v uporabniških napravah v samo brskalniki. Če želite uporabljati aplikacije, igre v drugih aplikacijah, ki vsebujejo pošiljanje informacij po internetu.
 • Večina uglednih storitev VPN vključuje stikalo za internetno uporabo, ki samodejno uporablja uporabnike iz interneta v podatke o uporabi podatkov..

Slabosti uporabe VPN:

 • Nekateri VPN-ji (večinoma brezplačni) prikazujejo oglase v zbirki podatkov o uporabnikih, ki tako prodajajo zainteresirane tretje osebe.
 • Nekatere storitve VPN beležijo uporabnike, ki jih lahko uporabniki, ki skrbijo za lastno zasebnost, predstavljajo različne. Vladi lahko izvaja pritisk na VPN podjetja v svojih zaporih, da posredujejo podatke o svojih uporabnikih. Uporabnikom svetu priporočamo, da za VPN podjetja s pravilnikom »Brez zapisov«.
 • Uporabniki VPN v internetu niso bili v anonimni. Promet prekine strežnik VPN, podjetje VPN lahko vidi podatke svojih uporabnikov.
 • VPN-ji so v tem primeru nezakoniti s strogimi zakoni o cenzuri interneta (Severna Koreja, Kitajska, Združeni arabski emirati in podobno).

Če želite, da se odločite za VPN, je tukaj TOP 5 VPN:

 1. TorGuard
 2. NordVPN
 3. IPVanish
 4. Surfshark
 5. Zasebni dostop do interneta

Povzetek

Tako Tor kot VPN je izvrstno rešil zaščito javnih informacij v zasebnosti na spletu. Odgovor na vprašanje: “VPN proti Toru, kaj je bolje?” na koncu je odvisno od tega, kaj je za vašo situacijo najbolj primerno.

Omrežje Tor je natančno opozorilo na zelo javne informacije, kadar so uporabniki tako hitro pripravili več podatkov o varnosti. Po drugi strani je VPN boljše uporabniško rešitev za večino ljudi, ki ponuja popolne zaščitne podatke in predstavlja dobro ravnovesje med hitrostjo in varnostjo.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map