Si të zbuloni dhe ndaloni ‘goditjen e shpejtë’ nga Ofruesi juaj i Internetit | VPNU

A keni përjetuar shenjat treguese të goditjes?


 • Video ri-buffer ose transmetohet në rezolucion më të ulët
 • Vonesë e tepërt gjatë lojrave
 • Shkarkime të ngadalta të skedarëve (veçanërisht në rrjetet p2p).

Dhe nëse jeni këtu, tashmë dyshoni se diçka me peshë po ndodh. Ju jeni i shqetësuar se nuk po merrni 100% të shpejtësisë për të cilën po paguani.

Dhe ti mund të ketë të drejtë.

Për shkak se hedhja e të dhënave është gjithnjë e më e zakonshme, por keqkuptohet gjerësisht. Kështu që unë jam këtu për të vendosur drejtpërdrejt rekordin … dhe do t’ju mësojë se si ta rregulloni.

Në këtë udhëzues, ju do të mësoni:

 • Thrfarë rreziku është (dhe çfarë nuk është)
 • Pse ISP dhe transportuesit e lëvizshëm lëvizin trafikun
 • Cilat ofrues të Internetit përdorin mbytjen?
 • Typefarë lloji të të dhënave shpërthehet
 • Si të tregoni nëse jeni duke u qëlluar
 • Si të zbuloni, parandaloni dhe anashkaloni goditjen e internetit

Përplasja 101

Farë është marramendëse?

Rrëzimi i bandës (i njohur gjithashtu si formësimi i trafikut) është teknika e kufizimit të shpejtësive të internetit në periudha të caktuara të ditës, ose për faqet e internetit të veçanta, shërbimet dhe llojet e të dhënave (siç është video).

Përplasja më së shpeshti ndikon në aktivitetet me bandë të lartë si: transmetimi i videos, lojrat dhe shkëmbimi i skedarëve (veçanërisht rrjetet p2p si BitTorrent).

Si funksionon goditja

Diagrami se si funksionon goditja
Një skicë e përafërt e funksionimit të gjerësisë së bandës

Kur bie trafiku, një ISP do të filtrojë trafikun e internetit dhe do ta ndajë atë në dy kova. Këtu është një skenar tipik:

 • Korsi të shpejtë: Kjo është kova e paqartë që përmban gjëra të tilla si: shfletim në internet, media sociale, Google.
 • Korsia e ngadaltë: Trafiku i mbytur mund të përfshijë: Video në Youtube, pako me videoklipe, Hulu, Netflix dhe BitTorrent.

Pse ISP-ja i rrëzon të dhënat tuaja?

Ofruesit e Shërbimit të Internetit (ISP) përfshihen në të dhëna për gjerësinë e bandës për të kursyer para.

Duke kufizuar shpejtësinë për përdorues të caktuar ose faqe në internet, ISP-ja juaj mund të zvogëlojë përdorimin e të dhënave në të gjithë rrjetin e tyre. Kjo u lejon atyre t’u shërbejnë më shumë klientëve pa rritur kapacitetin e tyre të rrjetit (duke rritur marzhin e tyre të fitimit)?

A është e drejtë? Jo ne te vertete.

A është e ligjshme? Në SH.B.A., duke goditur eshte e ligjshme tani (falë shfuqizimit të Neutralitetit Neto në 2017).

Lloje të ndryshme të rrëzimit

Jo të gjitha format e bandës janë të njëjta.

Disa ISP kufizojnë gjerësinë e brezit në periudha të caktuara të ditës (si orët e pikut pas punës).

Të tjerët kapin të dhënat tuaja pas një kuote të caktuar ditore ose mujore.

Këto 2 lloje të para (ndërsa janë të zakonshme) janë shpesh të dukshme dhe zakonisht shkruhen në marrëveshjen e pajtimtarit tuaj.

Por teknikat më të fshehta të formësimit të trafikut janë ato që ngadalësojnë shërbime dhe protokolle specifike në internet, duke e bërë përvojën tuaj më të keqe pa ulur shpejtësinë e përgjithshme të internetit. Dhe ky lloj është më i vështirë për t’u zbuluar (dhe provuar), për këtë arsye disa ofrues të brezit të gjerë (kryesisht) janë larguar me të për vite me rradhë.

Zakonisht faqet e internetit të rrëzuara dhe llojet e trafikut

 • Video HD: Netflix, YouTube, Hulu, Twitch
 • Gaming: WoW, League of Legends, Fortnite
 • File-sharing: BitTorrent, Usenet, RDP

Sistemet Operative të prekura

Forma e bandës mund të ndikojë në çdo prodhues të sistemit operativ ose pajisje, duke përfshirë Apple, Windows / PC, iOS dhe Android. Të dhënat celulare janë më shumë të ngjarë për tu hedhur, për shkak të kufizimeve të brezit të brezit të rrjeteve mobile.

Si të zbuloni kërcitjen

Teknologjia e formës së trafikut është tepër e avancuar. U deshën vite për të mësuar se Comcast po përdorte programin Sandvine management management management ’. Dhe shumë ISP të tjerë kanë mohuar të përdorin teknika të ngjashme pikërisht sepse është kaq e vështirë të provosh (dhe nuk ka ndonjë penalitet për tu kapur).

Pse një shpejtësi nuk është e mjaftueshme

Detektimi i goditjes nuk është aq i lehtë sa të drejtosh një shpejtësi në internet.

Përse?

Sepse shumica e goditjeve ndodh në nivelin e protokollit. Ata mund të kufizojnë transmetimet tuaja të videos në një rezolutë më të ulët, ndërsa maksimumi i gjerësisë së bandës suaj nuk ndryshon. Sigurisht, është shumë e vështirë të arrish gjerësinë e brezit tuaj maksimal, nëse të gjitha përdorimet e bandës së lartë janë hedhur individualisht.

Mjete për të zbuluar goditjen

Ekzistojnë disa mjete falas online që janë krijuar për të zbuluar manipulimin e gjerësisë së bandës nga ofruesi juaj i internetit. I preferuari ynë gjatë gjithë kohës ishte projekti Glasnost, por ai (për fat të keq) është ndërprerë.

Alternativa më e mirë për Glasnost është Testi i Shëndetit në Internet.

1. Testi i Shëndetit në Internet

Demo e Testit të Shëndetit në Internet

Testi shëndetësor në internet është një aplikacion falas në internet i zhvilluar nga FightForTheFuture. Ndërsa nuk mund të matë protokolle specifike si video, p2p, etj, kontrollon performancën tuaj nëpër rrjetet më të mëdha të shtyllës kurrizore (ku shërbime si Netflix dhe YouTube presin të dhënat e tyre) për të parë nëse ka ndonjë pengesë të dukshme.

Kuptimi i rezultateve:

Këtu janë rezultatet kur testova lidhjen time në internet (Verizon Fios):

Siç mund ta shihni, ekziston një ngadalësim i vogël por i qëndrueshëm për shërbimet e pritura në nivelin 3. Por fotografia përkeqësohet kur lidhet me Tata, me një ulje afërsisht 90% të shpejtësisë (dhe dëshmi të goditjes së mundshme).

Ndërsa disa ndërprerje të lehta të shpejtësisë priten për shkak të distancës dhe humbjes së paketave, gjithçka mbi 25% është mjaft e dyshimtë.

2. Testi i Youtube (Manual)

Testi i Goditjes në Youtube është një mënyrë joshkencore (por e lehtë) për të treguar shpejt nëse ISP-ja juaj po kufizon gjerësinë e bandës suaj të videove.

Si ta kryeni testin:

 1. Hapni një video 4k si kjo
 2. Sigurohuni që të zgjidhni rezolucion 4k nga cogu i cilësimeve
 3. Luaj videon në rezolucion të ekranit të plotë dhe shiko nëse bufferon më shumë se një herë
 4. Nëse bën tampon, hidhet rezolucioni dhe provojeni përsëri.
 5. Përsëriteni derisa të arrini rezolutën që nuk kërkon buffering. Ky është bandwidth-i juaj efektiv i videos.

Pastaj kontrolloni rezolutën tuaj kundër grafikut të mëposhtëm të bitrateve në YouTube për të marrë një vlerësim të gjerësisë së bandës tuaj të videos.

Burimi: https://elfsight.com/blog/2017/06/requirements-uploading-video-youtube/

Të kuptuarit e rezultateve:

Ju duhet të krahasoni normën tuaj bit-video ndaj shpejtësisë së përgjithshme të internetit siç është testuar nga një sit si SpeedOfMe.

Nëse gjerësia e bandës suaj të videos është dukshëm më e ulët se shpejtësia e provuar e internetit?

Kjo është prova e goditjes së mundshme.

Më tej, unë do t’ju tregoj se si të bëni diçka në lidhje me të.

Mënyra më e mirë për të ndaluar goditjen: Përdorni një VPN

Siç e keni mësuar tashmë, hedhja e shpejtë kërkon ndarjen e trafikut në kova të ndryshme dhe kufizimin e shpejtësive disa trafik.

Ligjërisht, ISP-ja juaj nuk mund të ngadalësohet të gjithë trafiku juaj nëse jeni duke paguar për një shpejtësi specifike të internetit (për shembull 100Mbps).

Pra, për të bllokuar goditjen, gjithçka që duhet të bëni është të parandaloni ISP-në tuaj që të shikoni dhe ndani trafikun tuaj.

Dhe për ta bërë këtë, ne do të përdorim një Rrjet Virtual Privat (VPN).

Me fjalë të thjeshta, një VPN përfundon të gjithë trafikun e internetit ( dhe nga pajisja juaj) në një shtresë të pathyeshme të kriptimit.

Kjo realizon 2 gjëra:

 1. Parandalon ISP-në tuaj të shikojë se çfarë shërbimesh, uebfaqe dhe protokolle që po përdorni.
 2. Ndalon ISP-në tuaj nga ndarja e trafikut tuaj (sepse 100% e trafikut tuaj është e koduar dhe e drejtuar në serverin e largët VPN).

Përdorimi i një VPN për goditje

Jo vetëm që një VPN është mjeti më i mirë dhe më efektiv për punën; është gjithashtu me një klik me përdorim të thjeshtë. Dhe do të dini shumë shpejt nëse do të funksionojë për të shpejtuar transmetimet tuaja të videove dhe shkarkimet p2p.

Më parë, kur isha pajtimtar i Spektrit (Time Warner Cable), Youtube u rrëzua shumë. Duke u lidhur me një VPN, unë munda të shkoj Rezolucion 720p4K Menjëherë.

VPN-të më të mira për të bllokuar shkeljet

Ka VPN që unë rekomandoj më të lartë për të anashkaluar goditjen. I kam dhënë përparësi ofruesve me shpejtësinë më të shpejtë të serverit (4k të aftë) dhe encryption të fortë.

VPN të mira (të shpejta) për të provuar:

 1. IPVanish | rishikimi ynë
 2. VyprVPN | rishikimi ynë
 3. ExpressVPN | rishikimi ynë

Si të përdorni VPN për të anashkaluar goditjen

Bllokimi i goditjes me një VPN është i vdekur i thjeshtë.

 1. Regjistrohu për një VPN
 2. Shkarkoni programin VPN në pajisjen tuaj
 3. Hyni me emrin e përdoruesit / fjalëkalimin tuaj
 4. Zgjidhni një vendndodhje të serverit (zakonisht afër) dhe klikoni “Lidhu”
 5. Kjo eshte! Lidhja juaj është e koduar, dhe goditja duhet të tejkalohet
IPVanish VPN në proces të lidhjes
Klikoni lidh, lidhje në vazhdim
IPVanish VPN bllokon goditjen pas lidhjes me serverin.
Done! Lidhur me VPN Server (Toronto, Kanada)

Përmbledhje dhe këshilla shtesë

Goditja është (gjithnjë e më e përhapur) në Sh.B.A dhe jashtë saj. Ndikon në të gjitha pajisjet e lidhura me internetin, dhe veçanërisht pajisjet mobile.

Më së shpeshti do të vini re prova të goditjes ndërsa:

 • Shikimi i videos HD
 • kumar
 • torrenting

Si ta rregulloni:

Zgjidhja më e efektshme (dhe më e lehtë) është të përdorni një shërbim të shpejtë, të shpejtë, VPN si IPVanish.

A do të funksionojë?

Në shumicën e rasteve, një VPN do t’ju ndihmojë të transmetoni video me rezolucione më të larta (pa buffering) dhe të shkarkoni torrente dhe shkëmbeni / shkarkoni skedarë me shpejtësi të lartë. Ai madje mund të ketë rreth kufijve të rezolucionit të videos në planet e pakufizuara të të dhënave.

Rastet ku nuk mund të rregulloni goditjen në ajër:

Nëse ISP juaj ul të gjithë trafiku në periudha të caktuara të ditës, ose kap shpejtësinë tuaj pas një sasie të caktuar të përdorimit të të dhënave, atëherë një VPN (as ndonjë mjet tjetër) mund t’ju ​​kursejë. Për më shumë informacion, lexoni udhëzuesin tonë për anashkalimin e kapakëve të të dhënave.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map