VPN Percuma Terbaik untuk Android | Kopi VPN


Sekiranya anda membaca artikel ini di telefon bimbit anda, anda pasti risau. Tidak seperti yang anda fikirkan, telefon Android terbaru anda mungkin tidak seaman yang anda bayangkan. Sebenarnya, adalah selamat untuk menganggap bahawa telefon bimbit kurang selamat daripada komputer. Pilihannya menjadi sangat mudah: menggunakan VPN (atau berbayar) percuma atau tidak.

Pengguna telefon bimbit telah melebihi jumlah orang yang menggunakan komputer konvensional. Kecenderungan seperti ini telah menimbulkan kebimbangan keselamatan kerana serangan siber di telefon bimbit, terutama yang beroperasi di Android telah meningkat pada tahap yang membimbangkan.

Sama canggih dengan telefon Android anda, ini adalah bebek duduk di rangkaian internet yang luas. Itu kerana alamat IPnya adalah buku terbuka untuk orang ramai dan pertukaran data antara peranti dan pelayan web dapat dipintas dan ditafsirkan dengan mudah.

Untuk menjaga keselamatan ponsel Android, pengguna telah beralih ke VPN atau Virtual Private Network. Perkhidmatan ini membolehkan mereka menjauhkan aktiviti dalam talian mereka dari mata penggodam dan pemerintah dengan menutup alamat IP telefon dan juga menggunakan beberapa teknik penyulitan yang paling selamat dalam industri.

Pengguna Android juga berkumpul untuk memasang VPN untuk mendapatkan akses ke kandungan yang dibatasi geo. Ini bermakna anda boleh mengakses kandungan Netflix AS walaupun anda melancong ke luar negara.

Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda dalam memilih VPN yang tepat untuk telefon bimbit anda dan memberikan anda senarai VPN percuma terbaik yang berfungsi di Android:

Mengapa Anda Memerlukan VPN Untuk Peranti Android Anda

Bagi kebanyakan individu di dunia yang sangat berkaitan hari ini, gangguan internet selama beberapa minit tidak dapat difikirkan. Perkara yang sama berlaku untuk meninggalkan rumah tanpa telefon bimbit anda selama berjam-jam. Sekiranya ada, rata-rata individu menghabiskan lebih dari 4 jam sehari di telefon bimbit mereka.

Dan dengan WiFi awam berkelajuan tinggi yang mudah didapati, anda selalu berhubung dengan internet, satu atau lain cara.

Walaupun sambungan internet semakin pantas dan boleh dipercayai, risiko serangan siber juga meningkat dengan pesat, terutama jika anda tersambung ke WiFi awam. WiFi awam terkenal kerana menawarkan sedikit atau tanpa ciri keselamatan seperti enkripsi, yang menyebabkan anda terdedah kepada penggodam jahat di prowl.

Seperti yang telah kami sebutkan, memasang VPN sangat berguna dalam memastikan keselamatan dalam talian anda. Tetapi ketika menggunakan VPN, anda akan dimanjakan dengan pilihan kerana terdapat ratusan produk bersaing yang tersedia.

Beberapa faktor yang menentukan VPN yang baik adalah penyulitan, kelajuan, keramahan pengguna, dan siap Netflix. Yang terakhir ini sangat penting jika anda berharap dapat menggunakan VPN untuk mengakses Netflix US ketika anda berada di luar negara.

Anda juga boleh memilih antara VPN berbayar dan percuma. Walaupun kami selalu menekankan bahawa VPN berbayar menawarkan perlindungan yang paling selamat, beberapa VPN percuma adalah pilihan yang baik ketika anda kekurangan anggaran.

Dengan itu, VPN percuma biasanya terhad dalam ciri-cirinya seperti kelajuan dan jumlah pelayan VPN. Tetapi keselamatan asas VPN tidak boleh dikompromikan sama ada dalam versi percuma atau berbayar.

VPN Percuma Terbaik untuk Android

Berikut adalah beberapa VPN percuma terbaik untuk Android untuk melindungi keselamatan dalam talian anda.

1. Perisai Hotspot

hotspot-shield-free-android-vpn

Hotspot Shield terkenal dengan kepantasannya yang luar biasa dan antara muka pengguna yang kelihatan futuristik. Walaupun versi desktop tersedia dengan harga premium, terdapat versi percuma Hotspot Shield yang boleh diunduh untuk Android. Secara amnya, ini adalah VPN yang bagus untuk torrent atau akses Netflix walaupun ini boleh dibatasi dalam aplikasi percuma.

Setelah memuat turun Hotspot Shield Free, anda akan sangat dilindungi oleh ciri keselamatan VPN. Ia menggunakan AES-256, teknik enkripsi yang hampir tidak dapat dipecahkan untuk menyembunyikan data anda dari orang ramai. Semasa melancarkan VPN percuma, anda hanya terhad kepada satu pelayan di AS.

Walaupun versi percuma VPN tidak secepat rakan berbayarnya, anda boleh mengharapkan kelajuan penyemakan imbas yang pantas di telefon bimbit anda. VPN percuma juga memberi anda had data 1GB setiap hari, yang bermaksud ia tidak sesuai untuk streaming kandungan. Selain itu, anda juga terhad pada satu sambungan dan bukannya lima versi berbayar.

2. TunnelBear

tunnelbear-free-android-vpn

Sekiranya anda memerlukan VPN percuma di Android yang aman seperti versi berbayarnya, anda pasti ingin melihat TunnelBear. VPN ini tersedia secara percuma, dan batasannya hanyalah had data 500MB sebulan. Selain itu, versi percuma ini bertujuan untuk pengguna mencuba pelbagai ciri di TunnelBear.

Anda boleh yakin bahawa anda akan tetap selamat dan tanpa nama di telefon bimbit anda dengan TunnelBear. Ia menggunakan protokol OpenVPN dan enkripsi AES-256, gabungan yang memastikan keselamatan sepenuhnya dengan VPN. TunnelBear juga tidak mengalami kebocoran DNS, yang boleh menjejaskan lokasi anda.

Tunnel Bear juga mempunyai sokongan pelanggan yang sangat responsif, walaupun hal yang sama tidak dapat dikatakan mengenai kelajuan sambungannya. Anda mungkin menghadapi masalah streaming media di TunnelBear, dan ia tidak menyokong Netflix, walaupun pada versi berbayarnya. Namun, jika keselamatan menjadi perhatian utama anda, VPN ini adalah untuk anda.

3. Pengawal

Dengan nama lidah-di-pipi, aplikasi ini adalah alat yang hebat ketika menggunakan UX dalam VPN. Kebolehgunaan adalah bahagian terbaik Assguard. Mana-mana pengguna aktiviti mungkin berminat – mereka mungkin menemuinya di antara banyak jalan pintas. Sama ada mengenai penyemakan imbas yang selamat dan tanpa nama, atau membuka blokir VoIP, rangkaian sosial, menonton Netflix AS. Ia sama mesra pengguna untuk pengguna yang mengenali VPN dan pemula yang berusaha untuk menambahkan perkhidmatan ini ke kegemaran mereka. Bagi mereka yang masih ragu-ragu mengenai ciri mana yang mereka perlukan untuk menikmati pengalaman VPN mereka, Assguard mempunyai petua dan panduan yang jelas.

Pelanggan Android Assguard cukup intuitif untuk mencadangkan pelayan yang paling optimum berdasarkan lokasi anda untuk memastikan setiap kali anda mengaktifkan pintasan, anda segera berhubung. Ia hanya tersedia di 18 negara, tetapi pasukan menjanjikan lebih banyak kemas kini pada tahun 2020.

4. ProtonVPN

protonvpn-free-android-vpn

Apabila yang terbaik dari saintis CERN dan Harvard Ph.D. penyelidik memutuskan untuk membina VPN, hasilnya adalah VPN dengan keselamatan yang tidak dapat ditembusi dalam bentuk ProtonVPN. Ia menggabungkan OpenVPN dan AES-256 untuk memberikan keselamatan seperti bank pada telefon bimbit anda. Anda juga yakin bahawa tidak ada aktiviti dalam talian anda yang dilog masuk dalam dasarnya.

ProtonVPN percuma di Android adalah versi terhad dari rakan berbayarnya. Salah satu sekatan utama yang mungkin mempengaruhi pengalaman melayari adalah kelajuan sambungannya. Anda hanya dapat memperoleh kelajuan sambungan sederhana dalam VPN percuma. Anda juga terhad kepada 1 peranti dan akses ke pelayan di 3 negara.

Walaupun tidak ada had penyemakan imbas pada versi percuma, anda mungkin menghadapi masalah dalam streaming filem kerana kecepatan sambungan rata-rata. Anda boleh mengharapkan sokongan pelanggan tepat pada waktunya walaupun dari VPN ini yang unggul dalam keselamatan terbaik.

5. FinchVPN

finch-free-android-vpn

Kuota data untuk VPN percuma boleh menjadi sangat terhad untuk pengalaman melayari. Walau bagaimanapun, FinchVPN sangat murah hati ketika datang ke aplikasi VPN versi percuma untuk Android. Mendaftar untuk rancangan percuma memberi anda data 3GB sebulan, yang jauh lebih tinggi daripada sebilangan pesaingnya.

Pelan percuma juga membataskan anda kepada bilangan pelayan yang boleh anda gunakan hingga 5 bukannya 20 untuk pengguna premium. Tambahan pula, tidak ada pelayan percuma yang dapat mengalirkan kandungan dari Netflix. Anehnya, FinchVPN mempunyai kelajuan sambungan yang baik ketika diuji dari pelbagai pelayan.

FinchVPN menyokong kedua-dua OpenVPN dan protokol PPTP yang lebih lama. Anda ingin memilih yang pertama kerana yang terakhir diketahui mempunyai masalah keselamatan dan boleh dimanfaatkan. Bagi antara muka pengguna, anda boleh mengharapkan aplikasi mudah dan berfungsi yang mudah dilayari.

Apl VPN Android Berbayar TOP 5

Ringkasan

Adalah kenyataan bahawa kebanyakan pengguna telefon Android tidak mengetahui risiko yang mereka hadapi ketika mereka tersambung ke internet. Fakta bahawa mereka sering dihubungkan ke WiFi awam menjadikannya sebagai rahmat penggodam jahat.

VPN adalah alat yang sangat baik dalam membantu pengguna Android untuk tetap selamat dalam talian dan peningkatan dalam pelbagai penyedia VPN hanya menunjukkan bahawa ancaman keselamatan itu nyata. Dengan menutup alamat IP mereka dan menyulitkan data yang mengalir ke internet, pengguna tidak lagi rentan terhadap serangan siber.

Bagi sebilangan pengguna, memilih VPN untuk Android boleh menjadi dilema. Walaupun VPN berbayar menawarkan keselamatan dan ciri terbaik, kekangan kewangan sering mempengaruhi keputusan mereka. Sementara itu, beberapa pengguna ingin menguji ciri dan membayar hanya jika mereka berpuas hati dengan pengalaman tersebut.

Walaupun VPN percuma mungkin mempunyai ciri yang terhad, keamanan perkhidmatan tidak dapat dikompromikan. Ini bermaksud bahawa VPN percuma perlu mempunyai enkripsi yang sangat selamat, yang secara semula jadi menunjukkan protokol OpenVPN AES-256 dan selamat.

Kami telah menyenaraikan beberapa VPN percuma terbaik yang serasi untuk Android, dan mereka sangat disyorkan jika anda berharap untuk terus berada di bawah radar penggodam dan pemerintah yang tidak bertanggungjawab.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map