Hur man använder IPVanish’s Socks5 Proxy för anonyma torrenter (w / bilder)

I september 2016 meddelade IPVanish att de skulle inkludera Socks5-proxytjänsten med alla VPN-abonnemang. Detta bör vara välkomna nyheter för nuvarande IPVanish-prenumeranter, särskilt de som ofta använder p2p / bittorrent-nätverk. Socks5-protokollet är perfekt för anonymisering av torrentnedladdningar och är kompatibelt med alla större stationära klienter.


IPVanishs Socks5-server är ett ultrahög bandbreddsserverkluster baserat i Nederländerna och har noll metadata-loggar (precis som IPVanishs VPN).

Den här guiden visar dig hur du genererar dina IPVanish Socks5-inloggningsuppgifter samt hur du konfigurerar det med din favorit torrentklient.

Låt oss börja.

Hur du får ditt Socks5-inloggning / lösenord

Av säkerhetsskäl använder IPVanish ett annat inloggnings- / lösenord för sin Socks5-proxyserver än du använder för att ansluta till VPN. För att få dina proxy-referenser måste du logga in på din IPVanish-konto.

Notera: Du måste vara en IPVanish-prenumerant för att använda deras VPN- eller proxy-tjänst. Om du inte har ett konto kan du registrera dig här.

Steg # 1 – Logga in på ditt IPVanish-konto

Gå till IPVanish.com och logga in på ditt konto.

Steg 2 – Gå till Socks5-inställningar

Klicka på fliken ‘Socks5 Proxy’ i din kontopanel så ser du följande information:

 • Ditt proxy-användarnamn
 • Ditt proxy-lösenord
 • Proxy-adress: ams.socks.ipvanish.com
IPVanish socks5-inställningar i kontrollpanelen

IPVanish Socks5-inställningar

Du kommer också att se knappen ‘Återställ referenser’. Detta gör att du kan skapa ett nytt användarnamn / lösenordskombination. Detta är vanligtvis inte nödvändigt, men det är bra om du tror att dina tidigare referenser kan ha blivit stulna eller om de inte fungerar korrekt av någon anledning.

Du behöver också ytterligare en information som inte ingår i din kontopanel – proxyporten # …

IPVanish använder port # 1080.

Använda IPVanish’s Socks5-proxy för att strömma

En Socks5-proxy är det # 2 mest populära verktyget för anonym nedladdning av torrenter. VPN: s rankning nr 1, mest för att ett VPN inte kräver någon manuell konfiguration (medan proxy kräver att du ändrar vissa inställningar i din torrentklient).

Många användare väljer att använda både en VPN & Socks5-proxy tillsammans för maximal säkerhet. Du drar nytta av två unika IP-ändringar VPN >> proxy. Du får också separata IP: er för din webbläsare och torrentklient. Du kan till och med använda IPvanishs VPN och proxy samtidigt, eftersom de nu tillåter fem samtidiga anslutningar på varje konto.

Du kan använda en Socks5-proxy med alla större desktop-torrent-klienter. Det fungerar också med Flud eller tTorrent (Android torrent-klienter).

Följ bara stegen nedan för din favorit torrentklient. Om vi ​​inte har din programvara i den här guiden kan du enkelt anpassa stegen nedan till alla torrentklienter som stöder Socks5-anslutningar.

uTorrent Setup Guide

Öppna uTorrent och gå till Meny> Alternativ> Inställningar> Anslutning (Tab)

Gå till inställningsmenyn till fliken ‘Anslutning’ för att ändra proxyinställningarna. Beroende på din uTorrent-version ser du något som mycket liknar det här. Du vill göra dina inställningar identiska med de som visas, förutom att du ska infoga ditt eget användarnamn / lösenord.

IPVanish Socks5-inställningar för uTorrent

IPVanish Socks5-inställningar för uTorrent

Du kan också inaktivera uPnP och NAT-PMP om du har konfigurerat manuell port vidarebefordran i din router. Om du manuellt vidarebefordrar en port, se till att inaktivera ‘Randomize port each start’ så uTorrent använder alltid den port du har vidarebefordrat. De flesta användare bör bara lämna dessa plug-and-play-alternativ aktiverade.

Det är viktigt att se till att alla sex kryssrutor i avsnittet “Proxyserver” är markerade. Detta säkerställer att uTorrent använder proxy för alla anslutningar. Du vill inte att YouTube ska läcka din riktiga IP-adress till några kamrater utanför proxyanslutningen.

Kryptering (valfritt)

uTorrent har en inbyggd krypteringsfunktion som låter dig aktivera protokollkryptering. Om du är ansluten till ett VPN när du torrent, bry dig inte om den här inställningen. VPN-kryptering är mycket starkare än uTorrents kryptering.

Om du bara använder proxy och är orolig för att dina torrenter blockeras eller stängs av din internetleverantör kan du tvinga uTorrent att bara ansluta till krypterade kamrater genom att gå till Meny> Alternativ> Inställningar> BitTorrent (flik)

Sedan kan du ändra inställningarna för “Protocol Encryption” till “Tvungen”.

Detta gör att du bara kan ansluta till krypteringsaktiverade kamrater. Som ett resultat kan du ha färre tillgängliga kamrater som kan vara ett problem för torrenter med ett litet antal frön, men är vanligtvis inte ett problem.

Vuze installationsguide

IPVanish’s Socks5-proxy fungerar bra med Vuze. Vuze har till och med ett inbyggt Proxy-testverktyg för att se till att allt är korrekt. Och det finns en SOCKS-indikator för att visa din aktuella status för proxxyanslutning när du strömmar.

En anteckning: Vuze accepterar inte inkommande anslutningar via proxy, så du har vanligtvis ett ‘NAT-fel’ som inte visar några inkommande anslutningar när du använder en proxy. Oroa dig inte, du borde fortfarande kunna ladda ner helt fint.

SOCKS Proxyinställningar

För att få tillgång till Vuzes proxyinställningar måste du vara i avancerat användarläge. Gå till Meny> Verktyg> Alternativ> Läge för att ändra användarens kunskaper till ‘Avancerat’.

Gå till proxyinställningarna genom att gå till: Meny> Verktyg> Alternativ> Anslutning> Proxy

Ändra dina inställningar så att de matchar dem nedan och sätt in dina egna referenser när så är tillämpligt. Förutom kryssrutorna, här är de inställningar du behöver:

 • Värd: ams.socks.ipvanish.com
 • Hamn: 1080
 • Användarnamn: Ditt användarnamn, genererat från kontrollpanelen
 • Lösenord: Ditt lösenord, genererat från kontrollpanelen
IPVanish Socks5 proxyinställningar i Vuze

Socks5 Proxy-inställningar i Vuze

Som ett extra säkerhetssteg bör du inaktivera alla anslutningar som inte stöds av en proxy i Vuze. För att göra detta, gå till:

Meny> Verktyg> Alternativ> Anslutning

Avmarkera sedan varje ruta i avsnittet “Peer Källor”, med undantag för den översta rutan “Från en spårare”.

Detta ser till att du oavsiktligt läcker din riktiga IP-adress till kamrater via DHT eller andra peer-utbytesmekanismer. När du är klar bör dina inställningar gilla detta:

Vuze Peer Källor

Inaktivera alla kamrater från kamrater utom “Från en spårare”

Vanliga frågor om IPVanish Proxy

Här är några av de vanliga frågorna om hur du använder IPVanishs nya proxytjänst medan du strömmar. Om du har ytterligare frågor, fråga dem i kommentarerna så gör vi vårt bästa för att svara på dem alla.

Är en proxy bättre än en VPN för torrents?

Det svaret beror på dina individuella preferenser. En proxy är vanligtvis snabbare än ett VPN, men det har inte stark kryptering. Om du blir stark eller orolig för din internetleverantör som övervakar dina nedladdningar är du bättre på att välja VPN.

Om du bara vill hålla din torrent-IP-adress anonym och föredrar snabbare hastigheter, ska bara proxy vara bra. Du kan också använda båda samtidigt för maximal integritet.

Använder proxy kryptering?

NEJ. Socks5-proxyer är inte krypterade. Din torrentklient har antagligen ett inbyggt krypteringsalternativ, men det är lättviktigt kryptering (inte lika starkt som VPN) och kan leda till långsammare hastigheter, eftersom du inte kan ansluta till kamrater som inte har krypterat aktiverat.

Kommer en Socks5-proxy att göra mina torrenter anonyma?

Det finns inget verktyg som kan garantera 100% anonymitet. IPVanish’s Socks-proxy kommer att ändra din torrent-IP-adress (den som är synlig för alla torrent-kamrater) och dirigera alla dina torrents genom proxytunneln. Detta kommer att göra det mycket svårare för en tredje part att spåra dina torrents, särskilt eftersom IPVanish har en noll-logg-policy.

Proxy fungerar inte, vad ska jag göra?

Det finns vanligtvis två skäl till att proxy inte fungerar:

 1. Du har ställt in fel
 2. Din internetleverantör eller brandvägg blockerar port nr 1080

Så här åtgärdar du varje problem:

Fel installation: Kontrollera dina inställningar tre gånger för att se till att de matchar de inställningar som vi har visat i den här artikeln. Det vanligaste felet är att människor hoppar över steget där du måste skapa ett användarnamn / lösenordskombination i din IPVanish-kontopanel. Du kan inte bara använda dina VPN-inloggningsuppgifter.

Port 1080 blockerad: Vissa ISP: s blockport 1080. Comcast är ett känt exempel. Om du vet att alla dina inställningar är korrekta och att du fortfarande inte kan ansluta kan det vara problemet. Ett bra sätt att testa är att aktivera din VPN innan du öppnar vuze. Om proxy fungerar med VPN-aktiverat är förmodligen portblockering problemet. Om det fortfarande inte fungerar, har du troligen fel inställningar någonstans.

Du kan alltid be IPVanish teknisk support om hjälp om du stöter på problem. Och kom ihåg att deras VPN är ett fantastiskt torrent-anonymiseringsverktyg i sig. Känner inte att du ha för att använda proxy. Det är ett trevligt alternativ för extra integritet, men definitivt inte nödvändigt .

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map