Най-добър безплатен VPN за торентинг | VPN кафе през 2019 година


Изкушавате ли се и търсите информация как да бъдете в безопасност, докато го правите? Ако четете това, вероятно сте посетили някои от най-популярните торент сайтове в Интернет, като The Pirate Bay и Torrent Downloads. Може би сте забелязали, че повечето от тези торент сайтове препоръчват едно и също нещо – хората трябва да използват VPN (Virtual Private Network) при изтегляне на торенти – и то по добра причина. Това известие може да ви остави да се чудите: „Мога ли да използвам безплатен VPN за торент?“

В тази статия ще научим за значението на използването на VPN при торент и няколко от най-добрите ви възможности за безплатна VPN услуга. Ще покрием следното:

Без VPN, торентингът може да бъде много рисков, тъй като споменатата дейност ще бъде видима за вашия интернет доставчик (доставчик на интернет услуги) и правителството. Ако използвате торент услуга за изтегляне на защитени с авторски права материали чрез интернет, лесно е да видите как можете да изпаднете в проблеми за това. Точно това се случи през 2011 г., когато над 23 000 потребители на Bittorrent бяха съдени за незаконно изтегляне на копие на филма „Разходните материали“. Всеки нарушител бе изправен с глоба до 150 000 долара, въпреки че повечето от тях приключиха около 3000 долара.

Ако искате да избегнете проблеми като споменатия по-горе, VPN-ите са задължителни, когато използвате някоя торент услуга. За съжаление, такива услуги могат да бъдат доста скъпи с някои доставчици на VPN услуги, които таксуват месечни такси, които достигат 12,99 долара на месец. В крайна сметка повечето хора прибягват до торент, за да спестят пари, и няма смисъл да плащате за VPN, за да го направите. Тук идва използването на безплатни VPN услуги!

Характеристики на добър безплатен VPN за торент

Наистина има безплатни VPN услуги там, които ще ви позволят да изтеглите торенти, без да зареждате нито цент. Това каза, че не всички те са подходящи за торенти и е важно да знаете на какво да внимавате, когато избирате безплатна VPN услуга. Обмислете следните качества, преди да изберете безплатен VPN за торент:

Доказана сигурност

Безплатни или не, трябва да можете да разчитате на вашия доставчик на VPN услуги, за да защитите вашите онлайн дейности от любопитни очи. Следователно избраната от вас VPN услуга трябва да внедрява защитени протоколи за криптиране на данни и множество други функции за защита. Това включва защита от течове на DNS и превключвател за Интернет Kill, за да се гарантира, че никаква информация, която може да се идентифицира, не може да бъде проследена до вашето устройство.

Няма политика за регистриране на данни

Отличната VPN услуга не трябва да съхранява записи за дейността на своите потребители, за да предотврати хакване или принуда да се откаже от тези записи от заинтересовани трети страни.

Интернет скорост и честотна лента

Torrenting може да заеме значително количество скорост и честотна лента на данни. За съжаление, някои VPN услуги прилагат ограничения като ограничения на данни и ограничаване на честотната лента, което ги прави неподходящи за торент.

Споделени IP адреси

Като допълнителна функция за защита много VPN услуги предоставят пул от IP адреси, които се споделят от хиляди потребители. Това прави невъзможно (ако не много трудно) да се проследи определена дейност към конкретни потребители.

Най-добър безплатен VPN за торент

Като споменахте рисковете от използването на безплатен VPN, може да се притеснявате да разберете кои са най-добрите варианти там. Е, ако трябва да използвате безплатен VPN за торент, препоръчваме да започнете своето търсене с някое от следните:

Щит за гореща точка

hotspot щит безплатно vpn

Hotspot Shield е една от най-популярните безплатни VPN услуги на пазара днес и по добра причина. Техните VPN сървъри са невероятно бързи, въпреки че безплатните потребители са ограничени до само 500 MB торент данни на ден. Все пак той е безплатен и винаги можете да възобновите изтеглянията си на следващия ден.

Windscribe

Windcribe безплатно vpn

Докато Windscribe не е толкова бърз като другите безплатни VPN услуги, споменати в този списък, те предлагат повече по отношение на опциите на сървъра и ограничението на честотната лента. Безплатните потребители могат да се свържат с всеки от 11-те сървъра на тяхната VPN мрежа и да изтеглят до 10 GB данни на месец. Това го прави идеален за изтегляне на големи файлове като видеоклипове и софтуер през торент клиент. Също така помага на Windscribe да е достъпен във всички основни платформи като PC, Mac, Android и iOS.

ProXPN

proxpn безплатно vpn

Подобно на повечето безплатни VPN услуги, ProXPN също предлага платен план в замяна на премиум функции. Безплатните потребители имат достъп само до един VPN сървър и са ограничени до само 300 kbps, което е болезнено бавно. И все пак, ако не сте много загрижени за скоростта на торентите и искате безплатна VPN услуга от реномирана компания, тогава ProXPN е толкова добър избор, колкото всеки.

Скрий ме

hideme безплатно vpn

Ако искате безплатна VPN услуга, която е бърза и достъпна чрез iOS и Android, тогава Hide.me може да е за вас. Докато безплатният план ви дава достъп само до 3 VPN сървъра, можете да изтеглите до 2 GB данни на месец с пълна скорост. Това го прави идеален за периодично изтегляне на големи количества от торент данни. Няма други ограничения освен за ограничението на честотната лента и опциите на сървъра.

Целувка за сигурност

безплатен vpn

Security Kiss е една от малкото безплатни VPN услуги там, които предлагат OpenVPN (само на PC и Mac), който е един от най-надеждните VPN протоколи там. Това го прави отличен избор за хора, които не само се впускат в торент, но също така са загрижени и за поверителността на своите данни. Въпреки това, безплатните потребители са ограничени до само четири сървъра и 300 MB торент данни на ден, което не е лошо за няколко аудио записи и някои приложения.

Рисковете от използване на безплатен VPN за торент

Мнозина могат да твърдят, че няма такова нещо като безплатен обяд и те биха били прави. Използването на безплатна VPN услуга не е без нейния дял от рискове. В крайна сметка, работата с VPN сървъри струва пари, включително заплатите на обслужващия персонал и експертите по киберсигурност, които поддържат тези сървъри. Препоръчително е да мислим, че безплатните VPN компании се стремят да получат част от нея по друг начин.

В много случаи причината VPN компания може да предлага услугите си безплатно е, че те се надяват да убедят безплатните потребители да преминат към платен план в бъдеще. VPN компаниите също могат да правят пари, като продават реклами. В някои случаи обаче причините могат да бъдат много по-злобни, което подчертава следните рискове:

Продажба на потребителски данни

Много безплатни VPN услуги събират и продават потребителска информация на заинтересовани страни, включително рекламодатели и дори правителството.

Може да е капан

Безплатната VPN услуга може да бъде преднина от хакери, които искат да откраднат самоличността на потребителя и друга чувствителна информация.

Зловреден софтуер в маскирането

Безплатна VPN услуга може да има сериозни пропуски в сигурността или дори да се окаже, че е сам зловреден софтуер. Един добър пример е безплатната VPN услуга, наречена HolaVPN, която се оказа злонамерен софтуер, поддържащ ботнет атаки.

В случай, че искате да помислите за платена опция за торентинг VPN, опитайте да използвате Avast VPN за Torrenting.

резюме

И така, има го – погледнете някои от най-добрите си избори за безплатна VPN услуга и защо трябва да използвате такава при торент. Както може би вече сте разбрали, няма причина да се оставяте незащитени, когато използвате торент услуга. С гореспоменатите безплатни VPN мрежи не само ще можете да избегнете правни последици от вашата погребална дейност, но и ще запазите данните си от трети страни.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map