Beste anonieme torrent-tool: VPN, proxy of blokkeerlijsten / peerblock?

Als je anoniem torrents wilt downloaden, maakt de tool (s) die je gebruikt een groot verschil. En de grootste vraag die we krijgen is welke meer bescherming biedt, een VPN of proxy?


In veel opzichten lijken ze veel op elkaar (leid uw verkeer door een server van derden, verberg uw IP-adres). Maar er zijn verschillende belangrijke verschillen die ertoe kunnen leiden dat u de ene boven de andere kiest. En sommige zeer voorzichtige mensen om beide samen te gebruiken voor maximale privacy.

Belangrijke notitie: gelukkig, u hoeft niet extra te betalen of kies tussen de een of de ander. Verschillende torrent-vriendelijke VPN’s bevatten een proxy-service zonder logboek zonder extra kosten. Je kunt beide zelfs tegelijkertijd gebruiken!

VPN’s met Socks5 Proxy-toegang: Onze topkeuzes zijn Privé-internettoegang en NordVPN (Speciale 72% korting)

Snelle introductie tot uw 3 opties

Voordat we ingaan op de details, volgt hier een kort overzicht van de 3 torrent-privacyhulpmiddelen en de relatieve sterke en zwakke punten van elk:

PeerBlock / iBlocklist / Andere IP-blokkers

Torrent IP-blokkeerlijsten proberen één ding te doen. Voorkom verbindingen met bepaalde ‘ongewenste’ IP-adressen of IP-bereiken. De theorie is dat als je ‘verdachte’ IP’s kunt identificeren, je ze kunt blokkeren en het risico minimaliseert dat je torrent-downloads worden gecontroleerd.

In werkelijkheid is het letterlijk onmogelijk om elk IP-adres dat mogelijk kwaadaardig is te identificeren en te blokkeren. En elke professionele torrent-bewakingsservice kan zo gemakkelijk mogelijk nieuwe IP’s krijgen. Ondertussen bestaan ​​blokkeerlijsten voornamelijk uit goede / onschadelijke peers, waardoor u langzamere snelheden en verminderde beschikbaarheid zult hebben.

Vonnis: Blokkeerlijsten zijn misschien beter dan niets (nauwelijks), maar het is niet echt een privacytool. En het doet niets om uw torrent-downloads te anonimiseren. 

Proxy / sokken 5 Torrent-proxy

Een proxyverbinding is er een die uw verkeer van een specifieke app / programma (uw torrent-client) door een server van derden leidt. De proxyserver maakt namens u verbinding met alle torrent-peers. Het belangrijkste voordeel is dat peers alleen het IP-adres van de proxyserver zien. Uw ‘echte’ IP-adres blijft verborgen.

Het beste / meest veilige proxy-type voor torrenting is Socks5 (gebruik geen HTTP-proxy’s).

Met een proxy kan uw Torrent IP-adres anders zijn dan het IP voor al het andere internetverkeer (goed). Helaas versleutelen de meeste torrents hun verkeer niet, dus je internetprovider kan je downloads nog steeds controleren als ze dat willen.

Vonnis: Een proxy is als een VPN zonder codering. Het is ook iets sneller. Het verbergt uw IP-adres (de belangrijkste privacyfunctie). Je ISP kan nog steeds zien dat je torrent (via Deep Packet Inspection), dus frequente torrent-downloaders geven misschien de voorkeur aan een VPN.

Aanbevolen Socks5-providers: Privé-internettoegang, NordVPN, IPVanish, Torguard. Lees ons volledig Torrent Proxy Guide.

VPN / Virtual Private Network

Een Virtual Private Network leidt AL uw internetverkeer via een externe server, die namens u communiceert met internet (en torrent-peers). Alle communicatie tussen uw apparaat en de VPN-server is gecodeerd met ongelooflijk sterke codering.

Een VPN geeft je het hoogste niveau van bescherming en privacy voor je torrents. Het bereikt twee belangrijke dingen:

 • Verberg uw echte IP-adres voor torrent-collega’s (zij zien het IP-adres van de VPN-server).
 • Versleutel alle internetactiviteiten zodat uw internetprovider (ISP) niet kan zien wat u online doet / downloadt.

Veel van de beste torrent-vriendelijke VPN’s bevatten ook SOCKS5-proxyservice bij uw abonnement. U kunt dus beide tegelijk gebruiken, uw IP-adres twee keer wijzigen en een lokaal IP-adres behouden voor surfen op het web, maar torrents downloaden vanaf een torrent-vriendelijke locatie zoals Nederland.

Torrent IP-blokkeerlijsten (Peerguard, iBlocklist, enz …)

Een torrent IP-blokkeerlijst is gewoon een gigantische database met IP-adressen die je tegen je torrent-client (uTorrent, Vuze …) zegt om geen verbinding mee te maken. Er zijn veel verschillende blokkeerlijsten en IP-adressen worden om verschillende redenen vaak opgenomen in een blokkeerlijst:

 • Niet-residentieel IP-adres
 • Scholen / universiteiten
 • Bekende torrent-monitoringbedrijven
 • ‘Verdachte’ activiteit vanaf een IP-adres

Wat is een blokkeerlijst?

Het idee achter torrent-blokkeerlijsten is als je een lijst kunt maken van alle ‘SLECHTE’ IP-adressen, dan kun je alleen verbinding maken met ‘veilige’ peers.

Elke verbinding van een ‘geblokkeerde’ peer wordt geweigerd en zij kunnen geen verbinding met u maken om torrent-bestanden te downloaden / seeden.

Dit klinkt allemaal geweldig (omdat verschillende blokkeerlijsten gratis zijn), maar er zijn VEEL beveiligingsproblemen die een blokkeerlijst bijna waardeloos maken …

Waarom Torrent-blokkeerlijsten niet werken …

Er zijn veel redenen waarom we blokkeerlijsten haten (en nooit aanbevelen). Dit zijn de belangrijkste:

 1. Veel te veel peers blokkeren (meestal veilige IP’s)
 2. Slechte peers kunnen nog steeds een niet-geblokkeerd IP-adres gebruiken
 3. Torrents kunnen worden gemonitord via DHT of trackerlijsten, zelfs door geblokkeerde IP’s

1. Te veel geblokkeerde IP-adressen

Laten we eerlijk zijn, de meeste torrent-collega’s zijn geen bedreigingen. Ze willen je niet infecteren, in de gaten houden of je hacken. Ze willen gewoon vrij torrent-bestanden delen.

Maar de top torrent-blokkeerlijsten bevatten MILJOENEN IP-adressen. Zijn al deze leeftijdsgenoten allemaal gevaarlijk?

Natuurlijk niet.

Het is net alsof je geblinddoekt een machinegeweer afvuurt. Je krijgt misschien de slechterik, maar er zal veel bijkomende schade zijn. En elke ‘goede’ peer die u blokkeert, vermindert uw aantal beschikbare peers, uw snelheden en uw downloadtijden.

Als je alle blokkeerlijsten hebt gecombineerd, blokkeer je meer dan 30% van alle IPv4-adressen ter wereld.

2. Bad Peers gebruikt alleen een nieuw ‘SAFE’ IP-adres

Het is ongelooflijk eenvoudig om een ​​nieuw IP-adres te krijgen. U kunt een commerciële VPN-service of proxy gebruiken om binnen 5 seconden van IP te wisselen. Elke persoon / persoon die de kost verdient met het monitoren van torrent-downloads zal een oneindige voorraad niet-geblokkeerde IP’s hebben om hun bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

Zelfs als u een blokkeerlijst gebruikt die alle commerciële VPN- / proxyservers blokkeert, kunnen ze gewoon een residentieel IP-adres gebruiken door een VPN- / proxyserver voor thuisgebruik op een router van $ 100 uit te voeren, of de bewakingssoftware vanaf een residentieel adres uit te voeren.

3. Geblokkeerde peers kunnen nog steeds de IP’s van downloaders zien

Om verbinding te maken met torrent-peers, moet u hun IP-adres weten. Dat laat zien dat het hele p2p-systeem werkt. Deze IP’s worden verzameld en gedeeld via torrent-trackers en DHT (trackerless peer-lijsten). En iedereen kan deze peerlijsten zien, of hun IP nu is geblokkeerd of niet.

TLDR; een blokkeerlijst zal NIET voorkomen dat slechte peers uw torrent IP-adres en de bestanden die u downloadt kunnen zien. Torrent-trackers hebben die gegevens al. De enige goed oplossing is om een ​​technologie te gebruiken die uw IP-adres daadwerkelijk verbergt (VPN of proxy).

Virtual Private Network / VPN (beste voor de meeste gebruikers)

Een VPN is de ultieme torrent-privacytool. Je ziet ze aanbevolen op alle technische topsites, van Lifehacker tot Reddit en zelfs torrent-sites zelf.

Waarom?

Een VPN is gewoon de beste tool voor de klus (en heel gemakkelijk te gebruiken).

In dit gedeelte wordt besproken hoe een VPN werkt, wat het voor u zal doen en hoe u de beste voor torrents kunt kiezen. Het kiezen van de juiste VPN is uiterst belangrijk, omdat er veel zijn die niet torrent-vriendelijk zijn, zelfs sommige die ronduit oplichting zijn.

Private Internet Access en IPVanish zijn twee van de beste en meest gerenommeerde opties. We bespreken ook anderen.

Hoe een VPN uw torrent-downloads (WAY) veiliger maakt

Er zijn twee manieren waarop torrent-downloads worden gecontroleerd:

 1. IP-adressen verzamelen van een torrentzwerm (kan door elke derde partij worden gedaan)
 2. Direct uw internetverkeer inspecteren (uw ISP of netwerkbeheerder kan dit doen)

Een VPN van hoge kwaliteit kan tegen beide bedreigingsvectoren beschermen, voor slechts $ 3,33 / maand.

Een VPN beschermt uw torrent-privacy door twee dingen te doen:

 1. Verberg uw ‘echte’ IP-adres en vervang het door het IP van de VPN-server in torrentzwermen.
 2. Versleutel 100% van uw internetverkeer, zodat zelfs uw internetprovider (ISP) uw verkeer niet kan volgen of kan zien welke bestanden u downloadt.

Het klinkt simpel (en zo is heel gemakkelijk te gebruiken). Maar het is ook ongelooflijk krachtig. Daarom groeit het VPN-gebruik exponentieel, vooral in de gemeenschap voor het delen van bestanden.

Het kiezen van de ‘BESTE’ VPN voor torrents

Op basisniveau lijken de meeste VPN-services sterk op elkaar. Ze leiden uw verkeer door een server van derden, wijzen u een nieuw IP-adres toe en coderen alle gegevens die u tussen uw apparaat en de VPN-server overdraagt. Maar dat betekent niet dat je gewoon moet gebruiken ieder VPN bij torrenting.

Er zijn nog steeds zeer belangrijke verschillen tussen standaard VPN-services en services die ideaal zijn voor torrenting.

Hier volgen enkele van de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden:

Logboekbeleid

De meeste VPN’s houden logboeken bij. Dit betekent dat ze een register bijhouden van uw verbindingsgeschiedenis, toegewezen IP-adres, serverlocatie, enz. Sommige houden zelfs records bij van websites die u bezoekt of andere verkeerslogboeken.

Als een VPN IP-adreslogboeken bijhoudt (met tijdstempels), dan is er een duidelijke link tussen uw torrent ip-adres (toegewezen door de VPN) en jouw echt IP-adres. Als je privacy serieus neemt, moet je een VPN kiezen die helemaal geen logboeken bijhoudt.

Enkele van onze favoriete zero-log VPN’s zijn:

 1. Private Internet Access (Logging-beleid feitelijk getest door de FBI)
 2. NordVPN
 3. IPVanish

Snelheid

Wat u ook online doet, u wilt de snelheid krijgen waarvoor u betaalt. Als u betaalt voor een internetverbinding van 20 mbps, wilt u de meeste van die snelheid halen wanneer u bent verbonden met een VPN-service. Maar servers en bandbreedte zijn duur, dus veel van de ‘goedkope’ en ‘levenslange’ VPN-services zijn ongelooflijk traag.

Er zijn VPN-services zonder logboek die ook vrij snel zijn, en we hebben PIA, Torguard en IPVanish getest met snelheden boven 50 mbps.

Andere mogelijkheden

Veel VPN’s bevatten ook andere functies, zoals een kill-switch / IP-lekbescherming, Socks5-proxy’s en voor p2p geoptimaliseerde servers, waardoor ze nog beter zijn voor torrent-gebruikers. Lees voor meer informatie onze complete torrent VPN-gids hieronder …

Lees volgende: De ultieme lijst met de beste VPN’s voor Torrents / P2P

Hoe een VPN te gebruiken voor torrenting

Het mooie van een VPN is de eenvoud. Hoewel de eigenlijke technologie ongelooflijk complex is, is de gebruikerservaring eenvoudig.

Volg deze stappen om de eerste keer aan de slag te gaan.

 1. Meld je aan voor een VPN
 2. Download / installeer de VPN-software / app
 3. Voer de app uit
 4. Kies een serverlocatie (wij raden Zwitserland / Canada / Nederland aan)
 5. Klik op Verbinden (de VPN verandert uw IP en versleutelt uw gegevens automatisch).
 6. Torrent.

Hoe een VPN eruit ziet voor gebruikers:

Het is eigenlijk gewoon een app die u op uw computer gebruikt. Kies de gewenste serverlocatie:

Verbinding maken met de Canada-server (IPVanish)

Verbinding maken met de Canada-server (IPVanish)

Binnen 5-15 seconden ben je verbonden met je favoriete locatie. Uw nieuwe IP-adres wordt weergegeven in de linkerbovenhoek van de software (met IPVanish) en alle communicatie wordt versleuteld met 256-bits versleuteling (in principe onbreekbaar).

IPVanish-software aangesloten op Canada

Verbonden met een serverlocatie in Canada

Dat is het. Je kunt nu gewoon torrenten. Het is meestal een goede optie om de kill-switch in te schakelen als je VPN-software er een heeft. Je moet ook controleren of je torrent-identiteit anoniem is door een IP-tracking-torrent te gebruiken.

Nadelen van het gebruik van een VPN voor torrents

Hoewel een VPN de beste tool voor de klus is, zijn er nog enkele nadelen / afwegingen waarmee u rekening moet houden:

 • Verbinding maken met een verre server leidt tot lagere snelheden
 • Versleuteling gebruikt bandbreedte / rekenkracht (opnieuw lagere snelheden)
 • Uw torrent-IP en webbrowser-IP zijn hetzelfde

Geringe snelheid afname:

Een VPN van hoge kwaliteit heeft voldoende beschikbare serverbandbreedte en de snelheden moeten nog steeds vrij snel zijn, maar verwacht niet dat u 100% van uw ISP-verbinding krijgt. Als u bijvoorbeeld voor snelheden van 25 mbps betaalt, krijgt u waarschijnlijk slechts 10-20 mbps terwijl u bent verbonden met de VPN, afhankelijk van de coderingssterkte die u gebruikt en hoe ver weg (of druk) de VPN-server is.

Privacy en beveiliging hebben afwegingen en je zult een beetje snelheid moeten opofferen.

Hetzelfde IP-adres voor webbrowser en torrents

Dit is geen groot negatief punt, maar het is iets om op te letten. Mensen gebruiken meestal een VPN-server in een torrent-vriendelijk land als Zwitserland of Nederland. Maar nu gebruikt uw webbrowser ook die IP-locatie, wat betekent dat u buitenlandse Google-resultaten kunt krijgen (hoewel u de instellingen van Google kunt wijzigen om altijd resultaten van uw favoriete locatie weer te geven).

Als je liever een apart IP-adres voor je browser en torrents hebt, kun je een proxy toevoegen in de torrent-client, terwijl je verbonden blijft met een lokale VPN-server. Dit geeft je een lokaal (hetzelfde land) IP-adres voor de meeste webactiviteiten en verandert je torrent-IP in waar de torrent-proxyserver zich bevindt (meestal Nederland).

Sokken5 Proxy

De 2e beste optie voor anonieme torrents is een proxy. In plaats daarvan 100% van uw internetverkeer door een server van derden te leiden, wordt de proxy alleen binnen uw torrent-client geconfigureerd.

Bijna alle desktop torrent-clients ondersteunen proxyverbindingen (alleen SOCKS5). Ook ondersteunen 2 Android torrent-apps (Flud en tTorrent) ook anonieme proxyverbindingen.

Key Proxy Info:

 • Verandert het IP-adres voor 1 app (torrent-client)
 • Moet Socks5-proxy zijn om goed te werken met torrent-peers (gebruik nooit HTTP-proxy)
 • Verbergt je echte IP-adres van torrent-peers, maar codeert geen gegevens
 • Sommige torrent-clients routeren proxyverbindingen onveilig

Hoe een torrent-proxy werkt

Indien correct geconfigureerd, zal uw torrent-client alle peer- en trackercommunicatie door de SOCKS5-proxyserver leiden. Torrent-peers en trackers zien alleen het IP-adres dat is toegewezen door de proxyserver, niet uw echte IP.

Proxy’s hebben doorgaans geen ingebouwde codering, wat betekent dat de gegevens nog steeds leesbaar zijn voor uw internetprovider. Dit is meestal geen probleem (aangezien ze de inhoud van downloads niet actief monitoren). Sommige ISP’s blokkeren / beperken torrent-verkeer. In dit geval moet je een VPN gebruiken of de ingebouwde codering van je torrent-client inschakelen.

SOKKEN versus HTTP / HTTPS

Het beste proxy-type voor torrents is een SOCKS-versie 5 (SOCKS5) -proxy. Dit is een multifunctioneel proxyprotocol dat tracker aankan en peer-verbindingen. U mag nooit een HTTP-proxy gebruiken (het meest voorkomende type ‘gratis’ proxy).

De reden waarom u nooit HTTP-proxy’s mag gebruiken: Alleen HTTP-proxy’s kunnen HTTP-verkeer transporteren. Ze kunnen zaken als tracker-verbindingen aan (die HTTP gebruiken). Maar zij kan niet omgaan met peer-verbindingen. Dit komt omdat peer-verbindingen TCP gebruiken, wat een ander protocol is. Als u een HTTP-proxy probeert te gebruiken, negeren de meeste torrent-clients de proxy-instellingen wanneer ze verbinding maken met peers. Dit betekent dat collega’s uw ECHTE IP-adres zullen zien, wat een groot privacyrisico is (en het hele doel van het gebruik van een proxy verslaat).

Zelfs als je torrent-client niet HTTP-proxyverbindingen onveilig routeren, u kunt nog steeds geen verbinding maken met peers (omdat het HTTP-protocol niet werkt voor torrent-downloads).

Overzicht: Gebruik NOOIT een HTTP-proxy voor torrenting. Gebruik altijd SOCKS5. Bekijk hieronder onze samenvatting van de beste socks5-providers.

Beste Zero-Log Socks5 Proxy-services

Dit zijn onze favoriete anonieme Socks5-proxyservices voor torrenting. Ze zijn allemaal echte zero-log services, wat betekent dat ze uw activiteiten niet registreren of uw IP-adrestoewijzingen bijhouden.

En het beste deel …

De meeste van deze proxy-abonnementen ook inclusief VPN-service zonder extra kosten (Torguard is de enige uitzondering).

# 1 – IPVanish Proxy / VPN (snelste optie)

IPVanish is een VPN / Socks5-provider zonder logboek, gevestigd in de VS. Ze houden helemaal geen logboeken bij en hebben een reputatie voor uitstekende software en ongelooflijk hoge snelheden. Als je een internetverbinding van 50mbps + hebt en je het grootste deel van je snelheid wilt behouden terwijl je verbonden bent met een VPN, ga dan voor IPvanish.

Volledige review: Lees onze volledige IPVanish-recensie voor speedtests, software-overzicht en installatiehandleiding.

Alle abonnementen bevatten zowel VPN- als proxyservice (voor dezelfde prijs). De proxyserver van IPVanish is gevestigd in Nederland en registreert geen IP-adressen. Het werkt geweldig met alle grote torrent-clients. We hebben zelfs een speciale installatiehandleiding voor het gebruik van de IPVanish socks5-proxy voor torrents.

# 2 – NordVPN Socks5 / VPN

NordVPN is een van de beste allround VPN’s ter wereld. Alle abonnementen bevatten zowel VPN- als proxyservice (meer dan 20 Socks5-serverlocaties).

Ze zijn een echte zero-log VPN in Panama (een haven voor privacy). En je zult blij zijn te horen dat NordVPN een van de laatste VPN’s ter wereld is die nog steeds met Netflix werkt. U kunt zelfs meer dan 50 videostreamingservices deblokkeren, waaronder Hulu, HBOgo, MLBtv en meer!

SPECIALE AANBIEDING: Bespaar 72% wanneer u een abonnement van 2 jaar op NordVPN koopt

NordVPN voor torrenting:

NordVPN heeft voor p2p / torrent geoptimaliseerde servers in meer dan 10 landen. Ze hebben ook torrent-vriendelijke SOCKS5-servers in meer dan 10 landen. Je kunt tot 6 gelijktijdig verbonden apparaten hebben met NordVPN, waardoor je al je apparaten beschermt met 1 abonnement.

Volledige review: Lees onze NordVPN-recensie voor meer informatie over hun software, snelheid en SmartPlay-technologie.

# 3 – Private Internet Access VPN / Socks5 ($ 40 / jaar)

Privé-internettoegang hebben in feite de zero-log VPN-categorie uitgevonden en ze zijn nog steeds een van de meest torrent-vriendelijke vpn / proxy-bedrijven ter wereld. Ze zijn ook ongelooflijk goedkoop met abonnementen van 1 jaar die slechts $ 3,33 / maand kosten.

Oordeel: proxy versus VPN versus blokkeerlijst / peerblock

Uiteindelijk zal de tool die u gebruikt om uw torrents te anonimiseren een persoonlijke beslissing zijn. Als snelheid het belangrijkst is (en beveiliging minder), ga dan met een proxy. Als je waarde hecht aan meer veiligheid en / of gebruiksgemak, ga dan voor een VPN.

En vergeet niet dat blokkeerlijsten zoals peerguardian / peerblock niets meer zijn dan een pleisteroplossing. Ze bieden niet echt privacy, en geven gebruikers meestal gewoon een vals gevoel van veiligheid. Elke serieuze torrent-downloader zal je vertellen dat een VPN / Seedbox / proxy de is enkel en alleen echte optie voor serieuze privacy.

Peerblock / PeerGuardian / Blocklists

 • Lijst met IP-adressen die moeten worden geblokkeerd
 • Zoals tapijtbombardementen, in plaats van nauwkeurig richten
 • Codeert geen torrent-verkeer of verandert uw IP-adres niet
 • Gevaarlijke geblokkeerde peers kunnen gemakkelijk worden gedeblokkeerd door een nieuw IP-adres te krijgen

Proxyoverzicht

 • Gebruik altijd een SOCKS5-proxy (HTTP-proxy’s sturen onveilig torrentverkeer)
 • Handmatig geconfigureerd in uw torrent-client.
 • Geen ingebouwde codering, maar u kunt de ingebouwde codering van uw torrent-client gebruiken (vermindert beschikbare peers).
 • Kost ongeveer $ 4-6 / maand.

En onthoud dat u dat kunt altijd gebruik tegelijkertijd een proxy en VPN voor uiterst veilige torrent-downloads. De belangrijkste afweging bij deze opstelling is snelheid, maar niet prijs. Veel VPN-services bevatten Socks5-proxy-toegang zonder extra kosten.

VPN-samenvatting

 • Gemakkelijk te installeren op de meeste apparaten als software / app
 • Veel serverlocaties (sommige VPN’s hebben meer dan 100)
 • Sterke codering voorkomt dat uw internetprovider uw internetgebruik controleert
 • Zal uw verbinding licht vertragen (vanwege encryptie en serverafstand)
 • Kosten: $ 3,33 + per maand

Volgende stap: Kies een van onze best beoordeelde Torrent VPN-bedrijven en begin veilig torrenten in minder dan 10 minuten.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map