Lifetime VPN-prenumerationer: Mycket bra eller enorm bedrägeri?

Den nya trenden i VPN-tjänster som uppstår, verkar vara så kallad Livstidsabonnemang planer, sålda till förvånansvärt låga priser. Vissa VPN-företag har gjort detta till hela sin affärsmodell, medan till och med vissa etablerade VPN-spelare har lagt till ett livslångt alternativ.


Livstidsabonnemang placeras vanligtvis i intervallet $ 70- $ 100. Men det är ganska nära det genomsnittliga 1-åriga prenumerationsområdet på $ 40- $ 80 …

Så borde inte alla bara betala lite mer i förväg för ett livstidsabonnemang och vara nere med det?

Tja, nej. Du förmodligen borde inte (men det är lite komplicerat).

Den här artikeln avskaffar VPN-trenden med “livstid” och förklarar också varför vi tycker att affärsmodellen är helt ohållbar.

Naturligtvis för att vara balanserad, har vi också inkluderat de bästa livstids VPN-erbjudanden som vi tycker är värda att ta hänsyn till.

Hur affärsmodellen “Lifetime VPN” fungerar

Den största kostnaden för att driva en VPN-tjänst är inte cybersecurity-personal eller programmerare. Det är server- och bandbreddskostnader. En typisk 1 Gbps-server kommer att kosta mellan $ 1000 – $ 3000 per månad beroende på platsen och kvaliteten på datacentret den ligger i. De flesta Gigabit-servrar kan vanligtvis hantera cirka 500 användare samtidigt under “typisk” VPN-bandbreddanvändning.

Och dessa serverkostnader är permanenta och relativt konstanta per användare (så länge tillgänglig bandbredd per användare också förblir stabil). Om en abonnent betalar ett pris i förväg, så kommer servern till slut för användarens andel av bandbredd så småningom att vara högre än det pris de betalade för prenumerationen. Det är bara matte.

Så hur pekar det sig att VPN tjänar pengar med ett livstidsabonnemang.

Enkel. De måste fortsätta sälja nya prenumerationer och växa abonnemangsbasen. Så fort de slutar växa finns det bara två val:

 1. De börjar förlora pengar (ohållbara)
 2. De måste massa fler och fler användare på samma server (verkligen långsamma hastigheter).

Ponzi Scheme Likheter

Jag säger inte att prenumerationer på livstid är det faktiskt Ponzi-scheman (även om ett par kan visa sig vara). Men de har några av egenskaperna hos Ponzi-scheman:

 1. Deal som verkar för bra för att vara sant
 2. Betala i förkant för värde / tjänst senare
 3. Om kundbasen slutar växa, dör verksamheten.

I princip köper din prenumerationsavgift nya servrar till killen som kom före dig. Och killen som köper ett prenumeration efter att du kommer att betala för din bandbredd. Så snart de har slut på nya kunder kommer du antingen att märka en enorm minskning i servicekvalitet (hastighet) eller så kan verksamheten stängas helt.

I grund och botten om varje kund stannade med tjänsten i tio år skulle de förlora pengar på varje enskild person. Det enda andra sättet att vara lönsamt är att de faktiskt tjänar in pengar på kunden på andra (okylda) sätt: Data mining, reklam eller i teorin till och med stöld.

Varför erbjuder VPN-företag till och med ett livstidsabonnemang?

Vinstmarginalerna för mindre VPN-företag är inte så stora. Det betyder att det är väldigt svårt för ett litet företag att utöka sin serverinfrastruktur, förbättra programvaran och anställa ytterligare personal. För att göra detta behöver de en stor infusion av kontanter. Livstidsabonnemang för räddningen!

Eftersom kunden betalar mer i front för ett långsiktigt abonnemang, är den initiala vinsten enorm på en livstidsplan. Det kommer att ta månader (eller år) för ett VPN-företag att börja förlora pengar på den abonnenten, så under tiden är extra kontanter ren vinst som kan användas för att finansiera tillväxt. Naturligtvis fungerar det bara så länge abonnentbasen växer.

Naturligtvis när tillväxten stoppar eller avtar, blir livstidsabonnenterna en dödvikt, vilket saktar ner nätverket och lägger inte mer intäkter för företaget. Vid den tidpunkten kommer du förmodligen inte bli så nöjd med ditt prenumerationsresultat.

Fördelar kontra nackdelar med livstidsabonnemang

Du kan redan gissa vår åsikt om denna VPN-kategori, men här är vårt bästa försök till en rättvis bedömning.

Fördelar:

Bra värde: Så länge hastigheterna är tillräckligt snabba för ditt avsedda VPN-syfte och VPN-programvaran är faktiskt säkert, då får du en bra del. Om du kan få 3-4 års livstidsabonnemang innan kvaliteten minskar har du antagligen fått dina pengar värda.

Ok det är det. Jag kan inte tänka på fler proffs. Kan du?

Nackdelar:

Långsammare hastigheter: Det finns ingen väg runt det. Om VPN-företaget försöker driva lönsamt per abonnentbasis, måste servrarna bli mer trångt över tiden. När det händer kommer hastigheterna att sjunka, eventuellt till den punkt där du inte ens kan strömma en video utan att buffra.

Dåligt stöd: Lägre vinstmarginaler innebär mindre utrymme för supportpersonal (eller kvalitetsprogrammerare för den delen). Förvänta dig inte att ha en teknik i din hand för att leda dig genom en manuell VPN-installationsprocess. Om du har tur får du inbyggda autosvar via biljettsystemet.

Det kan gå i drift: Som vi redan diskuterar är vår bedömning att den här affärsmodellen är ohållbar. Det betyder att så småningom VPN-företaget kommer att möta valet om att stänga av eller börja förlora pengar. Och om de stängs av, tror inte att du kommer att få en återbetalning för den oanvända delen av din livstid. Du är bara S.O.L.

Scarier Möjligheter: Liksom vissa “gratis” VPN-tjänster kan Lifetime VPN-företag tjäna pengar direkt på dig. Detta kan inkludera spionering i din surfhistorik och sälja den till annonsörer. Eller värre, det kan vara direkt skadligt beteende som att fånga upp finansiella data, lösenord och kreditkortsnummer.

Nu är jag inte de flesta gratis- eller livstid VPN-företag som är kriminella företag. Tvärtom, de flesta är legitima företag som vill tjäna pengar. Men du skulle vara naiv att tro att hackare och organiserad brottslighet inte lockas till denna till stor del oreglerade bransch som ger full tillgång till webbläsningsdata från miljontals internetanvändare. Det finns definitivt dåliga spelare i detta utrymme.

Istället för ett livstidsabonnemang, få en lågkostnadsplan

Poängen med ett VPN-abonnemang är att tillhandahålla säkerhet och Integritet med snabba hastigheter till ett rimligt pris. Livstid VPN-prenumerationer kommer så småningom inte att leverera på 1 (eller alla 3) av dessa krav, eftersom affärsmodellen inte är hållbar.

Istället rekommenderar vi att du väljer ett 1-års prenumeration (eller väljer tvååriga planer) till ett högkvalitativt VPN istället, och du kan förnya det årligen så länge prestandan uppfyller dina standarder. Du kan gå för en kortare månad-till-månad-plan om du vill, men vi tycker att 1-årsplaner erbjuder vanligtvis det bästa värdet och säljs till stora rabatter (30-60%) jämfört med månadspriset.

En traditionell VPN-prenumeration kan vara en bit dyrare på lång sikt, men du får också betydligt bättre service, säkerhet och support. Är det inte värt en $ 1 eller två extra per månad? Vi tror det.

Fördelar med att hålla fast vid ett 1-årigt VPN-åtagande:

 1. VPN-företaget har råd att bygga mjukvara av hög kvalitet och erbjuder solid säkerhet
 2. Du betalar för den bandbredd du använder, vilket innebär att du får snabbare hastigheter
 3. Tjänst av högre kvalitet: Om prestandan minskar skulle VPN förlora kunderna. De har ett starkt incitament för att hålla dig lycklig. Däremot, när du betalar för en livstid VPN kunde de inte bry sig mindre om din lycka (de har redan fått varje dollar de kan få från dig).
 4. Bättre, fler funktioner: Standard (icke-livstid) VPN: er erbjuder enorma mervärdeuppgraderingar som Netflix-kompatibilitet, noll-loggpolicy, torrent / p2p-stöd och Stealth-protokoll.

Rekommenderade VPN-prenumerationer med låg kostnad (utan livstid)

Nedan hittar du några av de bästa värdena i VPN-branschen. De ger högklassiga prestanda till riktigt låga priser jämfört med sina konkurrenter. De kan göra detta genom att verkligen fokusera på de funktioner som är viktigast för prenumeranter.

Dessutom är detta några av de mest populära (flest kunder) VPN-företagen, vilket gör att de kan arbeta mer effektivt och till bättre priser än mindre företag.

NordVPN (Special 2-årsavtal)

NordVPN tvåårig affär

NordVPN har exploderat i popularitet under de senaste par åren på grund av deras massiva funktionslista i kombination med otrolig prissättning. De är en riktig nolllogg-VPN-leverantör som tillåter nästan alla VPN-användningar, inklusive streaming, Kodi och torrents / p2p.

Åh, och de är en av de sista VPNerna i världen som fortfarande fungerar med Netflix.

NordVPN har appar för alla större plattformar, inklusive iOS, Android, Windows & Mac. Och du har tillåtet 6 enheter per konto, vilket är fantastiskt.

Fördelar: Utmärkt integritet / säkerhet, Inga loggar, Netflix-kompatibla. Tillåter torrents / skype / Kodi. Speciella VPN-servertyper, inklusive: Anti-DDOS (spel), VPN-over-tor (super privat surfning) och mer. Även NordVPN Smartplay för streaming.

Nackdelar: Servrarna är lite trångtare än dyrare VPN. Vi kan fortfarande strömma i härliga 1080p inga problem, men du får inte 100 Mbps hastigheter här.

Pris: $ 11,95 / m $ 3.32 / month med speciellt tvåårigt erbjudande!
Recension: Full NordVPN-granskning

Privat tillgång till Internet ($ 3,33 / månad)

Privat internetuppkoppling är en legend i VPN-rymden. De var pionjärer i “zero-log” sekretessrörelsen och är hittills det enda företaget som har testat sin noll-loggaranti vid domstol. Deras mjukvara är inte flashig, men den är snabb, stabil och helt enkelt fungerar. Och deras programvara möjliggör både anpassningsbar krypteringsstyrka och port-vidarebefordran som är fina förmåner.

PIA är troligen den mest använda ‘premium’ VPN-tjänsten i världen och är särskilt populär för torrentnedladdare (inga loggar, SOCKS5-proxy ingår) och Kodi-strömmar (fungerar bra på en Fire Stick).

Speciellt trick: Du kan använda PIA: s port vidarebefordran för att få gratis (men långsam) internetuppkoppling på wifi under flygning!

Fördelar: Otrolig integritet och validerad nollloggaranti. Snabba hastigheter, torrentvänlig och utmärkt stabil app för alla plattformar. Du kan till och med använda PIA på din router. Fungerar med Kindle Fire-tabletter och FireTV / Firestick.

Nackdelar: Det finns egentligen bara 1 ljud. PIA är blockerad av Netflix (tillsammans med mest andra VPN: er). Men det är en enkel lösning, bara koppla bort från VPN när du vill binge watch med din boo.

Recension: Privat granskning av Internetanslutning + hastighetstest
Pris: $ 6,95 / m nu bara $ 3,33 / månad med 1 års plan

Vilka företag erbjuder Lifetime VPN-planer?

Om du fortfarande letar efter en livsplan (trots allvarliga fallgropar) kommer vi inte att stå i vägen för dig. Och det finns ett antal företag som är villiga att sälja dig ett långsiktigt VPN-abonnemang för öre på dollarn. Kom bara ihåg att du får det du betalar för, och så länge du har realistiska förväntningar som går in i dig kan du bli förvånad överraskande.

PureVPN ($ 89,99 – livstid)

PureVPN Lifetime-erbjudande

PureVPN driver för närvarande ett livstidsabonnemangserbjudande på stacksocial. De planerar har en nästan identisk funktion som deras standard VPN-planer, inklusive:

 • 256-bitars AES-kryptering
 • Upp till 5 enheter
 • Obegränsad bandbreddanvändning
 • Properietary VPN-app för de flesta enhetstyper
 • Split-tunneling-funktion (väg vissa appar inuti / utanför VPN).

Windscribe VPN (49.99 $ – Lifetime)

Windscribe Lifetime VPN-affär

Windscribe är ett kanadensiskt VPN-företag som erbjuder en livstidversion av sin “Pro” -plan för ett vansinnigt billigt pris på 49,99 dollar. Den här affären är ännu bättre när du inser att ett prenumeration på 1 år på deras pro-plan är $ 43. Om du ändå skulle prenumerera på Windscribe är det svårt att föreställa sig att välja ett årligt abonnemang under alternativet under hela livet.

Affären erbjuds enbart på Stackstocial .

Deal Link: Windscribe Lifetime VPN

Hotspot Shield Elite Plus (69,99 $ – livstid)

Hotspotshield erbjuder en livstidversion av deras Elite Plus VPN-alternativ för $ 69.99 via stacksocial. Planen fungerar med alla större enhetstyper (Mac / PC / iOS / Android) och stöder upp till tio enheter. De annonserar också ‘obegränsad bandbredd’ och en ‘annonsfri upplevelse’ jämfört med HSS: s annonsstödda ‘gratis’ alternativ.

Varningsord: Center for Democracy and Technology (CDT) publicerade nyligen sina anklagelser om att Hotspotshields moderföretag injicerade javacript i abonnentens webbläsare för reklam för ett spårningsändamål. Det beror på ett tydligt brott mot deras integritetspolicy. Denna berättelse gjorde nationella nyheter tack vare Hotspotshields stora användarbas. Bli inte förvånad om mindre företag har gjort det värre.

Lifetime VPN vs. Free VPNs

Du kommer nästan säkert att få bättre prestanda från en standard VPN-prenumeration än du kommer från en livstid / obegränsad, men hur jämför Lifetime-planerna med gratis VPN: er?

Ett Lifetime VPN-abonnemang är fortfarande bättre än ett gratis. 

Varför?

Tänk på incitamenten. En betald livstids VPN-tjänst tar fortfarande pengar i utbyte mot en tjänst, och om de vill fortsätta att lägga till kunder måste de leverera sina löften. Om kunder får veta att VPN inte ens krypterar något och integritetspolicyn är en lögn, kommer de att förlora alla framtida affärsintäkter.

Gratis VPN finns å andra sidan vanligtvis bara för att tjäna pengar på din integritet. De flesta gratis VPN-företag är fortfarande utformade för att vinna vinst (även efter att ha betalat för serverns bandbredd). Detta innebär vanligtvis att de tjänar pengar på kunden (du) genom att sälja surfvanor, injicera annonser eller låta annonsörer spåra ditt beteende.

Om integriteten är viktig för dig alls, är ett medelmåttigt prenumeration på livstid fortfarande mil bättre än det genomsnittliga gratis.

Sammanfattning: Bedömningen om VPN-livstidsabonnemang …

De verkar vara en hel del (på och på kort sikt kan de vara) men i allmänhet rekommenderar vi inte att du går på ett livstidsabonnemang. Det kan tjäna dig bra i ett år eller två, men servicekvaliteten kommer nästan säkert att gå till skit så småningom.

Och eftersom du aldrig riktigt vet vad som händer “bakom kulisserna” med ett integritetsföretag har du mycket bättre att betala lite mer till ett företag som har råd att göra saker rätt.

Det är därför det inte bör vara någon överraskning att de seriösa VPN-företagen med de bästa rykte (PIA, NordVPN, ExpressVPN osv …) inte erbjuder ett livstidsabonnemang och sannolikt aldrig kommer att göra det.

Slutsats: Du borde förmodligen inte göra det, men om affären verkar för bra för att gå vidare, åtminstone gå in med ögonen öppna. Om du inte förväntar dig för mycket och kommer att vara nöjd med 1 eller 2 solida år, bör du inte bli för besviken. Men allvarligt, gör bara dig själv en tjänst och få NordVPN för $ 3,32 / månad!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map