Cum să criptați stocarea în cloud gratuit | Toate platformele: Dropbox, Drive …

Cele mai bune instrumente de criptare gratuite (imagine prezentată)


Ne stocăm din ce în ce mai mult viața online: imagini, documente, mass-media, chiar declarații fiscale. Dar unele fișiere sunt mai sensibile decât altele. Dvs. luați măsurile de precauție adecvate pentru a vă proteja cele mai importante fișiere?

Acest ghid vă va învăța cum să criptați și să securizați fișierele stocate în cloud (GRATUIT).

Cel mai bun dintre toate, aceste tehnici și instrumente funcționează orice furnizor, inclusiv:

 • Google Drive
 • Cutie
 • Dropbox
 • Amazon Drive
 • Microsoft OneDrive …

Introducere în criptarea fișierelor

Profesioniștii care lucrează în domeniile IT / Finanțe își criptează fișierele de ani buni, însă persoana obișnuită nu s-a deranjat cu adevărat să învețe cum să folosească acest puternic instrument de securitate. Haraturile recente cu profil înalt au arătat cât de important este să iei securitatea în propriile mâini, în loc să ai încredere în companii cu datele tale.

Iată o introducere rapidă a întrebărilor frecvente pentru criptarea datelor dvs. …

De ce criptați?

Două motive:

 1. Protejați-vă datele împotriva hackerilor: Parolele se pierd sau sunt furate. Dacă cineva învață parola dvs. gmail, vă poate accesa cu ușurință și fișierele Google Drive (sau orice cont cloud conectat la adresa de e-mail). Dacă vă criptați fișierele în unitatea Google, acestea nu le vor putea accesa fără parola de criptare.
 2. Protejați-vă confidențialitatea de „Big Brother”: Datele mari reprezintă o afacere mare și este cunoscut faptul că Google, Microsoft și DropBox scanează fișierele pe care le încărcați în cloud. Nu este un salt mare să presupunem că agențiile guvernamentale au acces și ele. Doar pentru că nu aveți nimic de ascuns nu înseamnă că nu ar trebui să vă protejați confidențialitatea. Criptarea este un drept. Foloseste-l!

Cât de sigură este criptarea?

Foarte. Instrumentele din acest ghid utilizează aceleași tehnici și algoritmi de criptare care protejează datele financiare ale lumilor și comunicațiile militare și guvernamentale secrete din întreaga lume. Pentru toate intențiile și scopurile, criptarea este de neatins (atâta timp cât utilizați o parolă puternică).

Ce se întâmplă dacă uit parola?

Nu ai noroc (deci ai un backup). Aceasta este sabia de criptare cu două tăișuri. Întregul lucru este că nu puteți accesa fișierul fără o parolă, așa că un fel de backdoor pentru a recupera parola ar învinge scopul. Cu toate acestea, există două soluții ușoare:

 1. Păstrați o copie necriptată acasă, criptați numai versiunea în cloud (pentru accesul de la alte dispozitive)
 2. Notează-ți parola (pe hârtie, nu o păstrează în cloud, evident).

Uneltele:

Acest ghid conține următoarele instrumente de criptare:

 • AxCrypt
 • 7zip
 • Cryptomator

Toate aceste instrumente sunt utilizate pe scară largă (și sunt considerate sigure). De asemenea, sunt gratuite sau au o versiune gratuită care face tot ce avem nevoie. Fiecare este ușor diferit și are avantaje unice, astfel că multe persoane (ca mine) folosesc mai multe, în funcție de circumstanță.

Sunteți gata de criptare? Să o facem!

7-zip (Cele mai populare)

7-zip este un software de arhivă incredibil de popular (gândiți fișiere .zip). Mulți oameni nu își dau seama că 7zip include și capacitatea de a cripta arhivele dvs., folosind o criptare AES incredibil de puternică de 256 biți.

Un „arhivare” nu este de obicei un singur fișier, este mai mult ca un folder (sau multe foldere) combinate și comprimate. Este util pentru criptarea mai multor fișiere simultan. Aveți opțiunea „Criptați numele fișierelor”, astfel încât să nu puteți vedea ce fișiere sunt în arhiva criptată fără a introduce parola.

7zip este construit pentru mașinile Windows, dar există porturi terțe pentru Mac, Linux, Android și iOS.

avantaje:

 • Sursa deschisa
 • Ușor de utilizat (doar selectați fișierele și faceți clic dreapta> 7zip> adăugați la arhivă …)
 • Versiunea portabilă opțională rulează chiar de la USB sau Cloud Storage (nu este necesară instalarea)
 • Poate crea arhive de „Extragere automată” (despachetați / decriptați pe orice computer)

Cum se utilizează:

1. Instalați 7-zip

2. Selectați un grup de fișiere pe care doriți să le criptați, sau adăugați-le pe toate într-un folder

3. Click dreapta fișierele / folderul și alegeți 7zip> adăugați la arhivă … pentru meniul contextual

Meniu cu 7 fermoare

4. Alegeți un tip de arhivă (.zip sau .7z recomandat). Puteți, de asemenea, să bifați caseta „Creare arhivă SFX” pentru a face din fișierul .EXE autoextract.

5. Introduceți parola (de două ori) și asigurați-vă că metoda de criptare este AES de 256 biți

6. Faceți clic pe „OK” și fișierele dvs. vor fi adăugate în arhivă, gata pentru cloud.

Opțiuni de criptare pentru 7-zip

AxCrypt (cel mai bun pentru fișiere individuale)

Axcrypt criptează fiecare fișier individual. Aceasta este diferită de 7zip, care stochează mai multe fișiere într-un container / arhivă criptat. Cu Axcrypt, puteți cripta în masă mai multe fișiere simultan (toate folosind aceeași parolă), dar apoi le puteți muta și depozita individual dacă doriți.

Și nu este nevoie să decriptați toate fișierele doar pentru a accesa 1.

Chiar mai cool, Axcrypt vă permite să utilizați un „Keyfile” în loc de o parolă (sau combinată cu o parolă) pentru a face fișierul dvs. imposibil de decriptat prin atacuri de forță brută. Poți să folosești orice dosar pe computerul dvs. ca cheie care va cripta / debloca fișierul axcrypt. Doar nu uitați ce fișier este (sau l-ați pierdut), deoarece nu puteți accesa fișierul criptat fără cheia.

Folosirea Axcrypt este foarte asemănătoare cu 7zip, dar fără opțiunile „fermoare”:

1. Selectați fișierele (codele) care vor fi criptate

2. „Faceți clic dreapta” și alegeți: Axcrypt> Criptați (sau criptați o copie)

Lansați Axcrypt făcând clic dreapta pe fișierul pentru a cripta

Lansați Axcrypt făcând clic dreapta pe fișierul pentru a cripta

3. Alegeți fișierul parolă / parolă

Axcrypt criptare parolă

Alegeți o parolă (sau fișier cheie)

Cryptomator (criptați întreaga unitate de cloud)

Cryptomator este o tehnologie frumoasă. În loc să cripteze fișierele unul câte unul sau să le împacheteze într-o arhivă, Cryptomator este ca un container de criptare pentru întregul dvs. spațiu de stocare în cloud. Este un strat care se află între fișierele dvs. și cloud.

Cryptomator numește acest „Vault” și orice fișier pe care îl sincronizați în seif va fi criptat. Dar aceste fișiere sunt criptate 1-la-1, așa că dacă editați doar 1 fișier, nu trebuie să sincronizați întreaga boltă înapoi în cloud.

Și cel mai bine, folosind aplicația desktop sau mobilă, puteți accesa fișierele așa cum a fost folderul dvs. nor normal sau o unitate USB. Procesul de criptare este total transparent și tot ceea ce vedeți este fișierele obișnuite.

Site-ul Cryptomator

Cryptomator este gratuit și Open-Source. Sunt susținute complet de donații.

Dacă doriți să criptați o mulțime de fișiere simultan sau dacă accesați frecvent fișierele criptate, atunci Cryptomator este soluția perfectă. Este de tip open-source, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la construirea unor „zone în aer liber” secrete sau a altor shenanigane din cadrul ANS.

Există mai multe alte aplicații similare pe piață, cea mai populară fiind Boxcryptor. Dar Cryptomator primește votul nostru, deoarece este gratuit (boxcryptor are „prețuri freemium”). De asemenea, Boxcryptor este sursa închisă, astfel încât nu puteți fi sigur dacă există o decriptare ascunsă în spate încorporată.

Luați în considerare furnizorul dvs. de cloud atunci când alegeți criptarea

Dropbox, Google Drive și cloud-ul Amazon sunt 3 dintre cei mai cunoscuți furnizori de stocare în cloud GRATUIT din lume. Deși caracteristicile lor sunt destul de asemănătoare, modul în care se schimbă fișierul incremental și securitatea variază puțin.

Din această cauză, unele instrumente de criptare, dar să fie o alegere mai bună pentru un furnizor față de celălalt. De exemplu, sincronizările Dropbox pot detecta modificările unui fișier și sincronizează doar datele care s-au schimbat, în timp ce unitatea Google trebuie să sincronizeze întregul fișier din nou.

Din acest motiv, mare volume criptate care conține multe fișiere (cum ar fi Veracrypt / Truecrypt sau 7zip) ar putea fi o opțiune excelentă pentru Dropbox, dar nu pentru Drive. Pe Google Drive, veți găsi că Axcrypt / Cryptomator va fi mult mai eficient.

Google Drive

Google Drive criptează datele în repaus și, în timp ce acestea sunt transferate pe serverele lor (utilizând HTTP), dar cheile de criptare sunt stocate pe serverele lor. Aceasta înseamnă că oricine fură / ghicește parola poate vedea toate fișierele dvs. necriptate. Înseamnă, de asemenea, că Google (sau agențiile guvernamentale) vă pot scana conținutul fișierului (cu excepția cazului în care le criptați bineînțeles). Aflați cum să alegeți parole puternice.

Sincronizare incrementală? Nu. Unitatea Google trebuie să resincronizeze dispozitivul întreg fișier / arhivă de fiecare dată când îl editați. Acest lucru este rău pentru fișierele mari (în funcție de viteza de pe internet).

Cele mai bune instrumente de criptare pentru Google Drive: Axcrypt, Cryptomator / Boxcryptor. Volumele mici de tip Variouspt sau 7zip funcționează bine, mai ales dacă conțin fișiere pe care nu le editați frecvent.

dropbox

Ca și Drive, Dropbox criptează fișierele în repaus (dar păstrează tastele). Fișierele în tranzit sunt securizate cu HTTPS pe 128 de biți, care este, în general, sigur, dar a avut unele vulnerabilități cunoscute în trecut (cum ar fi bugul Heartbleed).

Sincronizare incrementală: Da! Dropbox poate detecta modificările fișierelor dvs. Dacă aveți un volum criptat de 1 GB și schimbați doar 1 fișier mic în volum, Dropbox poate sincroniza doar datele modificate (rapid).

Cele mai bune instrumente de criptare pentru Dropbox: Toate instrumentele menționate în acest ghid funcționează cu Dropbox.

Alte ghiduri de criptare în cloud

Iată câteva ghiduri pentru a vă ajuta să rămâneți criptat:

 • Cinci moduri de a cripta stocarea în cloud
 • Cum se utilizează Axcrypt
 • Cum se utilizează Veracrypt
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map