Hoe u uw e-mail kunt versleutelen – Verzend een veilige e-mail via Gmail | VPN-koffie


Het is verontrustend dat er dagelijks bijna 300 miljard e-mails worden verzonden, meestal door gebruikers die het risico nooit in twijfel trekken. Als u e-mails gebruikt voor vertrouwelijke zaken, moet u zich afvragen hoe u uw e-mail kunt versleutelen of een veilige e-mail kunt verzenden in Gmail.

Je kunt nooit aannemen dat internet een rooskleurige plek is. Nu hackers op eenvoudige doelen jagen, kunnen e-mailsystemen worden misbruikt, zoals blijkt uit beveiligingsfouten die steeds weer naar de oppervlakte komen.

Lees dit artikel voordat u op “verzenden” klikt bij uw volgende e-mail en leer hoe u uw bericht kunt beschermen tegen de nieuwsgierige blikken van zowel derden als de e-mailproviders zelf.

We behandelen het volgende:

Waarom uw e-mail versleutelen?

Voor niet-technische gebruikers, het woord “encryptie”Is technologisch jargon dat afbeeldingen, cijfers en hangsloten activeert. Bij het verzenden van een e-mail is versleuteling het proces waarbij het bericht met de openbare sleutel van de ontvanger wordt omgezet in onverstaanbare gegevens. Om de gegevens te reconstrueren, heeft de ontvanger een privésleutel nodig.

De meeste e-mailproviders zouden dat wel hebben een soort versleuteling ingebouwd in hun servers. Als je niet zeker weet of je e-mailprovider over versleuteling beschikt, wil je dat eens proberen. Het verzenden van niet-versleutelde e-mails is een open uitnodiging voor hackers om de onbeschermde inhoud te onderscheppen en te lezen.

Gmail en TLS-versleuteling

Als je Gmail gebruikt, word je beschermd door de TLS- of Transport Layer Security-codering. Het is bescherming op transportniveau, wat betekent dat uw e-mail wordt beschermd zolang deze tussen servers naar de ontvanger springt, dus u verzendt beveiligde e-mail.

Theoretisch gebruikt de standaard TLS-codering een 128-bits sleutel, die effectief voorkomt dat hackers de e-mails tijdens het transport bespioneren. Maar hier is de vangst. De TLS-codering werkt alleen als zowel de afzender als de ontvanger Gmail gebruiken. Als u een e-mail naar een niet-Gmail-gebruiker stuurt, wordt u niet beschermd met de TLS-codering.

Zelfs als u wordt beschermd door TLS, moet u zich bewust zijn van de beperking ervan als versleuteling op transportniveau. De TLS beschermt de e-mail wanneer deze tussen servers wordt verzonden. Zodra het de mailbox van de ontvanger heeft bereikt, loopt het het risico bespioneerd te worden door derden.

De TLS-codering kan uw e-mail beschermen tegen externe partijen, maar het weerhoudt Google er niet van om uw e-mail te scannen voor reclamedoeleinden. E-mailproviders kunnen uw e-mail scannen en sorteren als u TLS-codering gebruikt.

Maar de echte horror is hoe Google honderden app-ontwikkelaars toegang geeft tot miljoenen inboxen en deze mogelijk deelt met externe bedrijven. Dat laat alleen maar zien hoe onvolmaakt de TLS-codering is om uw e-mailprivacy te beschermen.

End-to-end encryptie

Het is moeilijk te voorspellen of een ander fiasco met Gmail zal terugkeren, maar te oordelen naar de geschiedenis is het beter om veilig te zijn dan sorry. Om te voorkomen dat Gmail of andere providers je inbox bekijken, heb je end-to-end-codering nodig. PGP is een veelgebruikt protocol voor end-to-end-encryptie.

De end-to-end-codering beschermt uw e-mail niet alleen wanneer deze onderweg is, maar ook tot wanneer deze wordt opgeslagen in de mailbox van de ontvanger. Alleen de ontvanger met de geldige privésleutel heeft toegang tot de inhoud van de e-mail. Geen enkele derde partij, inclusief de e-mailprovider, kan e-mails scannen die zijn beveiligd met end-to-end-codering.

Er zijn een paar veilige e-mailproviders die veilige e-mail aanbieden met end-to-end-encryptie. ProtonMail is een bekende naam voor gebruikers die hunkeren naar privacy en anonimiteit bij het verzenden van e-mails. U kunt ook gecodeerde e-mails verzenden naar gebruikers die geen ProtonMail-accounts gebruiken. Dit maakt e-mailen veiliger in vergelijking met versleuteling op transportniveau.

Is de vertrouwelijke modus van Gmail veilig?

In een poging om een ​​veiligere e-mailervaring te bieden, introduceerde Google de vertrouwelijke modus in 2018. E-mails die worden afgeleverd met de vertrouwelijke modus ingeschakeld, kunnen niet worden afgedrukt, gedeeld, gekopieerd of doorgestuurd.

hoe e-mail te versleutelen, verzend veilige Gmail

U kunt ook de vervaltijd van de e-mail instellen, waarna deze automatisch wordt verwijderd uit de mailbox van de ontvanger. Met de voorziening om de e-mail te beschermen met een toegangscode, lijkt het erop dat Gmail de beveiliging verhoogt.

Echter, een diepere sonde in de Vertrouwelijke modus laat zien dat de kenmerken alleen bescherming bieden op het maaiveld. De vertrouwelijke modus belet niet dat Google uw e-mails scant of leest. Zelfs met de functie voor zelfverwijdering blijft het oorspronkelijke concept in de map van de afzender.

Het is redelijk om te zeggen dat de vertrouwelijke modus van Gmail geen vertrouwelijkheid biedt in de strikte zin. Als u volledige privacy nodig heeft, ook van de e-mailprovider zelf, heeft u een end-to-end e-mailservice voor versleuteling nodig.

Hoe e-mail in Gmail te versleutelen

Gmail is een inherent transportlaag-gecodeerde e-mailservice en beschermt uw e-mails slechts tot op zekere hoogte. Als je totale bescherming en privacy nodig hebt, moet je e-mails in Gmail versleutelen met end-to-end-versleuteling.

Er zijn een paar plug-ins waarmee gebruikers volledig versleutelde e-mails op Gmail kunnen verzenden. Een dergelijke populaire plug-in is FlowCrypt.

FlowCrypt is een browserextensie die is ontworpen om Gmail te versleutelen met end-to-end-versleuteling. Door FlowCrypt te installeren, is de e-mail die u verstuurt vrij van de ogen van Google en andere partijen. Je kunt FlowCrypt gratis downloaden en beginnen met het verzenden van volledig versleutelde e-mails. Flowcrypt biedt ook een premiumplan dat de beperking van de gratis versie opheft.

Hier leest u hoe u FlowCrypt gebruikt met Gmail in Google Chrome.

1. Ga naar de FlowCrypt-website en klik op Chrome-extensie ophalen.

2. Klik op Toevoegen aan Chrome om FlowCrypt te installeren.

3. Stel FlowCrypt in om met Gmail te werken. Klik op de instellingenpagina op Doorgaan naar Gmail. Kies de gewenste Gmail om met FlowCrypt te werken.

4. Vervolgens moet u een nieuwe privésleutel maken of een bestaande sleutel importeren. Als u nog niet bekend bent met codering, kiest u Nieuwe coderingssleutel.

5. Voer de wachtwoordzin. Gebruik een combinatie van lange alfanumerieke tekens en symbolen om een ​​sterke wachtwoordzin in te stellen. Klik op Maken en opslaan om door te gaan.

6. Noteer uw wachtwoordzin op een offline locatie. Het is nodig om je FlowCrypt-account te beveiligen. Vink het selectievakje aan en klik op OK om door te gaan.

7. Je bent nu klaar om een ​​versleutelde e-mail op Gmail te verzenden.

8. Start Gmail en zoek naar de Secure Compose-knop. Klik erop om te beginnen met het samenstellen van een volledig versleutelde e-mail.

9. Er verschijnt een beveiligde berichtcomposer. Elke e-mail die binnen deze componist wordt verzonden, wordt van begin tot eind versleuteld.

Beste VPN om te gebruiken met uw beveiligde e-mail

Het gebruik van een end-to-end encryptie-plug-in op Gmail is goed genoeg om nieuwsgierige blikken uit je e-mail te houden. U moet zich er echter van bewust zijn dat u nog steeds vatbaar bent voor cyberaanvallen wanneer u browst of andere apps op uw apparaat gebruikt.

Om volledige internetbescherming te garanderen, is een VPN handig. Het anonimiseert uw IP-adres en codeert alle informatie die vanaf het apparaat wordt verzonden. Een VPN is een aanvulling op een veilig e-mailsysteem en hier zijn enkele van de beste VPN’s die er zijn.

1. NordVPN

NordVPN schittert in elk aspect dat van een fatsoenlijke VPN mag worden verwacht. Het werkt met 5244 servers in 59 landen en staat bekend om het leveren van consistent snelle verbindingen. Op het gebied van beveiliging vertrouwt NordVPN op de superveilige AES-256-codering, die letterlijk onbreekbaar is.

Je zou volledig anoniem kunnen gaan met NordVPN omdat het een strikt no-logs-beleid heeft. Daarnaast heeft NordVPN, met hoofdkantoor in Panama, geen verplichtingen om te voldoen aan de wetten voor het bewaren van gegevens. Het biedt ook concurrerende prijzen wanneer u zich abonneert op abonnementen van 12 maanden of langer.

2. CyberGhost

CyberGhost is meer dan tien jaar geleden gelanceerd en biedt meer dan standaard internetbeveiliging. Naast de versleuteling van militaire kwaliteit, vertrouwt CyberGhost op zijn eigen datacenters om VPN-toegang te bieden aan meer dan 5500+ servers.

CyberGhost ondersteunt ook sterk streaming en torrenting. Met de speciale serverlijst voor dergelijke doeleinden kunt u eenvoudig afstemmen op uw favoriete streamingdienst of torrents downloaden. Naast de ondersteuning van grote besturingsplatforms, is CyberGhost een van de weinige VPN’s die kunnen worden gedownload voor specifieke routers.

3. SurfShark

Het aanbod van onbeperkte apparaten is een onderscheidend kenmerk van SurfShark. Breng de ongelooflijk lage prijs binnen en je hebt een onweerstaanbare VPN. Surfshark biedt geweldige beveiliging, strikte privacy en indrukwekkende snelheid over het netwerk van meer dan 1.000 servers in 61+ landen.

Surfshark doet meer dan een veilige e-mailomgeving bieden. Het is een geweldige VPN als je een fervent Netflix-gebruiker bent. De mogelijkheid om de blokkering van Netflix en de behoorlijke verbindingssnelheid te omzeilen, maakt streamen een prettige ervaring.

4. ExpressVPN

Trouw aan zijn naam, ExpressVPN is misschien wel een van de snelste VPN’s in de branche. Het heeft een aanzienlijk groot netwerk van 3.000+ servers in 160 landen. ExpressVPN gebruikt de AES-256-codering om informatie te beschermen die via haar servers wordt gekanaliseerd.

ExpressVPN hanteert een strikt no-log-beleid, wat betekent dat er geen informatie wordt opgeslagen die u naar de browse-activiteiten linkt. Alle servers gebruiken RAM in plaats van de harde schijf, wat er praktisch voor zorgt dat alle sessiegegevens worden gewist wanneer het systeem opnieuw wordt opgestart.

Overzicht

Het is een fout om aan te nemen dat het verzenden van e-mails op Gmail of andere e-mailproviders een risicovrije aangelegenheid is. Uit recente gebeurtenissen blijkt dat de zorg dat uw e-mails zonder uw medeweten worden gescand en gelezen, net zo ernstig is als het onderscheppen ervan door hackers.

Als u de verschillende soorten codering begrijpt, kunt u de juiste e-mailprovider identificeren die echte privacy biedt. Als je Gmail gebruikt, helpt het om een ​​end-to-end encryptie-plug-in te installeren om ervoor te zorgen dat niemand anders dan je ontvanger toegang heeft tot het bericht.

Uiteraard strekt het creëren van een veilige e-mailomgeving zich uit tot het voorkomen van aanvallen buiten het e-mailplatform. Door een VPN te gebruiken, kunt u mogelijke snuffelen op uw apparaat overwinnen.

Begin nu met het versleutelen van uw e-mail en installeer een VPN voor extra bescherming.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map