Καλύτερο ανώνυμο εργαλείο torrent: VPN, Proxy ή Blocklists / Peerblock;

Αν θέλετε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα, τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε κάνουν μεγάλη διαφορά. Και το μεγαλύτερο ερώτημα που έχουμε είναι που προσφέρει περισσότερη προστασία, ένα VPN ή έναν διακομιστή μεσολάβησης?


Από πολλές απόψεις είναι αρκετά παρόμοιες (δρομολογήστε την επισκεψιμότητά σας μέσω διακομιστή τρίτου μέρους, αποκρύβοντας τη διεύθυνση IP σας). Υπάρχουν όμως πολλές βασικές διαφορές που μπορεί να σας οδηγήσουν να επιλέξετε το ένα από το άλλο. Και μερικοί πολύ προσεκτικοί άνθρωποι να χρησιμοποιούν και τα δύο μαζί για μέγιστο απόρρητο.

Σημαντική σημείωση: Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον ή επιλέξτε το ένα ή το άλλο. Πολλά VPN φιλικά προς το torrent περιλαμβάνουν υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης μηδενικού μητρώου χωρίς επιπλέον χρέωση. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε και τα δύο ταυτόχρονα!

VPN που περιλαμβάνουν πρόσβαση διακομιστή μεσολάβησης Socks5: Οι κορυφαίες επιλογές μας είναι Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο και NordVPN (Ειδική έκπτωση 72%)

Contents

Γρήγορη εισαγωγή στις 3 επιλογές σας

Πριν βυθίσουμε τις λεπτομέρειες, ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των 3 εργαλείων απορρήτου torrent και των σχετικών πλεονεκτημάτων / αδυναμιών του καθενός:

PeerBlock / iBlocklist / Άλλοι αποκλειστές IP

Οι λίστες αποκλεισμού IP του Torrent προσπαθούν να κάνουν ένα πράγμα. Αποτρέψτε τις συνδέσεις από ορισμένες «ανεπιθύμητες» διευθύνσεις IP ή εύρη IP. Η θεωρία είναι ότι εάν μπορείτε να εντοπίσετε «ύποπτα» IP, μπορείτε να τα αποκλείσετε και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο παρακολούθησης των λήψεων torrent.

Στην πραγματικότητα, είναι κυριολεκτικά αδύνατο να αναγνωρίσετε και να αποκλείσετε κάθε διεύθυνση IP που μπορεί να είναι κακόβουλη. Και οποιαδήποτε επαγγελματική υπηρεσία παρακολούθησης torrent μπορεί να πάρει νέες IP όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Εν τω μεταξύ, οι λίστες αποκλεισμού αποτελούνται κυρίως από καλούς / αβλαβείς συνομηλίκους που θα σας προκαλέσουν χαμηλότερες ταχύτητες και μειωμένη διαθεσιμότητα.

Ετυμηγορία: Οι λίστες αποκλεισμού μπορεί να είναι καλύτερες από το τίποτα (μόλις), αλλά δεν είναι πραγματικά ένα εργαλείο απορρήτου. Και δεν κάνει τίποτα για την ανωνυμοποίηση των λήψεων torrent. 

Proxy / Socks5 Torrent Proxy

Μια σύνδεση μεσολάβησης είναι αυτή που δρομολογεί την επισκεψιμότητά σας από μια συγκεκριμένη εφαρμογή / πρόγραμμα (ο πελάτης torrent) μέσω ενός διακομιστή τρίτου μέρους. Ο διακομιστής μεσολάβησης συνδέεται με όλους τους συνεργάτες torrent για λογαριασμό σας. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι οι ομότιμοι θα βλέπουν μόνο τη διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης. Η «πραγματική» διεύθυνση IP σας θα παραμείνει κρυφή.

Ο καλύτερος / πιο ασφαλής τύπος μεσολάβησης για torrenting είναι το Socks5 (μην χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης HTTP).

Ένας διακομιστής μεσολάβησης επιτρέπει τη διεύθυνση IP του Torrent να είναι διαφορετική από την IP για όλη την άλλη κίνηση στο Διαδίκτυο (καλή). Δυστυχώς, οι περισσότεροι χείμαρροι δεν κρυπτογραφούν την κυκλοφορία τους, επομένως ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας θα μπορούσε να παρακολουθεί τις λήψεις σας εάν το θέλει.

Ετυμηγορία: Ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι σαν ένα VPN χωρίς κρυπτογράφηση. Είναι επίσης ελαφρώς πιο γρήγορο. Θα κρύψει τη διεύθυνση IP σας (το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό απορρήτου). Ο πάροχός σας διαδικτύου εξακολουθεί να βλέπει ότι τρέχετε (μέσω Deep Packet Inspection), επομένως οι συχνές λήψεις torrent ενδέχεται να προτιμούν ένα VPN.

Προτεινόμενες κάλτσες5 Παροχείς: Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, NordVPN, IPVanish, Torguard. Διαβάστε το πλήρες μας Οδηγός διακομιστή μεσολάβησης Torrent.

VPN / Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο δρομολογεί ΟΛΗ την κυκλοφορία του Διαδικτύου σας μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή, ο οποίος αλληλεπιδρά με το Διαδίκτυο (και τους συνομηλίκους torrent) για λογαριασμό σας. Όλη η επικοινωνία μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή VPN είναι κρυπτογραφημένη με εξαιρετικά ισχυρή κρυπτογράφηση.

Ένα VPN σάς παρέχει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας και απορρήτου για τους torrents σας. Επιτυγχάνει δύο σημαντικά πράγματα:

 • Απόκρυψη της πραγματικής σας διεύθυνσης IP από ομότιμους χρήστες torrent (βλέπουν την IP του διακομιστή VPN).
 • Κρυπτογραφήστε όλη τη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, ώστε ο πάροχος διαδικτύου (ISP) να μην μπορεί να δει τι κάνετε / κατεβάζετε στο διαδίκτυο.

Πολλά από τα κορυφαία φιλικά προς το torrent VPN περιλαμβάνουν επίσης την υπηρεσία μεσολάβησης SOCKS5 με τη συνδρομή σας. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο ταυτόχρονα, αλλάζοντας τη διεύθυνση IP σας δύο φορές και διατηρώντας μια τοπική διεύθυνση IP για περιήγηση στον ιστό, αλλά κατεβάζοντας torrents από μια τοποθεσία φιλική προς τα torrent όπως η Ολλανδία.

Λίστα αποκλεισμού Torrent IP (Peerguard, iBlocklist, κλπ…)

Μια λίστα αποκλεισμού IP torrent είναι απλώς μια τεράστια βάση δεδομένων διευθύνσεων IP που λέτε στον πελάτη torrent (uTorrent, Vuze…) να μην συνδεθεί. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές λίστες αποκλεισμού και οι IP τείνουν να συμπεριλαμβάνονται σε μια λίστα αποκλεισμού για διάφορους λόγους:

 • Μη κατοικημένη διεύθυνση IP
 • Σχολεία / Πανεπιστήμια
 • Γνωστές εταιρείες παρακολούθησης torrent
 • «Ύποπτη» δραστηριότητα από μια διεύθυνση IP

Τι είναι μια λίστα αποκλεισμού?

Η ιδέα πίσω από τις λίστες αποκλεισμού torrent είναι εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με όλες τις διευθύνσεις IP «BAD», τότε μπορείτε να συνδεθείτε μόνο σε «ασφαλείς» συνομηλίκους.

Οποιαδήποτε σύνδεση από έναν «αποκλεισμένο» ομότιμο θα απορριφθεί και δεν θα μπορούν να συνδεθούν μαζί σας για λήψη / seed torrent αρχεία.

Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα (επειδή αρκετές λίστες αποκλεισμού είναι δωρεάν), αλλά υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ζητήματα ασφαλείας που καθιστούν τις λίστες αποκλεισμού σχεδόν άχρηστες…

Γιατί δεν λειτουργούν οι λίστες αποκλεισμού Torrent…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μισούμε (και δεν συνιστούμε ποτέ) τις λίστες αποκλεισμού. Εδώ είναι τα πιο σημαντικά:

 1. Αποκλεισμός πάρα πολλών συνομηλίκων (κυρίως ασφαλείς IP)
 2. Οι κακοί συνεργάτες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν μια διεύθυνση IP χωρίς αποκλεισμό
 3. Τα torrents μπορούν να παρακολουθούνται μέσω DHT ή καταλόγων παρακολούθησης, ακόμη και από αποκλεισμένες IP

1. Πάρα πολλές αποκλεισμένες διευθύνσεις IP

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι συνομηλίκοι δεν είναι απειλές. Δεν θέλουν να σας μολύνουν, να σας παρακολουθούν ή να σας χακάρουν. Απλώς θέλουν να μοιράζονται ελεύθερα αρχεία torrent.

Ωστόσο, οι κορυφαίες λίστες αποκλεισμού torrent περιέχουν MILLIONS διευθύνσεων IP. Είναι όλοι αυτοί οι συνομηλίκοι όλοι επικίνδυνοι?

Φυσικά και όχι.

Είναι σαν να πυροβολούν ένα πολυβόλο με τα μάτια. Μπορεί να πάρετε τον κακό, αλλά θα υπάρξουν πολλές παράπλευρες ζημιές. Και κάθε «καλό» ομότιμο που αποκλείετε θα μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων συνομηλίκων, τις ταχύτητες και τους χρόνους λήψης.

Εάν συνδυάσατε όλες τις λίστες αποκλεισμού, θα αποκλείσετε πάνω από το 30% όλων των διευθύνσεων IPv4 στον κόσμο.

2. Οι Bad Peers θα χρησιμοποιούν απλώς μια νέα διεύθυνση IP «ΑΣΦΑΛΗ»

Είναι απίστευτα εύκολο να λάβετε μια νέα διεύθυνση IP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εμπορική υπηρεσία VPN ή διακομιστή μεσολάβησης για εναλλαγή IP σε 5 δευτερόλεπτα. Κάθε άτομο / άτομο που ζει από την παρακολούθηση λήψεων torrent θα έχει μια ατελείωτη παροχή μη αποκλεισμένων IP για να συνεχίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια λίστα αποκλεισμού που αποκλείει όλους τους εμπορικούς διακομιστές VPN / διακομιστή μεσολάβησης, θα μπορούσαν απλώς να χρησιμοποιήσουν μια οικιακή διεύθυνση IP εκτελώντας έναν οικιακό διακομιστή VPN / διακομιστή μεσολάβησης σε έναν δρομολογητή 100 $ ή να εκτελέσουν το λογισμικό παρακολούθησης από μια διεύθυνση κατοικίας.

3. Οι αποκλεισμένοι συνεργάτες εξακολουθούν να βλέπουν τα IP των προγραμμάτων λήψης

Για να συνδεθείτε με ομότιμους χρήστες torrent, πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP τους. Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί ολόκληρο το σύστημα p2p. Αυτά τα IP συλλέγονται και κοινοποιούνται μέσω torrent tracker καθώς και DHT (trackerless peer list). Και οποιοσδήποτε μπορεί να δει αυτές τις λίστες ομότιμων, είτε η IP τους είναι αποκλεισμένη είτε όχι.

TLDR; μια λίστα αποκλεισμού ΔΕΝ θα αποτρέψει τους κακούς φίλους να βλέπουν τη διεύθυνση IP του torrent και τα αρχεία που κατεβάζετε. Οι ιχνηλάτες Torrent έχουν ήδη αυτά τα δεδομένα. Το μοναδικό Καλός η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια τεχνολογία που κρύβει πραγματικά τη διεύθυνση IP σας (VPN ή διακομιστής μεσολάβησης).

Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο / VPN (καλύτερο για τους περισσότερους χρήστες)

Το VPN είναι το απόλυτο εργαλείο απορρήτου torrent. Θα τους προτείνονται σε όλους τους κορυφαίους ιστότοπους τεχνολογίας, από το Lifehacker, το Reddit, ακόμη και τους ίδιους τους ιστότοπους torrent.

Γιατί?

Το VPN είναι απλώς το καλύτερο εργαλείο για την εργασία (και πραγματικά εύκολο στη χρήση).

Αυτή η ενότητα θα συζητήσει πώς λειτουργεί ένα VPN, τι θα κάνει για εσάς και πώς να επιλέξετε το καλύτερο για torrents. Η επιλογή του σωστού VPN είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς υπάρχουν πολλά που δεν είναι φιλικά προς τα χείλη, ακόμη και μερικά που είναι εντελώς απάτες.

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το IPVanish είναι δύο από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες επιλογές. Θα συζητήσουμε και άλλους.

Πώς ένα VPN κάνει τις λήψεις torrent (WAY) πιο ασφαλείς

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι παρακολούθησης των λήψεων torrent:

 1. Συλλογή διευθύνσεων IP από ένα σμήνος torrent (μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε τρίτο μέρος)
 2. Έλεγχος απευθείας της κυκλοφορίας σας στο Διαδίκτυο (ο ISP ή ο διαχειριστής δικτύου σας μπορεί να το κάνει)

Ένα υψηλής ποιότητας VPN μπορεί να προστατεύσει και από τους δύο αυτούς παράγοντες απειλής, με μόλις 3,33 $ / μήνα.

Ένα VPN προστατεύει το απόρρητο του torrent κάνοντας δύο πράγματα:

 1. Απόκρυψη της «πραγματικής» διεύθυνσης IP και αντικατάσταση της με την IP του διακομιστή VPN σε σμήνη torrent.
 2. Κρυπτογραφήστε το 100% της επισκεψιμότητάς σας στο Διαδίκτυο, οπότε ακόμη και ο πάροχος διαδικτύου (ISP) δεν μπορεί να παρακολουθεί την κυκλοφορία σας ή να βλέπει ποια αρχεία κατεβάζετε.

Ακούγεται απλό (και είναι είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση). Αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ισχυρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση VPN αυξάνεται εκθετικά, ειδικά στην κοινότητα κοινής χρήσης αρχείων.

Επιλέγοντας το «BEST» VPN για torrents

Σε βασικό επίπεδο, οι περισσότερες υπηρεσίες VPN είναι πολύ παρόμοιες. Θα δρομολογήσουν την κυκλοφορία σας μέσω διακομιστή τρίτου μέρους, θα σας εκχωρήσουν μια νέα διεύθυνση IP και θα κρυπτογραφήσουν όλα τα δεδομένα που μεταφέρετε μεταξύ της συσκευής σας και του διακομιστή VPN. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλά να το χρησιμοποιήσετε όποιος VPN κατά το torrenting.

Υπάρχουν ακόμα πολύ σημαντικές διαφορές μεταξύ των τυπικών υπηρεσιών VPN και εκείνων που είναι ιδανικές για torrent.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Πολιτική καταγραφής

Τα περισσότερα VPN διατηρούν αρχεία καταγραφής. Αυτό σημαίνει ότι τηρούν αρχείο του ιστορικού σύνδεσης, της διεύθυνσης IP που έχει εκχωρηθεί, της τοποθεσίας του διακομιστή κ.λπ. Ορισμένοι ακόμη και τηρούν αρχεία ιστότοπων που επισκέπτεστε ή άλλα αρχεία καταγραφής κίνησης.

Εάν ένα VPN διατηρεί αρχεία καταγραφής διευθύνσεων IP (με χρονικές σφραγίδες), τότε υπάρχει ένας σαφής σύνδεσμος μεταξύ σας διεύθυνση torrent ip (εκχωρείται από το VPN) και το δικό σας πραγματική διεύθυνση IP. Εάν είστε σοβαροί για το απόρρητο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPN που δεν διατηρεί καθόλου αρχεία καταγραφής.

Μερικά από τα αγαπημένα μας VPN μηδενικών αρχείων καταγραφής είναι:

 1. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (η πολιτική καταγραφής που πραγματικά δοκιμάστηκε στο δικαστήριο από το FBI)
 2. NordVPN
 3. IPVanish

Ταχύτητα

Ανεξάρτητα από το τι κάνετε στο διαδίκτυο, θέλετε να έχετε την ταχύτητα που πληρώνετε. Εάν πληρώνετε για σύνδεση στο internet 20mbps, θέλετε να απολαμβάνετε το μεγαλύτερο μέρος της ταχύτητας όταν είστε συνδεδεμένοι σε μια υπηρεσία VPN. Ωστόσο, οι διακομιστές και το εύρος ζώνης είναι ακριβά, οπότε πολλές από τις «φθηνές» και «υπηρεσίες ζωής» VPN είναι εξαιρετικά αργές.

Υπάρχουν υπηρεσίες VPN μηδενικού μητρώου που είναι επίσης αρκετά γρήγορες και δοκιμάσαμε τα PIA, Torguard και IPVanish σε ταχύτητες άνω των 50mbps.

Αλλα χαρακτηριστικά

Πολλά VPN περιλαμβάνουν επίσης άλλες λειτουργίες, όπως προστασία διαρροής kill-switch / IP, διακομιστές μεσολάβησης Socks5 και διακομιστές με βελτιστοποίηση p2p που τα καθιστούν ακόμη καλύτερα για χρήστες torrent. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε τον πλήρη οδηγό VPN torrent παρακάτω…

Διαβάστε Επόμενο: Η απόλυτη λίστα με τα καλύτερα VPN για Torrents / P2P

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για torrent

Η ομορφιά ενός VPN είναι απλότητα. Ενώ η πραγματική τεχνολογία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, η εμπειρία του χρήστη είναι απλή.

Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ξεκινήσετε την 1η φορά.

 1. Εγγραφείτε για ένα VPN
 2. Λήψη / Εγκατάσταση του λογισμικού / εφαρμογής VPN
 3. Εκτελέστε την εφαρμογή
 4. Επιλέξτε μια τοποθεσία διακομιστή (προτείνουμε Ελβετία / Καναδά / Ολλανδία)
 5. Κάντε κλικ στο Connect (Το VPN θα αλλάξει την IP σας και θα κρυπτογραφήσει τα δεδομένα σας αυτόματα).
 6. Χείμαρος.

Πώς φαίνεται το VPN για τους χρήστες:

Βασικά είναι απλώς μια εφαρμογή που εκτελείτε στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε οποιαδήποτε τοποθεσία διακομιστή θέλετε:

Σύνδεση με διακομιστή Canada (IPVanish)

Σύνδεση με διακομιστή Canada (IPVanish)

Σε 5-15 δευτερόλεπτα, θα συνδεθείτε στην τοποθεσία που προτιμάτε. Η νέα σας διεύθυνση IP θα εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία του λογισμικού (με IPVanish) και όλες οι επικοινωνίες θα κρυπτογραφούνται με κρυπτογράφηση 256-bit (βασικά άθραυστη).

Λογισμικό IPVanish συνδεδεμένο στον Καναδά

Συνδέθηκε σε τοποθεσία διακομιστή του Καναδά

Αυτό είναι. Τώρα μπορείτε να κάνετε torrent ως συνήθως. Συνήθως είναι καλή επιλογή να ενεργοποιήσετε το διακόπτη kill εάν το λογισμικό VPN σας διαθέτει. Θα πρέπει επίσης να επαληθεύσετε ότι η ταυτότητά σας torrent ως ανώνυμη χρησιμοποιώντας ένα torrent παρακολούθησης IP.

Μειονεκτήματα από τη χρήση VPN για torrents

Ενώ ένα VPN είναι το καλύτερο εργαλείο για την εργασία, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα / ανταλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε:

 • Η σύνδεση με έναν απομακρυσμένο διακομιστή θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες ταχύτητες
 • Η κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί εύρος ζώνης / υπολογιστική ισχύ (χαμηλότερες ταχύτητες ξανά)
 • Η IP torrent και η IP του προγράμματος περιήγησης ιστού θα είναι ίδια

Μικρή μείωση ταχύτητας:

Ένα υψηλής ποιότητας VPN θα έχει αρκετό διαθέσιμο εύρος ζώνης διακομιστή και οι ταχύτητες θα πρέπει να είναι αρκετά γρήγορες, αλλά μην περιμένετε να αποκτήσετε το 100% της σύνδεσης ISP. Για παράδειγμα, εάν πληρώνετε για ταχύτητες 25mbps, πιθανότατα θα λάβετε μόνο 10-20mbps ενώ είστε συνδεδεμένοι στο VPN, ανάλογα με τη δύναμη κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείτε και πόσο μακριά (ή είναι γεμάτος) ο διακομιστής VPN.

Το απόρρητο και η ασφάλεια έχουν αντισταθμίσεις και θα πρέπει να θυσιάσετε λίγο ταχύτητα.

Ίδια διεύθυνση IP για πρόγραμμα περιήγησης ιστού και torrents

Αυτό δεν είναι ένα μεγάλο αρνητικό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως έναν διακομιστή VPN σε μια χώρα φιλική προς τα χείμαρρα, όπως η Ελβετία ή η Ολλανδία. Αλλά τώρα το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας θα χρησιμοποιήσει επίσης αυτήν την τοποθεσία IP, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχετε ξένα αποτελέσματα google (αν και μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της Google για να εμφανίζονται πάντα τα αποτελέσματα από την προτιμώμενη τοποθεσία σας).

Εάν προτιμάτε να έχετε μια ξεχωριστή διεύθυνση IP για το πρόγραμμα περιήγησης και τα torrents, μπορείτε να προσθέσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης στο πρόγραμμα-πελάτη torrent, ενώ παραμένετε συνδεδεμένοι σε έναν τοπικό διακομιστή VPN. Αυτό θα σας δώσει μια τοπική (ίδια χώρα) διεύθυνση IP για τις περισσότερες δραστηριότητες ιστού και θα αλλάξετε την IP torrent σε οπουδήποτε βρίσκεται ο διακομιστής μεσολάβησης torrent (συνήθως Ολλανδία).

Socks5 Proxy

Η 2η καλύτερη επιλογή για ανώνυμα torrents είναι ένας πληρεξούσιος. Αντί να δρομολογείτε το 100% της διαδικτυακής σας κίνησης μέσω διακομιστή τρίτου μέρους, ο διακομιστής μεσολάβησης θα διαμορφώνεται μόνο εντός του προγράμματος-πελάτη torrent.

Σχεδόν όλοι οι υπολογιστές-πελάτες torrent υποστηρίζουν συνδέσεις μεσολάβησης (μόνο SOCKS5). Επίσης, 2 εφαρμογές Android torrent (Flud και tTorrent) υποστηρίζουν επίσης ανώνυμες συνδέσεις μεσολάβησης.

Βασικές πληροφορίες διακομιστή μεσολάβησης:

 • Αλλάζει τη διεύθυνση IP για 1 εφαρμογή (πρόγραμμα torrent client)
 • Πρέπει να είναι διακομιστής μεσολάβησης Socks5 για να λειτουργεί σωστά με συνομηλίκους torrent (μην χρησιμοποιείτε ποτέ διακομιστή μεσολάβησης HTTP)
 • Κρύβει την πραγματική σας διεύθυνση IP από ομότιμους χρήστες torrent αλλά δεν κρυπτογραφεί δεδομένα
 • Ορισμένοι πελάτες torrent δρομολογούν μεσολάβηση συνδέσεων με ασφάλεια

Πώς λειτουργεί ένας διακομιστής μεσολάβησης torrent

Όταν ρυθμιστεί σωστά, ο πελάτης torrent θα δρομολογήσει όλες τις επικοινωνίες peer και tracker μέσω του διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5. Τα Torrent peers και trackers θα βλέπουν μόνο τη διεύθυνση IP που έχει εκχωρηθεί από τον διακομιστή μεσολάβησης και όχι την πραγματική IP σας.

Οι διακομιστές μεσολάβησης συνήθως δεν έχουν ενσωματωμένη κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα θα εξακολουθούν να είναι αναγνώσιμα από τον ISP σας. Αυτό συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα (καθώς δεν παρακολουθούν ενεργά το περιεχόμενο των λήψεων). Ωστόσο, ορισμένη κίνηση torrent μπλοκ / γκάζι. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN είτε να ενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη κρυπτογράφηση του προγράμματος-πελάτη torrent.

SOCKS εναντίον HTTP / HTTPS

Ο καλύτερος τύπος μεσολάβησης για torrents είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης SOCKS έκδοση 5 (SOCKS5). Αυτό είναι ένα πρωτόκολλο μεσολάβησης πολλαπλών λειτουργιών που μπορεί να χειριστεί τον ιχνηλάτη και ομότιμες συνδέσεις. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης HTTP (ο πιο κοινός τύπος «δωρεάν» διακομιστή μεσολάβησης).

Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης HTTP: Οι διακομιστές μεσολάβησης HTTP μπορούν μόνο να μεταφέρουν κίνηση HTTP. Μπορούν να χειριστούν πράγματα όπως συνδέσεις ιχνηλάτη (που χρησιμοποιούν HTTP). Αλλά αυτοί δεν μπορώ να χειριστώ τις ομότιμες συνδέσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ομότιμες συνδέσεις χρησιμοποιούν TCP, το οποίο είναι ένα διαφορετικό πρωτόκολλο. Εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης HTTP, οι περισσότεροι πελάτες torrent θα αγνοήσουν απλώς τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης κατά τη σύνδεση σε ομότιμους. Αυτό σημαίνει ότι οι συνομηλίκοι θα δουν τη διεύθυνση REAL ip που αποτελεί μείζον κίνδυνο απορρήτου (και νικά ολόκληρο τον σκοπό χρήσης ενός διακομιστή μεσολάβησης).

Ακόμα κι αν ο πελάτης σας torrent όχι δρομολογήστε τις συνδέσεις μεσολάβησης HTTP με ασφάλεια, δεν θα μπορείτε πραγματικά να συνδεθείτε σε ομότιμους (επειδή το πρωτόκολλο HTTP δεν λειτουργεί για λήψεις torrent).

Περίληψη: ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης HTTP για torrent. Χρησιμοποιείτε πάντα SOCKS5. Δείτε την περίληψή μας για τους καλύτερους παρόχους κάλτσες5 παρακάτω.

Καλύτερες υπηρεσίες Zero-Log Socks5 Proxy

Αυτές είναι οι αγαπημένες μας ανώνυμες υπηρεσίες διακομιστή μεσολάβησης Socks5 για torrenting. Όλες αυτές είναι αληθινές υπηρεσίες μηδενικού μητρώου, που σημαίνει ότι δεν καταγράφουν τη δραστηριότητά σας ή δεν διατηρούν αρχεία των αναθέσεων διευθύνσεων IP σας.

Και το καλύτερο μέρος…

Οι περισσότερες από αυτές τις συνδρομές μεσολάβησης επίσης συμπεριλάβετε την υπηρεσία VPN χωρίς επιπλέον χρέωση (η μόνη εξαίρεση Torguard).

# 1 – IPVanish Proxy / VPN (ταχύτερη επιλογή)

IPVanish είναι ένας πάροχος VPN / Socks5 μηδενικού μητρώου που εδρεύει στις ΗΠΑ. Δεν διατηρούν καθόλου αρχεία καταγραφής και έχουν τη φήμη για εξαιρετικό λογισμικό και απίστευτα γρήγορες ταχύτητες. Εάν έχετε σύνδεση στο internet 50mbps + και θέλετε να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μέρος της ταχύτητάς σας ενώ είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, μεταβείτε με το IPvanish.

Πλήρης κριτική: Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση IPVanish για δοκιμές ταχύτητας, επισκόπηση λογισμικού και οδηγό εγκατάστασης.

Όλες οι συνδρομές περιλαμβάνουν υπηρεσίες VPN και διακομιστή μεσολάβησης (στην ίδια τιμή). Ο διακομιστής μεσολάβησης του IPVanish βασίζεται στις Κάτω Χώρες και δεν καταγράφει διευθύνσεις IP. Λειτουργεί υπέροχα με όλους τους μεγάλους πελάτες torrent. Έχουμε ακόμη και έναν ειδικό οδηγό εγκατάστασης για τη χρήση του IPVanish socks5 proxy για torrents.

# 2 – NordVPN Socks5 / VPN

NordVPN είναι ένα από τα καλύτερα VPN σε όλο τον κόσμο. Όλες οι συνδρομές περιλαμβάνουν υπηρεσίες VPN και διακομιστή μεσολάβησης (περισσότερες από 20 τοποθεσίες διακομιστή Socks5).

Είναι ένα πραγματικό VPN μηδενικού μητρώου που βασίζεται στον Παναμά (ένα καταφύγιο απορρήτου). Και θα χαρείτε να μάθετε ότι το NordVPN είναι ένα από τα τελευταία VPN στον κόσμο που εξακολουθεί να λειτουργεί με το Netflix. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό περισσότερων από 50 υπηρεσιών ροής βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των Hulu, HBOgo, MLBtv και άλλων!

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Εξοικονομήστε 72% όταν αγοράζετε μια συνδρομή 2 ετών για το NordVPN

NordVPN για Torrenting:

Το NordVPN διαθέτει διακομιστές βελτιστοποιημένους με p2p / torrent σε περισσότερες από 10 χώρες. Έχουν επίσης φιλικούς προς το torrent διακομιστές SOCKS5 σε περισσότερες από 10 χώρες. Μπορείτε να έχετε έως και 6 ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές με το NordVPN, επιτρέποντάς σας να προστατεύσετε όλες τις συσκευές σας σε 1 συνδρομή.

Πλήρης κριτική: Διαβάστε την κριτική NordVPN για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό, την ταχύτητα και την τεχνολογία SmartPlay.

# 3 – Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο VPN / Socks5 (40 $ / έτος)

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο βασικά εφευρέθηκε η κατηγορία VPN μηδενικών καταγραφών και εξακολουθούν να είναι μία από τις πιο φιλικές προς το torrent εταιρείες vpn / proxy στον κόσμο. Είναι επίσης απίστευτα φθηνά με συνδρομές 1 έτους που κοστίζουν μόλις 3,33 $ / μήνα.

Ετυμηγορία: Διαμεσολαβητής εναντίον VPN εναντίον Blocklist / Peerblock

Στο τέλος, το εργαλείο που χρησιμοποιείτε για την ανωνυμοποίηση των torrents σας θα είναι μια προσωπική απόφαση. Εάν η ταχύτητα είναι πιο σημαντική (και η ασφάλεια είναι λιγότερο), πάμε με έναν πληρεξούσιο. Εάν εκτιμάτε μεγαλύτερη ασφάλεια ή / και ευκολία χρήσης, μεταβείτε με ένα VPN.

Και θυμηθείτε, οι λίστες όπως το peerguardian / peerblock δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λύση bandaid. Δεν προσφέρουν πραγματικός απορρήτου και συνήθως δίνουν στους χρήστες μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Οποιοδήποτε σοβαρό πρόγραμμα λήψης torrent θα σας πει ότι ένα VPN / Seedbox / proxy είναι το μόνο πραγματική επιλογή για σοβαρή προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Peerblock / PeerGuardian / Blocklists

 • Λίστα διευθύνσεων IP προς αποκλεισμό
 • Όπως το χαλί-βομβαρδισμό, παρά την ακριβή στόχευση
 • Δεν κρυπτογραφεί την κυκλοφορία torrent ή αλλάζει τη διεύθυνση IP σας
 • Οι επικίνδυνοι αποκλεισμένοι ομότιμοι μπορούν εύκολα να ξεμπλοκαριστούν λαμβάνοντας μια νέα διεύθυνση IP

Περίληψη διακομιστή μεσολάβησης

 • Να χρησιμοποιείτε πάντα έναν διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 (HTTP διακομιστές μεσολάβησης διαδρομής torrent traffic με ασφάλεια)
 • Μη αυτόματη διαμόρφωση εντός του προγράμματος-πελάτη torrent.
 • Χωρίς ενσωματωμένη κρυπτογράφηση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη κρυπτογράφηση του πελάτη torrent (θα μειώσετε τους διαθέσιμους συνομηλίκους).
 • Κόστος περίπου 4-6 $ / μήνα.

Και θυμηθείτε, μπορείτε πάντα Χρησιμοποιήστε ταυτόχρονα έναν διακομιστή μεσολάβησης και VPN για εξαιρετικά ασφαλείς λήψεις torrent. Η κύρια ανταλλαγή με αυτή τη ρύθμιση είναι η ταχύτητα, αλλά όχι η τιμή. Πολλές υπηρεσίες VPN περιλαμβάνουν πρόσβαση διακομιστή μεσολάβησης Socks5 χωρίς επιπλέον χρέωση.

Περίληψη VPN

 • Εύκολη εγκατάσταση στις περισσότερες συσκευές ως λογισμικό / εφαρμογή
 • Πολλές τοποθεσίες διακομιστή (ορισμένα VPN έχουν 100+)
 • Η ισχυρή κρυπτογράφηση εμποδίζει τον παροχέα διαδικτύου σας να παρακολουθεί τη χρήση του διαδικτύου σας
 • Θα επιβραδύνει ελαφρώς τη σύνδεσή σας (λόγω κρυπτογράφησης και απόστασης διακομιστή)
 • Κόστος: 3,33 $ + ανά μήνα

Επόμενο βήμα: Επιλέξτε μία από τις κορυφαίες εταιρείες Torrent VPN και ξεκινήστε να τρέχετε με ασφάλεια σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map