Bedste VPN-routere til OpenVPN: DDWRT | ASUSWRT | Tomat

Når du har tilføjet en OpenVPN-kompatibel router til dit hjemmenetværk, vil du undre dig over, hvordan du nogensinde har formået at leve uden en hele denne tid. VPN-kompatible routere har hurtige processorer og speciel firmware (routerens operativsystem), der giver dem mulighed for direkte at oprette forbindelse til en VPN og beskytte hele dit netværk.


En VPN-router giver dig mulighed for at forbinde et ubegrænset antal enheder til en krypteret VPN-tunnel, selv enheder, der ikke har indbygget VPN-understøttelse som din Xbox, PS4, AppleTV, Roku eller Fire TV.

I denne vejledning lærer du:

 • Kravene til en god VPN-router (Speed ​​+ Firmware)
 • Vores top anbefalede VPN-routere
 • De 3 bedste VPN-kompatible firmwaremuligheder
 • Pre-flashed routere vs. Flash din egen
 • Vejledningsvejledninger (Flash din egen router, konfigurer OpenVPN osv.)

Hvad der gør en god VPN-router?

For at en router skal være et levedygtigt valg som en OpenVPN-kapabel router, har den brug for to ting:

 1. En dual-core processor (ideelt 500 mHz eller hurtigere)
 2. Firmware, der understøtter VPN-forbindelser

Router CPU og processorkraft

VPN-kryptering bruger kompleks matematik til at kryptere hver byte af data, du sender. Disse beregninger er ganske lette for de kraftige quad-core (eller bedre) processorer, der er indbygget i moderne bærbare og stationære computere, men CPU’erne i de fleste routere er ikke stærke nok til at udføre disse beregninger hurtigt og vil resultere i meget langsomme VPN-hastigheder.

De fleste af vores anbefalede VPN-routere har dual-core-processorer, der er uret til 600 MHz eller hurtigere (i modsætning til billige routere med langsomme single-core-processorer). På denne måde begrænses dine VPN-hastigheder ikke af routeren CPU, og de fleste er i stand til hastigheder 20 Mbps og højere, selv når du bruger ekstremt stærk 256-bit AES-kryptering.

Router-firmware: tomat, DD-WRT og ASUSWRT

Router-firmwaren er som routerens operativsystem. Det er routeradministrationsgrænsefladen, som du logger på, og det giver dig mulighed for at konfigurere dit netværk og ændre forskellige routerindstillinger.

De fleste router firmware understøtter ikke VPN-forbindelser.

Heldigvis, selvom din routers lagerfirma ikke understøtter VPN-forbindelser, giver de fleste high-end routere dig mulighed for at installere brugerdefineret tredjeparts firmware (ikke oprettet af din routerproducent), der inkluderer VPN-support. Denne proces er kendt som blinkende og kan dramatisk øge din routers kapacitet, men også annullere typisk din garanti.

De tre mest populære VPN-kompatible firmwaremuligheder er:

 1. DD-WRT
 2. TomatoUSB
 3. AsusWRT (ingen blinkning kræves)

Blinkende brugerdefineret firmware kan selv være kompliceret, og du har også en lille risiko for at ‘miste’ din enhed, hvis noget går galt. Vi vil snart have trinvis blinkende guider til både Tomato og DD-WRT firmware, men mange brugere foretrækker at købe en forudblinket router, der allerede har din foretrukne firmware installeret.

Flashrouters er i øjeblikket den førende kilde til forblinkede VPN-routere. Den eneste ulempe er, at du typisk betaler en $ 100-150 præmie i forhold til at blinke din router selv.

ASUS routere & ASUSWRT (Den bedste mulighed for de fleste brugere)

ASUS er en af ​​de eneste producenter, der pakker VPN-kapabel lager firmware med deres avancerede routere. ASUS’s firmware kaldes ASUSWRT og skibe med de fleste af deres routere pris til $ 90 og højere. Her er den komplette liste over ASUSWRT-funktioner.

ASUSWRT har masser af avancerede funktioner, herunder:

 • PPTP / L2TP / OpenVPN-understøttelse af VPN-forbindelser
 • Download Master: computer-mindre torrent downloader
 • Opret dit eget sky-drev / sky-server
 • Apple ‘Time Machine’ automatiserede sikkerhedskopier

Mange af de routere, der anbefales på vores ‘Bedste VPN-router’-liste, er ASUS-routere; delvis fordi de har så mange avancerede modeller, men også fordi deres firmware er let at bruge og er VPN-kapabel lige ud af boksen.

De fleste brugere ønsker ikke at skulle blinke tilpasset software på deres nye dyre routere. Med ASUSWRT behøver du ikke.

Og hvis du senere beslutter, at du vil have endnu flere funktioner, kan du installere ASUSWRT-Merlin firmware build, som tilføjer næsten alle de samme funktioner som DD-WRT, inklusive komplekse VPN-konfigurationer og tilpassede krypteringsmuligheder.

ASUS RT-AC68U (Editorens valg: Bedste samlet)

ASUS ac68u

Asus AC68U dual-band router (Indbygget OpenVPN support)

amazon køb3

ASUS AC-68U er en af ​​de højeste bedømte af ASUS’s high-end routere (4,3 / 5 stjerner på Amazon) og efter vores mening er den bedste kombination af funktioner, ydelse og pris for alle routere på denne liste.

AC68U leveres med ASUSWRT firmware installeret, så du har PPTP-, L2TP- og OpenVPN-kompatibilitet lige ud af boksen. Parret det med datahastigheder på 1900 Mbps (når du bruger 2,4 GHz og 5 GHz-bånd samtidigt) og en dual-core 800Mhz broadcom-processor, har du dig selv et kraftcenter af en router.

AC68U er en perfekt balance. Det har masser af magt under hætten uden at være fuldstændig overdreven. Det er fantastisk til spil, streaming, brug som medieserver eller generel VPN-kryptering.

specs:

 • Firmware: ASUSWRT (installeret)
 • Kompatibel tredjeparts firmware: DD-WRT, tomat, ASUSWRT-Merlin
 • CPU: dual-core Broadcom uret til 800 MHz
 • USB: 2 porte, USB 3.0 (1) og USB 2.0 (1)
 • Antenas: 3
 • Ethernet: 4 havn

Køb ASUS RT-AC68U

ASUS RT-N66U (Editorens valg: bedste budget VPN-router)

ASUS RT-N66U

ASUS RT-N66U (Dark Knight)

Selv troede, at hans router først blev frigivet i 2012, er RT-N66U (kærligt kaldet ‘Dark Knight’) stadig en af ​​de mest populære VPN-kapable routere på Amazon. Den kører nøjagtigt den samme ASUSWRT-firmware som vores router nr. 1 (AC68U).

De primære forskelle er:

 • Det har en processor med en enkelt kerne 600mhz (AC68U er dual-800mhz)
 • Det understøtter ikke trådløse AC-bånd, så det vil ikke være lige så hurtigt på din nyeste enhed.

Under forhold i den virkelige verden vil du imidlertid kun bemærke en forskel mellem ‘N’ og ‘AC’ routere på dit interne netværk (overføre filer til et NAS-drev) i modsætning til de faktiske upload / download-hastigheder fra internettet.

Normalt tilgængelig for under $ 100 på Amazon, er RT-N66U en pokker af en god værdi, og sandsynligvis det bedste valg, hvis du har et stramt budget og ikke har råd til at bruge $ 150 + på en router.

Hvis du har en masse AC-kompatible enheder, kan du prøve den nyere AC66U, der er næsten identisk med N66U, men den understøtter trådløse AC-bånd og overførselshastigheder.

Køb ASUS RT-N66U på Amazon.com

Netgear ‘Nighthawk’ R7000 (Bedste DD-WRT-router)

Netgear AC1900 Nighthawk R7000

Netgear ‘Nighthawk’ R700 kører DD-WRT som en mester

Netgear R7000 / AC1900 ‘Nighthawk’ er den rangerende nummer 1 på smallnetbuilder’s routerrangeringer. Det var også et valg af “Editors ‘Choice” på PCMag.com Det er ikke VPN-kompatibelt ud af boksen, så det er kun et godt valg, hvis du selv er villig til at flash DD-WRT (eller tomat) firmware. Men hvis du er tilpas med den blinkende proces, er det svært at finde mere ydelse for dine penge.

Nighthawk har en dual-core 1ghz-processor med dobbeltbånds AC-wifi-hastigheder. Det har også 3 aftagelige antenner, ‘Beamforming’-teknologi, 5 Ethernet-porte og dual USB-porte (den ene er USB 3.0).

Blinkende guider til R7000 Nighthawk

 • Tomat
 • DD-WRT

Et par flere routerindstillinger (Honorable Mentions)

En af de 3 routere, der er vist ovenfor, vil sandsynligvis være en perfekt pasform for de fleste brugere, men hvis du har et strammere budget (eller et ubegrænset) her er et par mere værdige udbydere.

Asus N-16

Asus RT-N16

Asus RT-N16

Køb på Amazon

Asus RT-N16 er en ‘N’ serie router (kun 2,4 GHz-bånd), der er i stand til at overføre hastigheder på 300 Mbps. Det er den laveste pris router i ASUS’s linje, der kommer med fuld ASUSWRT og native VPN-kompatibilitet.

Det er også bekræftet at køre TomatoUSB og DD-WRT firmware og har dedikerede builds til hver.

Efter min mening vil de fleste brugere have det bedre med at bruge de ekstra $ 20-30 til N66U, men hvis du har et stramt budget, er det værd at se på.


TP-Link AC1900 AKA: ‘Archer C9’

TP-Link Archer C9

TP-Link Archer C9

Køb på Amazon

TP-Link AC1900 er en fantastisk værdi for brugere, der er villige til at blinke deres egen DD-WRT (tomat understøtter i øjeblikket ikke denne model). Den har en dual-core 1ghz-processor under hætten og kan køre på båndet 2,4 GHz og 5 GHz samtidig for kombinerede hastigheder op til 1900 Mbps.

Det har også dual USB-porte (1 er 3.0), som giver dig mulighed for at konfigurere din egen cloud-lagringsserver eller NAS-enhed.

Det er bestemt værd at kigge efter folk, der overvejer Netgear ‘Nighthawk’ og kan faktisk være en bedre værdi, med meget lignende specifikationer.


Routervejledning, guider og links

Fra VPNUniversity.com

 • Sådan konfigureres OpenVPN på ASUSWRT-routere
 • Mere kommer snart …

Guides

Asus RT-N66U

 • DD-WRT-guide til Asus RT-N66U
 • Sådan installeres tomat ‘Shibby’ build (N66U)

Asus RT-AC68U

 • DD-WRT-guide (Asus AC68U)
 • Sådan flashes tomat ‘Shibby’ (Asus AC68u)

Asus RT-N16

 • DD-WRT-guide til Asus RT-N16
 • Sådan flashes Asus N-16 med tomat ‘Shibby’

TP-Link AC1900 (Archer C9)

 • Reddit Guide til DD-WRT til TPLink Archer C9
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map