De BESTE ASUS / WRT-routers voor VPN | Torrents | NAS / Cloud

Het is geen geheim dat wij bij VPNUniversity gek zijn op ASUS-routers. Ik bezit persoonlijk 2 (de AC68U en de N66U) en zal waarschijnlijk binnenkort aan die verzameling toevoegen. Dit artikel toont u de beste ASUS-routers met ASUSWRT.


Niet alleen beschikken de geavanceerde routers van ASUS over indrukwekkende hardware, maar ze zijn ook voorgeladen met de gebruiksvriendelijke en krachtige ASUSWRT-firmware, die (onder andere) direct uit de doos VPN-geschikt is.

Met andere woorden, als u een ASUSWRT-router kiest, hoeft u geen routerfirmware van derden zoals DD-WRT of TomatoUSB te flashen en riskeert u uw router van $ 200 te ‘dichtmetselen’. Dat gezegd hebbende, zijn ASUS-routers ook enkele van de meest compatibele met DD-WRT- en Tomato-firmwares, dus als je een ervaren gebruiker bent die aan het sleutelen is, is de optie om van firmware te wisselen beschikbaar.

Waarom we houden van ASUS-WRT-routers

ASUSWRT (de standaardfirmware voor geavanceerde ASUS-routers) is een uitstekende combinatie van functies en bruikbaarheid. ASUSWRT geeft zelfs low-tech gebruikers eenvoudige controle over geavanceerde routerfunctionaliteit.

Indrukwekkende ASUS-WRT-functies zijn onder meer:

 • Ingebouwde VPN-ondersteuning (verbind alle apparaten met uw favoriete VPN-service)
 • Bouw je eigen clouddrive / NAS (eenvoudige installatie met elk USB-station)
 • Download torrents zonder computer met behulp van de eigen torrent-client van de router!

We zullen in de toekomst zelfstudies voor al deze functies hebben, maar aangezien deze site op vpn is gericht, hebben we al een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van uw ASUS-WRT-router met elke OpenVPN-compatibele VPN-provider.

Een paar opmerkingen over het kiezen van een router

Voel je niet gedwongen om de duurste ASUS-router te kiezen (ze verkopen modellen die meer dan $ 300 kosten), maar er zijn ook enkele heel goede redenen om niet voor een van de goedkoopste ASUSWRT-routers te kiezen.

Dit is waarom: de goedkopere ASUS-routers hebben single-core CPU’s (in tegenstelling tot dual-core of zelfs meerdere dual-core processors in de duurdere routers). Het uitvoeren van een VPN of aangepaste software (zoals de Asus torrent-client) op uw router is zeer CPU-intensief en zal snel een single-core CPU maximaliseren.

Persoonlijk denk ik dat de beste combinatie van prijs en kracht de is ASUS RT-AC68U die een dual-core processor heeft en gemakkelijk VPN-snelheden van 25+ Mbps aankan, of werkt als een NAS-clouddrive. Koop geen Lamborghini als een BMW 3-serie het prima doet.

Tenzij je natuurlijk geld hebt om te verbranden.

Zonder verder oponthoud, hier is onze vergelijking van de beste ASUS-routers voor VPN …

ASUS N66U (goedkoop, maar niet krachtig genoeg)

ASUS RT-N66U

ASUS RT-N66U: het koopjesmodel

De ASUS RT-N66U is het instapaanbod in de lijn van ASUSWRT-firmwarerouters. Het is een goede keuze als router voor thuisgebruik, maar als u enkele van de geavanceerde functies van ASUSWRT (VPN, Cloud Drive, enz.) Wilt gebruiken, wilt u waarschijnlijk de AC68U (volgende) kiezen.

De single-core processor is waarschijnlijk nog steeds veel sneller dan uw huidige router, maar het is niet helemaal aan het verwerken van processorintensieve taken zoals VPN-codering.

Begrijp me niet verkeerd, het werkt nog steeds als een VPN-client, maar we gebruikten een maximum van ongeveer 13 mbps bij het gebruik van OpenVPN, terwijl de dual-core routers meer dan het dubbele aankunnen.

Kies de N66U als …

Als je gewoon een midrange-router wilt die met wat extra functionaliteit zoals een aangepaste firewall, Qos (pas snelheden aan voor verschillende apparaten in je netwerk) en cloudtoegang tot je bestanden terwijl je niet thuis bent.

Als u een thuismediaserver wilt gebruiken of uw router met een VPN wilt verbinden, moet u waarschijnlijk een van de onderstaande dual-core routers kiezen.

Zie prijzen op Amazon

ASUS RT-AC68U: de beste allround waarde

ASUS ac68u

Asus AC68U dual-band router (ingebouwde OpenVPN-ondersteuning)

De RT-68U is een AC1900-router, wat betekent dat hij in staat is tot 1900 Mbps (theoretisch) maximale draadloze snelheden. Het is een dual-band router met beide 5 ghz en 2,4 ghz bands. Deze kunnen zelfs worden ingesteld om als afzonderlijke draadloze netwerken te werken (voor elk een andere SSID).

Hiermee kunt u in feite 2 draadloze netwerken in 1 router hebben (en dat telt niet eens mee gastnetwerk functionaliteit).

RT-AC68U Specificaties:

 • 800 MHz dual-core CPU
 • Dual Band (2,4 GHz + 5 GHz-apparaten)
 • 4 x Gigabit LAN-poorten
 • ASUSWRT-firmware
 • Ingebouwde ‘Trend-Micro’ firewall / bescherming tegen bedreigingen
 • Compatibiliteit met VPN-server en client (OpenVPN, PPTP & L2TP)

U moet de AC68U kopen als …

Dit is onze keuze voor de beste combinatie van prestaties en waarde. De dual-core CPU zou voor de meeste gebruikers krachtig genoeg moeten zijn en werkt perfect als een toegewijde VPN-router.

U moet een duurder model kopen als: U wilt uw router voornamelijk als NAS / clouddrive gebruiken, omdat een snellere processor u betere overdrachtssnelheden geeft vanaf de aangesloten USB 3.0-drive. De duurdere modellen bieden ook een beetje meer bereik (hoewel de 68U prima een huis van 2000-3000 vierkante voet zou moeten bestrijken.

Download het bij Amazon

RT-AC88U: het beste voor ervaren gebruikers / gaming)

Als je een gamer bent, een snelheidsjunk, of als je een thuiswolkserver wilt bouwen, de AC88U past waarschijnlijk goed.

Het heeft een dual-core 1.4Ghz-processor (bijna tweemaal zo snel als de AC66U) die VPN-encryptiesnelheden van meer dan 50 mbps aankan.

Het is ook geschikt voor GPN, voor sneller gamen en lagere ping. Er zijn maar weinig routers die uw spelprestaties daadwerkelijk kunnen verbeteren. Deze kan.

RT-AC88U Specificaties:

 • 1,4 Ghz (1400 Mhz) dual-core CPU
 • Tri-Band draadloos: (2,4 GHz + 2 x 5 GHz-banden, met SmartConnectTM)
 • 8 x Gigabit LAN-poorten
 • ASUSWRT-firmware
 • ASUS Router-app (bedien uw router vanaf uw mobiele apparaat, iOS en Android)
 • ‘Trend-Micro’ Aiprotectie: firewall / bescherming tegen bedreigingen
 • Compatibiliteit met VPN-server en client: (OpenVPN, PPTP & L2TP)
 • Straalvormende technologie: Beter draadloos bereik, zelfs door muren
 • Spelversnelling: Compatibel met particuliere GPN-servers voor een lagere latentie bij gaming

Wie zou de AC88U moeten kopen?

Dit beest heeft bijna het dubbele van de kracht van zijn jongere broer (de AC66U), maar kost bijna twee keer zoveel.

Als u een snelle (75 mbps +) internetverbinding heeft en u van plan bent uw router te gebruiken als een VPN-compatibele router, is dit wellicht de kosten waard. Vanwege de snellere CPU zou de AC88U in staat moeten zijn om VPN-snelheden te behalen die bijna 80% hoger zijn dan de AC68U.

Ter referentie: de AC68U heeft consistent 25-35 mbps uitgebracht tijdens onze tests, dus de 88U zou 50 Mbps moeten kunnen kraken.

Prijs bij Amazon

ASUS RT-AC5300: Steek wat $$$$ in brand

Asus RT-AC5300

ASUS AC-5300 (als u echt GEHOORZAAMD bent met stroom)

Is dit een router of een buitenaards wezen?

Eigenlijk is het de RT-AC5300, Asus ‘topklasse router die normaal gesproken bijna net zoveel kost als een iPad Air.

Dit is in feite een AC88U op steroïden, waaronder: 8 antennes, dubbele WAN-poorten (combineer twee internetverbindingen in één router) en een maximale wifi-capaciteit van 5,3 Gbps. Wowzers!

AC5300 specificaties:

De AC-5300 deelt eigenlijk dezelfde 1,4 Ghz dual-core processor als de goedkopere AC88U. Hoewel hun firmwaremogelijkheden in principe identiek zijn, voegt de AC-5300 enkele upgrades toe:

 • 8 antenne, tri-band draadloos: Met twee 5 GHz-banden, 2,4 GHz-band en een gecombineerde maximale snelheid van 5300 Mbps.
 • Klaar voor MU-MIMO: elk compatibel apparaat krijgt zijn eigen verbinding, voor maximale snelheden zonder dat dit gevolgen heeft voor andere aangesloten apparaten.
 • Dubbel WAN: Deze router heeft 2 WAN-poorten, wat betekent dat als je twee ISP-internetverbindingen had, je ze zou kunnen combineren tot een 1 supersnelle verbinding.

U moet deze router kopen als …

Als er geld aan bomen groeit en je bereid bent om $ 100 extra te betalen voor een bescheiden verbetering ten opzichte van de al geweldige AC88U, dan is deze router misschien een kijkje waard.

Maar laten we eerlijk zijn, alles boven de $ 200 is een schandalig bedrag om uit te geven aan een router. Natuurlijk is het misschien in prijs gedaald sinds ik dit schreef, dus …

Download het bij Amazon

Vergelijkingstabel: N66U vs. AC68U vs. AC88U vs. AC5300

Hieronder vindt u een vergelijkingstabel met de functies en hardware voor elk van de routers in dit artikel. De variatie tussen modellen is voornamelijk hardware, aantal antennes en CPU-snelheid. Ze draaien allemaal vergelijkbare versies van dezelfde ASUSWRT-firmware.

RT-N66URT-AC68URT-AC88URT-AC5300
Asus N66U vergelijkingAsus AC68U-vergelijkingASUS RT-AC88U vergelijkingASUS RT-AC5300 vergelijking
CPU-snelheid (cores)600 Mhz (1x)800 Mhz (2x)1,4 Ghz (2x)1,4 Ghz (2x)
LAN-poorten4484
Max Wifi-snelheid900 Mbps1,9 Gbps3,2 Gbps5,3 Gbps
Wifi-banden1 x 2,4 Ghz2,4 Ghz, 5 Ghz2,4 Ghz, 2 x 5 Ghz2,4 Ghz, 3 x 5 Ghz
Antennes3348
VPN-compatibel
NAS / Cloud Drive
Master downloaden (Torrent-client)
Beste prijsKopenKopenKopenKopen

Waar is ASUSWRT toe in staat? (Lijst met functies)

ASUSWRT is momenteel de beste beschikbare voorraadfirmware (onze mening). En het beste van deze ASUS-routers is dat ze allemaal worden ondersteund door de populaire open source-firmware van derden, zoals TomatoUSB en DD-WRT.

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen met een ASUS-router, direct uit de doos …

Maak verbinding met een VPN (PPTP, L2TP of OpenVPN)

Asus router OpenVPN-clientinstellingen voor VPN

ASUS-routers kunnen verbinding maken met elke VPN, geen firmware van derden nodig

De # 1 reden waarom we van deze routers bij VPN University houden, is dat ze 100% VPN-compatibel zijn met de standaard ASUSWRT-firmware, inclusief OpenVPN. Welke andere routerfabrikant kan dat beweren?

Onze gidsen:

 • Hoe OpenVPN op uw ASUSWRT-router in te stellen

DIY Cloud Server (met AiCloud)

U kunt letterlijk een schakelaar omdraaien en van uw thuisnetwerk een cloud-server maken door een USB-schijf aan te sluiten op uw ASUSWRT-router. Er is zelfs een ASUSWRT-app voor Android en iOS waarmee je vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot je bestanden.

ASUS AiCloud geeft u op afstand toegang tot bestanden en computers

ASUS AiCloud geeft u op afstand toegang tot bestanden en computers

Stop met het betalen van $ 100 / jaar voor dropbox (en maak je zorgen over hun beveiligingsinbreuken). Bouw in plaats daarvan uw eigen cloud-server en heb 100% privé-bestandsopslag die overal toegankelijk is.

Adaptive QOS (Quality of Service)

Pas de bandbreedte tussen afzonderlijke apparaten op het netwerk aan om ervoor te zorgen dat het streamen of downloaden van één persoon niet al uw bandbreedte in beslag neemt.

DownloadMaster (Torrent-client)

Downloadmaster is een ingebouwde torrent-client die met één klik op uw ASUSWRT-router kan worden geïnstalleerd. Het kan zelfs op intelligente wijze downloads hervatten die u vanaf uw pc hebt gestart nadat deze was afgesloten.

En natuurlijk kunt u rechtstreeks downloaden naar uw aangesloten USB-station dat is aangesloten op uw router.

Gasten Netwerk

Maak je geen zorgen over het geven van je geheime routerwachtwoord aan gasten of kennissen. Met elke ASUS-router kunt u een privé ‘gast’-netwerk opzetten met volledig afzonderlijke inloggegevens. Je kunt zelfs de bandbreedte beperken als je wilt.

Dit is absoluut perfect voor mensen met frequente huisgasten of als u een AirBnB gebruikt.

Conclusie en aanbevelingen

We hebben u een goed overzicht gegeven van de meest populaire ASUS-routermodellen die beschikbaar zijn, maar de vraag blijft …

Welke router moet je kiezen?

Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen redelijk tevreden zullen zijn met de middenklasse (en midden geprijsde) RT-AC68U, die 100% van de functionaliteit van de duurdere modellen heeft en voldoende pk’s (CPU-snelheid) om solide VPN-snelheden aan te kunnen.

Als je het niet erg vindt om meer dan $ 200 uit te geven, de RT-AC88U is een waardige upgrade, met bijna het dubbele van de CPU-chipsnelheid van de AC68U (1,4 Ghz vs. 0,8 Ghz), maar je betaalt ongeveer $ 100 extra voor de upgrade.

Onthoud dat u geen single-core kiest als u VPN wilt gebruiken

Als u voornamelijk een router koopt om uw apparaten met een VPN-service te verbinden, kies dan niet voor ASUS’s single-core modellen zoals de N66U en AC66U.

Hun single-core CPU kan geen hoge VPN-snelheden aan en haalt 100% gebruik rond 8-12 Mbps via VPN (afhankelijk van of uw VPN 128-bit of 256-bit encryptie gebruikt).

Laatste gedachten

Ik raad deze ASUS-lijn van routers ten zeerste aan en ben overweldigd door hun prestaties in mijn persoonlijke ervaring met de twee die ik bezit. Ik heb nog geen routerlijn gevonden die krachtiger en gebruiksvriendelijker is dan deze.

Als u deze site wilt ondersteunen, kunt u via onderstaande link winkelen voor ASUS-routers op Amazon:

Koop ASUS Routers op Amazon

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map