Как да използвате IPVanish VPN (или SOCKS5 прокси) за сигурни изтегляния на торенти

IPVanish е ТОП избор за потребители на торент, които искат бързо, сигурно, деблокиращо изтегляне на торенти. Те са напълно нулеви VPN от 2014 г. и имат звездна репутация в торент общността.


Това ръководство ще ви покаже как точно да конфигурирате IPVanish (и вашия любим торент клиент) за максимална поверителност, докато изтегляте торенти.

Но първо: Уверете се, че имате активен абонамент за IPVanish! Ако все още нямате такъв, можете спестете 60% отстъпка от 1-годишни планове за IPVanish.

Какво ще научите в това ръководство:

 1. Защо IPVanish е чудесен избор за частни торенти
 2. Оптималните IPVanish VPN настройки за торенти
 3. Как да активирате и използвате ключа за убийство
 4. Как да използвате прокси сървъра на IPVanish (включен) SOCKS5 по време на торент

IPVanish е чудесен за торенти – Ето защо:

За да постигне някога култов статус на най-високо класирания торен VPN (като PIA има), VPN услугата трябва да осигури следните неща:

 1. Истинска политика Zero-Log (без регистрация на активност или връзка. Период.)
 2. Торентите специално са разрешени (и няма данни за забрана на чести изтеглящи торенти)
 3. Бързи скорости
 4. Приложения за всички платформи, които потребителите често използват p2p (Mac, Windows, Android)
 5. Socks5 Proxy (Включва се безплатно с всички VPN планове)
 6. Вграден Kill Switch за предотвратяване на течове на IP

Много VPN мрежи могат да претендират за 3-5 от тези функции, но малко имат всички 6. IPVanish доставя при всички показатели и на по-достъпна цена от конкуренти като ExpressVPN.

Политика на регистрация:

IPVanish не следи и не регистрира никаква онлайн активност, докато е свързан с тяхната VPN. Те дори не съхраняват вашия IP адрес след приключване на сесията или към кой сървър сте се свързали. Това е така, защото американският закон не изисква запазване на потребителски данни за VPN (само ISP).

Вашият IP адрес на Public Torrent е как се проследява почти цялата активност на торент по целия свят. Ако използвате доставчик на Zero-log като IPVanish, по същество няма връзка между истинската ви идентичност и публичния IP (IPVanish’s), който се появява в торент рояци.

Политика за торент:

IPVanish специално позволява p2p активност в тяхната мрежа. Всъщност рекламират се като най-бързата VPN в света за торент на една от най-популярните им целеви страници (показана по-долу).

IPVanish се рекламира като най-бързия VPN за торент

Много други VPN услуги не са толкова изрични в тяхната торент политика. Мнозина намекват, че не е позволено или го оставят в сива зона. IPvanish специално го позволява и е про-p2p доставчик.

скорост

Резултат от теста за IPVanish скорост (Чикаго, Илинойс)

Резултат от тест за скорост на тестване IPVanish (Чикаго, САЩ)

Това, което прави bittorrent толкова невероятно, е бързото изтегляне, получено от множество връстници. Така че VPN не бива да ви забавя един бит. С IPVanish успяхме да получим над 90 Mbps при тестване на близки сървъри (под 1000 мили). Това ги прави една от най-бързите и надеждни VPN мрежи в света.

SOCKS Proxy

Прокси SOCKS е като VPN за едно приложение (минус криптирането). Той е идеален за bittorrent и ви позволява да направите връзка с два хопа (vpn + proxy) за допълнителна поверителност (ако желаете). IPVanish е един от малкото доставчици, който включва безплатно SOCKS прокси, вместо да таксува допълнително. PIA и NordVPN са две други, които също включват тази функция.

По-нататък в това ръководство ще ви покажем как да използвате прокси сървъра на IPVanish за торент.

Kill Switch

A Kill Switch е важна функция за сигурност, която всички VPN трябва да включват в своя софтуер. Когато го включите, приложението ще убие целия достъп до интернет всеки път, когато VPN се прекъсне. Това предотвратява случайно вашият истински IP адрес да стане видим за торент връстници.

Софтуерът на IPVanish за Mac, Windows и Android включва тази функция и тя може да бъде включена с едно щракване.

Как да използвате IPVanish VPN по време на торент

Това е най-популярният и лесен метод за анонимност на торентите ви. Той е безпроблемен (не се изисква настройка на торент клиент) и е много сигурен.

Вашият обществен IP адрес ще бъде заменен с такъв, собственост на IPVanish, а изтеглянията ви от торент ще бъдат кодирани с 256-битово криптиране, така че дори вашият интернет доставчик няма да има представа WTF, който правите онлайн. 

Ако сте малко по-предпазливи, можете да добавите прокси SOCKS, както е показано по-долу в това ръководство. 

Стъпка # 1: Отворете приложението IPVanish и изберете (безопасно) местоположение на сървъра

Преди да отворите торент клиента (този метод работи с някой от тях), трябва да се свържете към VPN сървър. Отворете приложението IPVanish на вашето устройство и изберете сървър, към който да се свържете.

Препоръчваме да изберете един от приятел, подходящ за торент като:

 • Холандия
 • Швейцария
 • Мексико
 • Испания

Лично ние харесваме местоположението в Холандия и е изпитан и истински фаворит на други топ p2p VPN компании като Private Internet Access. Поради големия обем на Bittorrent активност на това място, обаче, можете да намерите скоростите малко по-бавни. Ако е така, просто изберете една от 3-те други опции.

IPVanish VPN свързан с нидерландски сървър

Свързан с местоположението на холандския сървър (чудесно за торенти)

Стъпка # 2: Ангажирайте Kill Switch

99+ процента от всички проследени торентни дейности се намаляват чрез вашия публичен IP адрес. Така че … от съществено значение е вашият истински IP никога да не изтича до торент връстниците ви, ако искате да запазите самоличността си по време на изтегляне. Ето защо вие определено искате да използвате функцията Kill-Switch.

За да включите превключвателя Kill:

Към: Настройки> Връзка

след това просто поставете отметка в полето „Kill Switch“ (показано по-долу).

Как да включите функцията IPVanish Kill Switch

Включете Kill Switch в Settings> Connection> Kill Switch

Важна забележка: Ако изключите VPN, вашият интернет достъп ще се изключи и няма да работи отново, докато:

 1. Свържете се отново към VPN (или)
 2. Нулирайте мрежовия адаптер чрез менюто за отстраняване на проблеми

Хората често забравят за това първия път (или два), когато това се случи. Не забравяйте и това ще ви спести голямо разочарование, докато се опитвате да разберете какво се е случило с вашия интернет.

Стъпка # 3: Проверете вашия Torrent IP адрес

Само за да сте в безопасност, ще проверите какъв IP адрес виждат торентите ви при връзката с устройството ви (независимо дали сеитба или излугване). За да направите това, ще използваме специален торент за проследяване и нашият урок за това как да проверяваме вашия IP, докато торент.

Публичен IP торент, показан от тракер

Можете да използвате торент на IP проследяване, за да видите вашия Torrent IP адрес

Просто следвайте това ръководство и се уверете, че IP адресът, който се появява в роя, принадлежи на IPVanish и не е вашият истински IP адрес.

Вариант 2: Използвайте SOCKS5 прокси на IPVanish за торенти

Преди около 2 години (по наше предложение) IPVanish реши да включи базиран в Холандия прокси сървър SOCKS5 с всички VPN абонаменти. Тази функция се използва най-често от хардкор потребители на торент за добавяне на втори IP-хоп (и втори слой на анонимност), докато торент.

Този метод изисква известна допълнителна конфигурация във вашия торент клиент и трябва да се използва само с торент клиенти, които никога не игнорират настройките на прокси, когато са активирани. Най-добрите клиенти, с които се използва проксито SOCKS5 са:

 • Utorrent
 • Vuze
 • QBittorrent
 • Flud (Android)

Какво трябва да знаете, преди да го настроите:

1: От съображения за сигурност вашата парола за прокси е различна от паролата за VPN

Не се притеснявайте, ще ви покажем как да получите данните за вход за прокси сървъра по-късно в този урок. Просто се уверете, че не сте пропуснали тази стъпка или няма да можете да се свържете правилно.

2: Този метод се използва най-добре с VPN

Проксито няма само криптиране, а само променя вашия IP адрес. Докато вашият торент клиент прави има вградена функция за криптиране, тя е наистина лека, може да не криптира действителните изтегляния и ще намали броя на вашите колеги.

Ето защо е по-добре да използвате прокси и VPN заедно, за силно криптиране с 2-ра промяна на IP за поверителност.

Стъпка # 1: Вземете вашето потребителско име / парола за прокси

От съображения за сигурност (тъй като незашифрован прокси предава пароли в ясен текст) IPVanish генерира еднократни идентификационни данни, които са уникални, така че данните ви за вход в VPN не са изложени на риск.

 1. Влезте в своя контролен панел IPVanish (без потребителско име / парола за VPN)
 2. Отворете раздела „SOCKS 5 Proxy“
 3. Намерете своите данни за вход там. Можете да „Нулирате идентификационните данни“, за да генерирате нови данни за вход по всяко време.
 4. Дръжте този раздел отворен, за да можем да копираме информацията за следващата стъпка (настройка)
Генерирайте IPVanish socks5 прокси вход в панела на вашия акаунт

Вземете вашите идентификационни данни за вход в SOCKS5 Proxy в панела си за IPVanish акаунт

Стъпка # 2: Конфигурирайте проксито във вашия Torrent Client

В това ръководство ще използваме QBittorrent за демонстрацията.

Забележка:  Ако предпочитате uTorrent или Vuze, в ръководството за настройка на IPVanish SOCKS5 Torrent имаме стъпка по стъпка инструкции за тези клиенти..

1. Отидете на Меню> Инструменти> Опции> Връзка

2. Активирайте UPnP или изберете конкретен порт за пренасочване

Можете или да активирате Universal Plug ‘n Play (UPnP), който автоматично ще пренасочи вашия торент трафик към правилния порт, или можете ръчно да настроите пренасочване на порт за конкретен порт.

QBittorrent Пренасочване на порт срещу uPnP

Настройване на пренасочване на портове с Qbittorrent (препоръчва се uPnP)

3. Конфигурирайте настройките на прокси

Все пак в раздела за връзка превъртете надолу до настройките на „Прокси сървър“ и въведете следното:

 1. Тип: SOCKS5
 2. Водещ: ams.socks.ipvanish.com
 3. Порт: 1080
 4. Използвайте прокси за връзки с връстници: да
 5. Деактивирайте връзките, които не се поддържат от прокси: да
 6. Authentication: да
 7. Потребителско име: Вашето потребителско име за прокси
 8. парола: Вашата парола за прокси
Настройки за QBittorrent Proxy за IPVanish Socks5

Оптималните настройки за прокси сървър за IPVanish (Qbittorrent клиент)

Стъпка # 3: Тествайте проксито

Добре е да проверите IP адреса на торент чрез специален торент за проследяване, за да се уверите, че проксито ви работи правилно. Можете също така да изтеглите тестов торент с отворен код като този. Ако изтеглите, трябва да сте добре.

Забележка: Също така е добра идея да рестартирате торент клиента си, след като приложите настройките на прокси сървъра.

Wrapup и допълнителни ресурси

Ако сте абонат на IPVanish, това ръководство съдържа всичко необходимо, за да се настроите за наистина сигурни изтегляния на торент. Но има няколко други ръководства и ръководства, които може да искате да проверите.

Научете се да настройвате VPN на вашия рутер: Вместо да се налага ръчно да стартирате VPN на вашия компютър или смартфон, всъщност можете да инсталирате openvpn на вашия съвместим VPN рутер и да защитите цялата си мрежа с една връзка. Можете дори да включите превключвател за убийство и да маршрутирате конкретни устройства вътре / извън тунела VPN.

Научете за криптирането на торент: Всичко, което трябва да знаете за вграденото криптиране (във вашия торент клиент) спрямо силното VPN криптиране, можете да намерите в нашето Ръководство за шифроване на Bittorrent.

Ако имате въпроси, предложения или случайни мисли … моля, оставете коментар по-долу!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map