HUAWEI-KIELI [SELITYS!] | VPN-kahvi


Mikään viimeaikainen uutinen teknologiateollisuudessa ei ole yhtä kiistanalainen kuin Yhdysvaltojen kielto Huaweille – maailman toiseksi suurin älypuhelinten valmistaja ja johtava 5G-tekniikan teleyritys..

Mitä tämä tarkoittaa kuitenkin keskivertokuluttajalle? Jos omistat Huawei-laitetta, olisiko sinun huolissasi? Nämä ovat hyviä kysymyksiä, ja niitä kannattaa tutkia, jos olet ostanut Huawei-laitteen tai aiot tehdä niin tulevaisuudessa

Mikä on Yhdysvaltain Huawei-kielto?

Huawein yhdysvaltalainen kielto viittaa Yhdysvaltain äskettäiseen toimeenpanomääräykseen, jonka johtajana oli Trumpin hallinto ja joka lisäsi Huawein mustalle listalle olevien yritysten luetteloon. Jälkimmäinen estää Huaweita myymästä mitään tuotteitaan amerikkalaisille kuluttajille tai tekemästä liiketoimintaa yhdysvaltalaisten yritysten kanssa.

Kuten voitte kuvitella, Yhdysvaltain markkinoilta kieltäytyminen on valmis antamaan tuhoisa isku Huaweille. Huolimatta siitä, että Huawei on saavuttanut vuoden 2018 nopeimmin kasvavan älypuhelinmyyjän aseman ja myynyt yli 200 miljoonaa älypuhelinyksikköä, Huawei on erittäin riippuvainen Yhdysvalloista kriittisen tekniikan ja komponenttien, kuten radiot, Gorilla-lasi ja flash-tallennus, hankkimisessa..

Milloin Huawein Yhdysvaltojen kielto alkoi?

Päätös kieltää Huawei Yhdysvaltain markkinoilta ei tapahtunut yön yli, ja se oli pannut jo kauan. Yhdessä Bloombergin (yksityinen mediaohjelmistoyritys) raportissa todetaan, että Huawei on rakentanut vähintään kolmen kuukauden varaston ennen Yhdysvaltojen kieltoa, mikä viittaa siihen, että tilanne ei tullut Huaweille täydellisenä yllätyksenä..

Seuraava on lyhyt aikataulu tapahtumista, jotka johtavat Yhdysvaltain Huawein kieltoon vuodesta 2018, ja siitä, mitä on tapahtunut sen jälkeen (kirjoittamisen ajankohtaan):

2018

 • 13. helmikuuta – FBI: n johtaja Chris Wray varoittaa ihmisiä ostamasta Huawei- ja ZTE-puhelimia saatuaan raportit mahdollisista turvallisuusriskeistä.
 • 2. toukokuuta – Pentagon kieltää Huawei- ja ZTE-puhelimien käytön sotilastukikohdissa.
 • 11. heinäkuuta – Australia kieltää Huawein heidän 5G-verkostaan.
 • 1. elokuuta – Huawei syrjäyttää Applen toiseksi suurimpana älypuhelinten myyjänä.
 • 5. joulukuuta – Britannia aloittaa Huawei-laitteiden poistamisen 4G-infrastruktuuristaan ​​ja ilmoittaa, että he eivät käytä Huawei-tekniikkaa 5G-käyttöönoton yhteydessä.

2019

 • 3. tammikuuta – Trump tutkii mahdollisuutta kieltää Huawei Yhdysvaltojen markkinoilta toimeksiannon perusteella.
 • 29. tammikuuta – Yhdysvallat osuu Huaweiin 23 syytteellä, mukaan lukien petokset ja tekniikkavarkaudet.
 • 6. helmikuuta – Yhdysvallat varoittaa Eurooppaa Huawein sisällyttämisestä heidän 5G-käyttöönottoon.
 • 17. helmikuuta – Yhdistynyt kuningaskunta saattaa päätökseen Huawein aiheuttaman turvallisuusriskejä koskevan tutkimuksensa ja pitää sitä hallittavana.
 • 12. maaliskuuta – USA painostaa Saksaa kieltämään Huawein heidän 5G-verkostaan ​​ja uhkaa rajoittaa tiedustelutietojen jakamista.
 • 14. maaliskuuta – Huhuja esiintyy siitä, että Huawei kehittää käyttöjärjestelmäänsä vähentääkseen riippuvuutta Androidista ja Windows OS: sta.
 • 19. maaliskuuta – Saksa kieltäytyy Yhdysvaltojen vaatimuksesta jättää Huawei 5G-käyttöönoton ulkopuolelle.
 • 8. huhtikuuta – Huawei sitoutuu myymään 5G-siruja Applelle.
 • 9. huhtikuuta – Yhdysvallat peruuttaa Saksan vaatimuksen Huawein sulkemisesta pois 5G-infrastruktuuristaan.
 • 21. huhtikuuta – CIA toimittaa raportin, jonka mukaan Huawei saa rahoitusta valtion turvallisuusministeriöltä (Kiinan tiedustelupalvelu).
 • 30. huhtikuuta – Vodafone ilmoittaa löytäneensä piilotetut tietoturvariskit Huawein tietoliikennelaitteissa.
 • 3. toukokuuta – Yhdysvallat varoittaa kansainvälisiä turvallisuusasiantuntijoita “Huawei-uhasta” ei-sitovien Praha-ehdotusten aikana – maailmanlaajuinen keskustelu, johon osallistuu yli 30 maata 5G-tekniikan tulevaisuudesta.
 • 15. toukokuuta – Trump antaa kansallisen turvallisuusmääräyksen, jolla kielletään Huawei harjoittamasta liiketoimintaa Yhdysvalloissa.
 • 19. toukokuuta – Google katkaisee yhteydet Huaweiin ja estää pääsyn Play Kauppaan ja tuleviin Android-päivityksiin.
 • 20. toukokuuta – Huawei saa väliaikaisen hengähdyksen Yhdysvaltojen kieltoon 19. elokuuta 2019 saakka (90 päivää). Google jatkaa Huawei-laitteiden tukea väliaikaisesti.
 • 21. toukokuuta – Huawei tarjoaa sovelluskehittäjille osan markkinoistaan ​​vastineeksi apulle sovelluskaupan asuttamisessa kilpailemaan Googlen kanssa.
 • 22. toukokuuta – ARM (sirujen suunnitteluyritys) katkaisee yhteydet Huaweiin.
 • 23. toukokuuta – Yhdysvallat väittää, että Huaweilla on piilotetut siteet Kiinan armeijaan.
 • 26. toukokuuta – Huawei vahvistaa heidän Hongmeng-nimisen mobiili käyttöjärjestelmänsä olemassaolon, joka on tarkoitus ottaa käyttöön kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä.
 • 29. toukokuuta – Huawei jättää Yhdysvaltain tuomioistuimelle ehdotuksen pitää Yhdysvaltojen kieltoa perustuslain vastaisena.

Miksi Huawein Yhdysvaltojen kielto tapahtui?

Kuten olet saattanut olettaa yllä olevasta aikajanasta, Huawein kielto johtuu pääasiassa huolesta siitä, että Kiinan tiedustelupalvelu voi käyttää heidän tekniikkaansa vakoilla Yhdysvaltoja ja varastaa elintärkeitä valtionsalaisuuksia. Loppujen lopuksi Kiinalla on ns. Kansallinen tiedustelulaki, joka velvoittaa kaikki kiinalaiset yritykset toimimaan yhteistyössä ja toimittamaan tietoja, jos valtio sitä pyytää, tukeakseen kansallisten etujensa tutkinnassa. Vielä huolestuttavampaa on se, että Huawein perustaja Ren Zhengfei oli sotilas kansan vapautusarmeijassa ja Kiinan hallitsevan kommunistisen puolueen jäsen..

Vaikka Huawei on jatkuvasti kiistänyt väärinkäytökset ja huomauttaa, että heitä vastaan ​​esitetyt väitteet ovat useimmiten spekulatiivisia ilman merkittäviä todisteita, Yhdysvaltojen mielestä on liian riskialtista sisällyttää heidän tekniikkaan 5G: n käyttöönottoon..

Yllättäen Trump esitti mahdollisuuden käyttää Huawein kieltoa neuvottelualustana Kiinan kanssa käytävissä kauppaneuvotteluissa, mikä herättää spekulointeja siitä, että toimeenpanomääräys on saattanut olla poliittisesti perusteltu päätös.

Mikä on Huawei Google Ban?

Täytäntöönpanomääräys, joka kieltää Huawein Yhdysvaltain markkinoilta, kieltää yrityksiä harjoittamasta mitään liiketoimintaa valloitetun kiinalaisen teknologiayrityksen kanssa. Tähän sisältyy tietysti Google, jolla ei ollut muuta vaihtoehtoa keskeyttää Huawein Android-lisenssi Trumpin päätöksen jälkeen.

Mitä tapahtui Huawei Google -kieltoon?

Vain yhden päivän kuluttua siitä, kun Google ilmoitti lopettavansa Huawei-laitteiden tuen, Yhdysvaltain kauppaministeriö myöntää Huaweille väliaikaisen lisenssin verkon toiminnan jatkamiseksi ja päivittääkseen tuotteitaan Yhdysvaltoihin. Mainittu väliaikainen lisenssi on voimassa 19. elokuuta 2019 saakka, ja tätä tarkoitusta varten Google ilmoitti jatkavansa liiketoimintaansa Huawein kanssa mainittuun päivämäärään saakka..

Mitkä ovat Google-kiellon seuraukset??

Kun otetaan huomioon suuri määrä yrityksiä, jotka Google menettää Huawein kiellon seurauksena, tekniikan jättilän odotetaan tekevän kaikkensa auttaakseen Trumpin päätöksen kumoamisessa. Sen halukkuus noudattaa äkillisesti toimeksiantoa on horjuttanut sijoittajien luottamusta etenkin ulkomaisten yritysten älypuhelintiloissa. Monet huomauttavat nopeasti, että mikään ei estä Yhdysvaltojen hallitusta poistamasta kilpailijoita, joiden mielestä ne uhkaavat Yhdysvaltojen etuja.

Mitä tämä tarkoittaa Huawei-laitteen omistajille?

pitämällä huawei-puhelinta

Toistaiseksi Huawei-tuotteiden omistajat voivat käyttää laitettaan tavalliseen tapaan, eikä heillä ole mitään häiriöitä Google-palveluissa ainakin ennen väliaikaisen lisenssin voimassaolon päättymistä..
Tämä oli vastaus Androidin Twitter-tililtä 19. toukokuuta 2019:

androids-vastaus huawei-käyttäjille

Väliaikaisen lisenssin voimassaolon päättymisen jälkeen ihmiset ovat vaarassa menettää pääsyn Googleen liittyviin palveluihin, kuten Play Kauppaan ja Google Protectiin. Jos kielto pannaan kokonaan täytäntöön, Huawein käyttäjät eivät enää voi päivittää laitteistoa Androidin uusimpaan versioon tai ladata / päivittää sovelluksia suoraan Google Play -kaupasta.

Huawei vakuuttaa käyttäjilleen, että he jatkavat tietoturvapäivitysten ja myynnin jälkeisten palveluiden tarjoamista kaikille tuotteilleen. Huaweilla on myös mahdollisuus siirtyä Androidin avoimen lähdekoodin versioon ainakin väliaikaisesti, kunnes he voivat luoda oman käyttöjärjestelmänsä. Kysymys siitä, voiko Huawei säilyttää kilpailukykynsä huolimatta siitä, että menetät pääsyn Google Android -käyttöjärjestelmään, on vielä nähtävä..

Mihin Huawei-laitteisiin kielto ei tällä hetkellä vaikuta?

Kielto ei vaikuta olemassa oleviin Huawei-laitteisiin. Nämä sisältävät:

 • Huawei P30 -sarja – P30, P30 Pro ja P30 Lite
 • Huawei P Smart
 • Huawei Mate 20 -sarja – Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 Lite ja Mate 20 X
 • Huawei P20 -sarja – P20, P20 Pro ja P20 Lite
 • Huawei Mate 10 -sarja – Mate 10 Mate 10 Lite ja Mate 10 Pro
 • Huawei P10 -sarja – P10, P10 Lite ja P10 Plus

Kuinka paljon kielto vaikuttaa tuleviin julkaisuihin, on edelleen epävarmaa, mutta on syytä pitää mielessä, jos aiot päivittää puhelimesi.

Kuinka voit suojata laitettasi tietosuojakysymyksiltä?

Jos on yksi asia, jonka voimme kaikki ottaa pois Huawein kieltoa koskevista kiistoista, on totta, että Internet ei ole niin turvallinen kuin haluaisimme ajatella. Yksityisyyden ja turvallisuuden varmistaminen verkossa on viime kädessä oman vastuulla, ja se on asia, josta meidän kaikkien tulisi olla tietoisia.

Laitteen kiinnittäminen

Riippumatta siitä, käytätkö Huawei-laitetta vai ei, paras tapa varmistaa, että online-toiminnot ja arkaluonteiset tiedot ovat turvassa häikäilemättömiltä kolmansilta osapuolilta, on aloittaa hyvän VPN (Virtual Private Network) -palvelun käyttö. Tällaiset palvelut pitävät käyttäjät nimettöminä verkossa salaamalla ja reitittämällä tietoliikennettä ulkoiseen VPN-palvelimeen. Tämän vuoksi kenenkään on mahdotonta (ellei kovin vaikeaa) kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja VPN-käyttäjistä.

Tässä on TOP 5 VPN-palvelu suojaamaan yksityisyyttäsi surffailtaessa verkossa:

 1. TorGuard
 2. NordVPN
 3. IPVanish
 4. Surfshark
 5. Yksityinen Internet-yhteys

Yhteenveto

Joten siellä se on – katsaus kaikkeen, mitä sinun on tiedettävä Huawei-kiellosta ja kuinka se voi vaikuttaa sinuun kuluttajana. Kuten olette todennäköisesti tajunnut, Huawein kieltoa koskevat olosuhteet ovat monimutkainen sekoitus kyberturvallisuuteen liittyvistä huolenaiheista ja kahden suuren supervallan – Yhdysvaltojen ja Kiinan – välisestä poliittisesta väkivallasta. Keskellä oleva yritys on yritys, jolla on nöyrä alku, ja se oli hyvällä matkalla kohti yhdeksi menestyneimmistä monikansallisista teknologiayrityksistä maailmassa.

Ihmisillä voi olla ristiriitaisia ​​mielipiteitä siitä, onko kielto perusteltu vai ei, mutta voimme kaikki olla yhtä mieltä yhdestä asiasta – Internet ei ole niin turvallinen kuin haluamme sen olevan, ja ihmisten on vaadittava vastuuta yksityisyyden ja turvallisuuden takaamisesta matkan aikana. edelleen digitaaliaikaan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map