Si të Kriptoni Emailin tuaj – Dërgoni një Email të Sigurt përmes Gmail | Kafe VPN


Shtë shqetësuese që gati 300 miliardë email dërgohen çdo ditë, kryesisht nga përdoruesit që kurrë nuk vënë në dyshim rrezikun për ta bërë këtë. Nëse përdorni postë elektronike për çështje konfidenciale, duhet të filloni të mendoni se si të shifroni emailin tuaj ose të dërgoni një email të sigurt në Gmail.

Kurrë nuk mund të lejoni të supozoni se Interneti është një vend me trëndafila. Me hakerat që synojnë qëllime të lehta, sistemet e postës elektronike mund të shfrytëzohen, siç dëshmohet në të metat e sigurisë që vazhdojnë të shfaqen në sipërfaqe.

Para se të godisni “dërgoni” në emailin tuaj të radhës, lexoni këtë artikull dhe mësoni mënyra për të mbrojtur mesazhin tuaj nga sytë e këqij të të dy palëve të treta dhe vetë ofruesve të postës elektronike..

Ne do të mbulojmë sa vijon:

Pse shifroni emailin tuaj?

Për përdoruesit jo-teknikë, fjala “encryption“Është zhargoni teknologjik që shkakton imazhe, shifra dhe boshte. Kur dërgoni një email, kriptimi është procesi i scrambling i mesazhit në të dhëna të paqarta me çelësin publik të marrësit. Për të rindërtuar të dhënat, marrësit do të kishin nevojë për një çelës privat.

Shumica e ofruesve të postës elektronike do të kishin një lloj enkriptimi të ndërtuar në serverat e tyre. Nëse nuk jeni të sigurt nëse ofruesi juaj i email-it ka kriptim në vend, do të dëshironi ta kontrolloni. Dërgimi i postave elektronike të pakriptuara është një ftesë e hapur për hakerat për të përgjuar dhe lexuar përmbajtjen e pambrojtur.

Kriptimi i Gmail dhe TLS

Nëse jeni duke përdorur Gmail, do të mbroheni nga kriptimi i TLS ose Transport Layer Security. Isshtë mbrojtje në nivelin e transportit, që do të thotë që emaili juaj mbrohet për aq kohë sa po shkon në mes të serverëve tek marrësi, kështu që ju dërgoni email të sigurt.

Teorikisht, kriptimi i parazgjedhur i TLS përdor një çelës 128-bit, i cili në mënyrë efektive parandalon që hakerat të spiunojnë në postat elektronike në tranzit. Por këtu është kapja. Kriptimi TLS funksionon vetëm kur dërguesi dhe marrësi po përdorin Gmail. Nëse po dërgoni një email tek një përdorues jo-Gmail, nuk do të mbroheni me kriptimin TLS.

Edhe nëse jeni të mbrojtur nga TLS, do të duhet të jeni të vetëdijshëm për kufizimin e tij si kriptim në nivelin e transportit. TLS mbron emailin kur transmetohet midis serverëve. Pasi të ketë arritur kutinë e postës së marrësit, ajo i nënshtrohet rreziqeve për t’u spiunuar nga palët e treta.

Kriptimi TLS mund ta mbajë emailin tuaj të sigurt nga palët e jashtme, por nuk bën asgjë për të ndaluar Google të skanojë emailin tuaj për qëllime reklamimi. Ofruesit e postës elektronike janë në gjendje të skanojnë dhe rendisin emailin tuaj nëse po përdorni enkriptimin TLS.

Por tmerri i vërtetë është se si Google u lejon qindra zhvilluesve të aplikacioneve qasje në miliona kuti inbox dhe ndoshta duke i ndarë ato me firmat e palëve të treta. Kjo tregon se sa e papërsosur është kriptimi TLS në sigurimin e intimitetit tuaj të emailit.

Kriptimi nga fundi në fund

Shtë e vështirë të parashikosh nëse një fasko tjetër me Gmail do të përsëritet, por duke gjykuar nga historia, është më mirë të jesh i sigurt sesa të vjen keq. Për të mos lejuar që Gmail ose ofruesit e tjerë të vëzhgojnë kutinë tënde, do të të duhet të kriptosh nga fundi në fund. PGP është një protokoll i përdorur zakonisht për kriptimin nga fundi në fund.

Kriptimi nga fundi në fund mbron emailin tuaj jo vetëm kur është në tranzicion, por deri në kohën kur është duke u ruajtur në kutinë e postës së marrësit. Vetëm marrësi me çelësin privat të vlefshëm mund të hyjë në përmbajtjen e emailit. Asnjë palë e tretë, përfshirë ofruesin e postës elektronike, nuk janë në gjendje të skanojnë emailet e mbrojtur nga encryption fund-në-fund.

Ka disa ofrues të sigurt të postës elektronike që ofrojnë email të sigurt me encryption fund-në-fund. ProtonMail është një emër i njohur për përdoruesit që dëshirojnë intimitetin dhe anonimitetin kur dërgojnë email. Ju jeni gjithashtu në gjendje të dërgoni postë elektronike të koduara për përdoruesit që nuk përdorin llogari ProtonMail. Kjo e bën postën elektronike më të sigurt në krahasim me shifrimin e nivelit të transportit.

A është e sigurt e modës konfidenciale të Gmail?

Në përpjekjen e tij për të siguruar një përvojë më të sigurtë në postën elektronike, Google prezantoi Modalitetin e Konfidencialit në vitin 2018. Emailet e dorëzuara me modalitetin konfidencial të ndezur nuk mund të shtypen, shpërndahen, kopjohen ose përcillen.

si të kriptoni email dërgoni Gmail të sigurt

Ju jeni gjithashtu në gjendje të vendosni kohëzgjatjen e skadimit të postës elektronike, ku automatikisht do të fshihet nga kutia postare e marrësit pas kësaj. Me sigurimin e mbrojtjes së postës elektronike përmes një kodkalimi, duket se Gmail po rindërton sigurinë e saj.

Megjithatë, një hetim më i thellë në Mënyra konfidenciale zbulon se tiparet ofrojnë vetëm mbrojtje në nivelin e sipërfaqes. Modaliteti Konfidencial nuk e pengon Google që të skanojë ose lexojë emailet tuaja. Edhe me veçorinë e vetë fshirjes, drafti origjinal mbetet në dosjen e dërguesit.

Shtë e drejtë të thuash që Mënyra Konfidenciale e Gmail nuk ofron konfidencialitet në kuptimin më të rreptë. Nëse keni nevojë për intimitet të plotë, përfshirë nga vetë ofruesi i postës elektronike, do t’ju duhet një shërbim i postës elektronike të kriptimit nga fundi në fund.

Si të kriptoni postën elektronike në Gmail

Gmail është një shërbim i koduar i postave të fshehura në mënyrë të trashëguar nga transporti dhe mbron vetëm email-et tuaja në një farë mase. Nëse keni nevojë për mbrojtje dhe intimitet të plotë, do t’ju duhet të kriptoni postë elektronike në Gmail me kriptim nga fundi në fund.

Ka disa shtojca që lejojnë përdoruesit të dërgojnë email të koduar plotësisht në Gmail. Një shtesë e tillë popullore është FlowCrypt.

FlowCrypt është një shtesë e shfletuesit e dizajnuar për të kriptuar Gmail me encryption fund-në-fund. Duke instaluar FlowCrypt, emaili që dërgoni është falas nga sytë e Google dhe palëve të tjera. Ju mund të shkarkoni FlowCrypt falas dhe të filloni të dërgoni postë elektronike të koduara plotësisht. Flowcrypt gjithashtu ofron një plan premium që heq kufizimin e versionit falas.

Ja se si të përdorni FlowCrypt me Gmail në Google Chrome.

1. Shkoni në faqen e internetit të FlowCrypt dhe klikoni Get Extension Chrome.

2. Klikoni Shto te Chrome për të instaluar FlowCrypt.

3. Vendosni FlowCrypt për të punuar me Gmail. Në faqen e konfigurimit, klikoni Vazhdoni te Gmail. Zgjidhni Gmail-in e dëshiruar për të punuar me FlowCrypt.

4. Pastaj do të duhet të krijoni një çelës të ri privat ose të importoni një ekzistues. Nëse jeni i ri në kriptim, zgjidhni Keyelësi i ri i kriptimit.

5. Futni passphrase. Përdorni një kombinim të alfanumerisë dhe simboleve të gjata për të vendosur një frazë të fortë. Klikoni Krijo dhe Ruaj për të vazhduar.

6. Vendosni fjalën tuaj në një lokacion offline. Shtë e nevojshme të siguroni llogarinë tuaj FlowCrypt. Shënoni kutinë e zgjedhjes dhe klikoni OK për të vazhduar.

7. Tani jeni gati të dërgoni një email të koduar në Gmail.

8. Nis Gmail dhe kërkoni për butonin Secure Compose. Klikoni mbi të për të filluar hartimin e një emaili të koduar plotësisht.

9. Do të shfaqet një kompozitor i sigurt i mesazheve. Anydo email i dërguar brenda këtij kompozitori do të kodohet nga fundi në fund.

VPN më e mirë për t’u përdorur me Emailin tuaj të Sigurt

Përdorimi i një shtojcë encryption fund-në-fund në Gmail është mjaft e mirë për të mbajtur sytë e këqij nga emaili juaj. Sidoqoftë, do të duhet të jeni të vetëdijshëm që jeni akoma të ndjeshëm ndaj sulmeve në internet kur po shfletoni ose përdorni aplikacione të tjera në pajisjen tuaj.

Për të siguruar mbrojtje totale të internetit, një VPN do të jetë i dobishëm. Ajo anonimizon adresën tuaj të IP dhe kodon të gjitha informacionet e dërguara nga pajisja. Një VPN plotëson një sistem të sigurt të postës elektronike dhe këtu janë disa nga VPN-të më të mira përreth.

1. NordVPN

NordVPN shkëlqen në çdo aspekt që mund të pritet nga një VPN e mirë. Ajo operon me 5244 serverë në 59 vende dhe dihet se siguron lidhje të vazhdueshme në mënyrë të vazhdueshme. Për sa i përket sigurisë, NordVPN mbështetet në encryption super të sigurt AES-256, e cila është fjalë për fjalë e pathyeshme.

Ju mund të shkoni plotësisht anonim me NordVPN pasi ajo ka një politikë të rreptë të mos-logs. Përveç kësaj, të qenit me seli në Panama do të thotë që NordVPN nuk ka detyrime të respektojë ligjet për ruajtjen e të dhënave. Ajo gjithashtu ofron çmime konkurruese kur të regjistroheni në plane që shkojnë 12 muaj ose më shumë.

2. CyberGhost

Lëshuar më shumë se një dekadë më parë, CyberGhost jep më shumë sesa sigurinë themelore të internetit. Në krye të kriptimit të klasës së saj ushtarake, CyberGhost mbështetet në qendrat e veta të të dhënave për të siguruar VPN akses në më shumë se 5500 serverë.

CyberGhost gjithashtu është fuqimisht mbështetës i transmetimit dhe përrua. Me listën e saj të dedikuar të serverëve për qëllime të tilla, lehtë mund të akordoni në shërbimin tuaj të preferuar të transmetimit ose të shkarkoni torrente. Përveç mbështetjes së platformave kryesore të funksionimit, CyberGhost është një nga disa VPN që mund të shkarkohen për ruterë specifikë..

3. SurfShark

Oferta për të pasur pajisje të pakufizuara është një tipar dallues i SurfShark. Sillni me çmim tepër të ulët dhe do të keni një VPN të parezistueshme. Surfshark tregon një siguri të madhe, intimitet të rreptë dhe shpejtësi mbresëlënëse në të gjithë rrjetin e tij prej 1.000 serverëve në 61+ vende.

Surfshark bën më shumë sesa të sigurojë një mjedis të sigurt me email. Vshtë një VPN e shkëlqyeshme nëse je një përdorues i zjarrtë i Netflix. Aftësia e tij për të anashkaluar bllokimin dhe shpejtësinë e duhur të lidhjes së Netflix e bën transmetimin një përvojë të këndshme.

4. ExpressVPN

E vërtetë për emrin e saj, ExpressVPN është ndoshta një nga VPN-të më të shpejta në industri. Ka një rrjet të konsiderueshëm të madh 3,000+ serverë në 160 vende. ExpressVPN përdor kriptimin AES-256 për të mbrojtur informacionin e kanalizuar përmes serverave të tij.

ExpressVPN praktikon një politikë të rreptë mos-log që do të thotë se nuk ruhen informacione që ju lidhin me aktivitetet e shfletimit. Të gjithë serverët e tij përdorin RAM në vend të hard disk, i cili praktikisht siguron që të gjitha të dhënat e sesionit të fshihen kur sistemi rindizet.

përmbledhje

Shtë gabim të supozosh që dërgimi i postës elektronike në Gmail ose ofruesit e tjerë të postës elektronike është një çështje pa rrezik. Nga veprimet e fundit, duket se shqetësimi për të patur skanuar dhe lexuar emailet pa dijeninë tuaj është po aq i rëndë sa t’i keni përgjuar nga hakerat.

Të kuptuarit e llojeve të ndryshme të kriptimit ndihmon për të identifikuar ofruesin e duhur të postës elektronike që siguron intimitetin e vërtetë. Nëse keni përdorur Gmail, ju ndihmon të instaloni një shtojcë encryption fund-në-fund për të siguruar që askush përveç marrësit tuaj të mos ketë qasje në mesazh.

Sigurisht, krijimi i një mjedisi të sigurt të postës elektronike shtrihet në parandalimin e sulmeve përtej platformës së postës elektronike. Përdorimi i një VPN ju ndihmon të kapërceni kërcitjet e mundshme në pajisjen tuaj.

Filloni të kodoni emailin tuaj tani dhe të instaloni një VPN për mbrojtje shtesë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map