Kuinka turvallisia Tor-selaimet ovat? | VPN-kahvi


Mikään innovaatio ei ole ilman sen osuutta ala-puolista. Internetissä on aina kasvava huolenaihe häikäilemättömien henkilöiden ja organisaatioiden varastamien arkaluontoisten tietojen vuoksi. Seurauksena on, että monet ihmiset käyttävät Tor (sipulireititin) suojella itseään ja varmistaa heidän yksityisyytensä verkossa. Silti yksi kysymys on – onko Tor-selain turvassa?

Vastauksen löytämiseksi on välttämätöntä saada hyvä käsitys Tor-selainten toiminnasta. Vasta sitten voit selvittää, riittääkö se henkilökohtaisten tietojen suojaamiseen verkossa. Tässä artikkelissa tarkastellaan seuraavia:

Mikä on Tor-selain?

Tor-selain on erityinen verkkoselain, joka on suunniteltu auttaa käyttäjiä pysymään nimettöminä reitittämällä tietoliikennettä Tor-verkon kautta – massiivinen verkko, joka koostuu useista välityspalvelinkerroksista. Tämä tekee häikäilemättömien henkilöiden ja autoritaaristen organisaatioiden erittäin vaikeaksi (mutta ei mahdotonta) siepata henkilökohtaisia ​​tietojasi ja seurata toimintaasi verkossa.

Kuinka turvallisia Tor-selaimet ovat?

Tor-selaimet toimivat perustamalla satunnainen yhteys yhdelle tuhansista sisääntulosolmuista, joka sitten kimpoaa käyttäjän verkkoliikenteestä keskimmäiselle releelle. Lopuksi kaikki tiedot reititetään sitten poistosolmuun, joka helpottaa yhteyden muodostamista kohdennettuun verkkopalvelimeen (verkkosivusto).

Kuten saatat kuvitella, verkkosivustosi liikenteen välittäminen kerros kerros kerralla palvelinsolmuja on erittäin vaikeaa määrittää toimintaasi verkossa. Tor-verkko ei kuitenkaan ole ilman osuuttaan varoituksista. Yhtäältä Tor-selaimet ovat yleensä erittäin hitaita, koska tiedot on reititettävä useiden palvelinasolmujen läpi. Jotkut sivustot estävät myös Tor-verkkoista tulevaa liikennettä, rajoittaen siten sen käyttöä.

Vielä, jos haluat pitää verkkoselaamisen yksityisenä ja kaukana uteliailta, sitten Tor-selaimet saattavat tarjota ratkaisun, joka on riittävän luotettava useimmille käyttäjille. Myös Tor-palveluihin pääsy on ilmaista. Tämän ansiosta se on helposti saatavissa ihmisille, joiden ainoa huolenaihe on henkilökohtaisten tietojensa suojaaminen.

Kuinka turvallisia ovat Tor-selaimet?

Tor-selaimet tarjoavat houkuttelevan ratkaisun Internet-yksityisyyteen, mutta se ei ole erehtymätön. Kuten kaikki kyberturvallisuusratkaisut, myös Tor-verkossa on haavoittuvuuksia, joita kolmannet osapuolet voivat hyödyntää. Kehittäjät tekevät kovaa työtä tehdäkseen Tor-selaimista mahdollisimman turvallisia ja korjataksesi haavoittuvuuksia jokaisella iteraatiolla. Ei ole epäilystäkään siitä, että kehittäjät jäävät jälkeen, jolloin kiinnostuneet kolmannet osapuolet voivat “yhdistää pisteitä” niin sanotusti.

Hieman hyvä uutinen on, että tunkeutuminen Tor-verkkoon ei ole helppoa ja vaatii huomattavasti aikaa ja laskentaresursseja. Lisäksi, suurin osa Tor-haavoittuvuuden hyväksikäytön tapauksista tehdään melkein aina hyvästä syystä.

Otetaan esimerkiksi tapaus Operaatio Onymous – Europol-operaatio, jonka seurauksena pidätettiin 17 epäiltyä, jotka harjoittivat massiivista huumekauppaa pimeän verkon kautta. Syndikaatti hallitsi tuhansia verkkotunnuksia laitonta toimintaa varten ja käytti Toria peittämään kappaleensa. Sanotaan, että Europol ja FBI hyödynsivät Tor-verkon erityisiä haavoittuvuuksia todisteiden keräämiseksi ja pidättämisen helpottamiseksi. Tämä on kuitenkin vain olettamusta, koska Torin edustajat kieltäytyivät tarkastamasta asiaa.

Entä sitten keskivertokäyttäjä, jolla on henkilökohtaisia ​​huolenaiheita Internetin yksityisyydestä? No, niin kauan kuin et tee mitään, mikä kiinnostaa Europolia tai FBI: tä, sinun pitäisi olla kunnossa. Tor-selaimet kykenevät tarjoamaan tavallisille käyttäjille online-nimettömyyden. Tällaiset toimet ovat yleensä läpäisemättömiä kaikille paitsi päättäväisimmille verkkorikollisille ja tiedonhakijoille.

Tietenkin, jos et tiedä, että hallitus ja Internet-palveluntarjoajasi voivat tarkkailla verkkoliikennettäsi halutessaan, on olemassa tapoja vahvistaa Tor-verkon tarjoamaa yksityisyyden suojaa. Tor-selainten käytön yhdistäminen muihin tietoturvatoimenpiteisiin voi olla erinomainen ratkaisu täydellisen yksityisyyden varmistamiseen verkossa.

Voinko käyttää VPN: tä Torin kanssa?

Voit todellakin, ja VPN (virtuaalinen yksityinen verkko) -palvelu on yksinkertaisin ja kätevin työkalu, jota voit käyttää Tor-selaimen suojausominaisuuksien parantamiseksi. Toisin kuin Tor-selain, VPN: t eivät vain reititä verkkoliikennettä välityspalvelimelle, mutta myös salaa sen.

Maineikkaimmat VPN-palveluntarjoajat käyttävät AES 256 -salausta, jota suuret pankit ja sotilasjärjestöt pitävät yleisesti murtumattomana. Siksi Tor-selaimen käyttö VPN: n kanssa voi tehdä kolmansien osapuolien vaikeammaksi (ellei jopa mahdottomaksi) löytää sinut ja siepata arkaluontoisia tietoja verkossa.

Toinen hyvä syy käyttää VPN: ää Torin kanssa on, että sen avulla käyttäjät voivat ohittaa Internetin estorajoitukset. Siksi, jos on tiettyä verkkosivustoa tai sisältöä, johon et pääse käsiksi pelkästään Tor-selaimella, voit käyttää erinomaista VPN-palvelua kiertotapana.

Parhaat VP: t, jotka toimivat Torin kanssa

Tässä vaiheessa saatat ihmetellä – mitä VPN-palvelua sinun tulisi käyttää yhdessä Tor-selaimesi kanssa täydellisen yksityisyyden varmistamiseksi verkossa? Huomaat, että siellä on tonni vaihtoehtoja, eivätkä kaikki niistä ole sopivia tarpeisiisi. Itse asiassa monet VPN: t eivät toimi ollenkaan Tor-selainten kanssa.

Jos haluat aloittaa erinomaisella VPN-palvelulla, joka toimii hyvin Tor-selaimissa, suosittelemme seuraavaa:

 • NordVPN

NordVPN tarjoaa yhden parhaista vaihtoehdoista yhdistää Tor- ja VPN-verkkojen käytön ominaisuuden, joka tunnetaan nimellä ”sipuli (Tor-verkko) VPN: n kautta”, avulla. Jälkimmäistä käyttämällä verkkoliikenne ohjataan yhteen NordVPN: n palvelimista ja välittää ne sitten automaattisesti sipuliverkkoon. Tämä säästää käyttäjiä vaikeuksistaan ​​ladata ja asentaa Tor-selain tietokoneelleen tai mobiililaitteeseensa.

 • CyberGhost VPN

CyberGhost on suosittu VPN-palvelu, joka koostuu yli 2900 VPN-palvelimesta 59 maassa. Ne ovat yksi harvoista VPN-palveluista, jotka ovat yhteensopivia Tor-selainten ja muiden välityspalvelinverkkojen kanssa.

 • Surfshark

Surfshark on toinen käyttökelpoinen ehdokas VPN over Tor -asetukseen. He käyttävät tällä hetkellä yli 1040 VPN-palvelinta yli 61 maassa ja toimivat hyvin Onion-verkon kanssa. Prosessia ei kuitenkaan automatisoida, joten sinun on käytettävä Tor-selainta ja suoritettava se sitten, kun VPN-palvelu on otettu käyttöön..

 • ProtonVPN

ProtonVPN on yksi harvoista VPN-palveluntarjoajista, jotka käyttävät ”Tor over VPN” -ominaisuutta. Sen avulla käyttäjät voivat salata kaiken verkkoliikenteen VPN-palvelimelta ja onion-verkon kautta. Seurauksena on, että käyttäjän IP-osoite ja muut henkilökohtaiset tiedot pidetään piilossa kolmansilta osapuolilta.

 • Hotspot-kilpi

Hotspot Shield on yksi markkinoiden suosituimmista VPN-palveluista, jolla on yli 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää ympäri maailmaa. Kuten kaikki muutkin tämän luettelon VPN-palvelut, Hotspot Shield toimii hyvin Tor-selaimissa ja voi auttaa käyttäjiä tulemaan aidosti nimettömäksi verkossa.

 • ExpressVPN

ExpressVPN on yksi merkittävimmistä vaihtoehdoista, kun kyse on VPN: n käytöstä Tor-selaimilla. Tämä johtuu siitä, että he kävivät läpi sipulipalvelunsa luomisen vaikeuksista, mikä johti Tor-käyttäjien nopeampaan selaamiseen. ExpressVPN estää myös poistosolmun seurantaa, mikä on tyypillinen ongelma useimmille muille VPN-palveluille.

Yhteenveto: Onko TOR turvallinen?

Tor-selaimet ovat merkittävä työkalu Se on osaltaan edistänyt Internetin vapauden ja yksityisyyden torjuntaa. Sipuliverkko ei kuitenkaan ole täydellinen, ja kolmannet osapuolet voivat silti seurata toimintasi. Jos et voi estää sitä, että Internet-palveluntarjoajasi, yritykset ja valtion virastot saattavat pitää välilehtiä online-toiminnoistasi, olet velkaa itsellesi löytääksesi parempia tapoja suojautua ja tulla todella nimettömäksi Internetissä.

Yksinkertaisesti sanottuna VPN- ja Tor-selainten yhdistetty käyttö voi auttaa sinua peittämään kappaleesi paremmin. Näin toimiessasi pystyisit rajoittamaan ankarasti sitä vähän tietoa, jonka kolmas osapuoli saattaa paljastaa online-toiminnoistasi. Monille ihmisille tämä tarkoittaa mielenrauhan saamista ja tulla täysin nimettömäksi Internetissä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map