De bästa SOCKS5 Proxy-tjänsterna (några GRATIS med VPN)

SOCKS5-proxyprotokollet är det mest mångsidiga och användbara av alla proxyer. Det är en “låg nivå” -proxy, vilket innebär att den kan ha praktiskt taget alla typer av datapaket, protokoll eller datatyp. Det begränsar inte användare till ett specifikt protokoll (som HTTP-trafik för HTTPS-proxyer).


I allmänna termer används en SOCKS5-proxy för att dirigera ett specifikt program / program genom en tredje parts proxyserver för att ändra dess offentliga IP-adress. Detta görs vanligtvis för anonymitet eller för att få åtkomst till en tjänst från flera IP-adresser / enheter samtidigt.

De två mest populära användningarna för SOCKS5-proxyer bland våra besökare är:

 • Dölj din IP-adress medan p2p / torrent-fildelning (snabbare än VPN)
 • Ändra din webbläsares IP-adress för sekretess eller för att komma runt platsblockering

Den här artikeln kommer att täcka alla aspekter av SOCKS5-proxyer.

Avsnitt (gärna hoppa över):

 • Gratis vs. betalda SOCKS-proxytjänst
 • Hur man får SOCKS5 proxy-tjänst gratis (ingår i ett VPN-abonnemang)
 • De bästa SOCKS5-leverantörerna i god kvalitet (säljs separat)
 • Skillnaden mellan HTTP- och SOCKS-proxyprotokoll
 • Proxy Vanliga frågor (FAQ)

SOCKS5 Proxy-tjänst: Gratis kontra betald

Det finns dussintals “gratis proxy” -listor på internet, och om du har hittat den här artikeln är jag säker på att du redan har provat några av dem och kommit bort besviken. Verkligheten är att de flesta “Gratis” proxyservrar (särskilt SOCKS5-proxyservrar) är långsamma och opålitliga och ofta nästan oanvändbara.

På över en timmes test av olika gratis SOCKS5-proxyer kunde jag inte hitta en enda som skulle ansluta tillräckligt länge för att ladda ner en linux torrent. Tänk aldrig på de smärtsamma långsamma hastigheterna när jag lyckades ansluta.

Om du har lyckats hitta dig själv en pålitlig, gratis SOCKS5-proxyserver, fortsätter du förresten med den. Naturligtvis om du är det den där tur, du har antagligen också ett husdjur enhörning.

Betald SOCKS5 ProxyGratis SOCKS5 Proxy
Anslutningens tillförlitlighet / stabilitetNästan 100% tillförlitlighet. Kopplingar är mycket sällsynta.Låg tillförlitlighet. Mindre än 15% anslutningshastighet i våra tester.
FartUtmärkta hastigheter, vanligtvis 10 Mbps+Långsam. Tänk KB / s (istället för MBps)
loggarMånga proklasser SOCKS5-proxyer håller noll-anslutningsloggarNästan alltid håller loggar (dåligt för torrents / p2p)
Integritet / säkerhetAktiv nätverkssäkerhet. De övervakar / loggar inte din användningsaktivitet.Säkerhet kan vara obefintlig. Proxyserver kan vara sårbar för hackare (eller vara en honeypot)

Lyckligtvis kan du få en högkvalitativ SOCKS5-proxytjänst och förbättra din online-säkerhet och integritet genom att prenumerera på en VPN-tjänst som inkluderar SOCKS5 proxy-åtkomst utan extra kostnad (ofta för mindre $$ än kostnaden för en fristående SOCKS5-tjänst).

VPN-leverantörer som inkluderar SOCKS5 Proxy GRATIS

Missförstå mig inte, VPN-prenumerationen är inte gratis. Men vissa VPN: er inkluderar SOCKS5-proxytjänst, andra inte. Om du ändå kommer att betala för en SOCKS5-proxy kan du också få VPN också! Du kan till och med betala mindre och få mer.

Fördelarna med en VPN kontra Proxy

Ett VPN (Virtual Private Network) har alla IP-förändrade fördelar med en proxy, med den extra fördelen med kryptering av militär styrka, för att göra din internettrafik oläslig (även av din Internetleverantör). Det kan också kryptera / anonymisera hela internetanslutningen (en proxy fungerar bara med 1 program / applikation åt gången). De flesta VPN-prenumerationer kommer också med lättanvänd programvara som lägger till massor av andra funktioner.

Kolla in vårt avsnitt om VPN-recensioner om du vill få en bättre uppfattning om hur VPN-programvaran fungerar och vilken typ av funktioner / hastighet du får. All tävling bland VPN-företag den senaste tiden har fått dem att höja sitt spel. Funktionerna de erbjuder idag är imponerande.

Och naturligtvis, med alla dessa leverantörer kan du använda SOCKS5-proxy och VPN samtidigt (proxy kommer att köras inuti VPN-tunneln), för ännu större flexibilitet och anonymitet.

Privat internetåtkomst ($ 3,33 / månad + Nolllogg SOCKS5)

Privat internetuppkoppling är en riktig “Zero-Logs” VPN-leverantör (vilket betyder att de inte loggar eller övervakar din VPN-aktivitet eller anslutningshistorik). Och varje PIA-prenumeration har också obegränsad bandbreddåtkomst till deras nederländska baserade SOCKS5-proxyserver. Denna proxy är idealisk för torrenter och fungerar perfekt med uTorrent, Vuze, QBittorrent, Deluge och mer …

PIA låter dig ansluta fem enheter samtidigt från ett enda konto (även om jag tvivlar på att du någonsin kommer att behöva mer än 3). De har servrar i 20 länder och anpassad VPN-programvara för Windows, Mac, iOS och Android.

Det bästa av allt är att de är en av de billigaste VPN-leverantörerna av hög kvalitet i världen (ettårsabonnemang kostar endast $ 3,33 / månad).

Hur man använder PIAs SOCKS5 Proxy

Vi skapade en steg-för-steg-guide som visar dig exakt hur du genererar din proxy-inloggning / lösenord för PIA: s proxy (kräver ett aktivt VPN-abonnemang).

Proxy-servern som inte loggar är snabb, stabil och idealisk för att anonymisera dina torrentnedladdningar. Kolla in vårt SOCKS5 torrentsektion senare i artikeln.

Få PIA för $ 3,33 / månad

NordVPN ($ 5,75 / månad + Zero-Log SOCKS5 proxy)

NordVPN kan vara något dyrare än PIA, men deras proxy-funktioner är väldigt imponerande. NordVPN är inte bara en VPN-tjänst som inte loggar in utan du får också tillgång till SOCKS5 och HTTPS-proxyer i mer än 25 olika länder (PIA har bara en proxyplats). Se deras fullständiga serverlista här.

Ännu bättre inkluderar NordVPN en branschledande 6 samtidiga anslutningar så att du kan skydda alla dina enheter (eller till och med dela kontot med familj och vänner).

NordVPN är baserat i Panama (känt för att det är strikta integritetslagar) så det kan vara ett av få VPN som är fria från Spy-Agency-medling

De har också några av de bästa programvarorna vi har hittat, och de har skapat flera dedikerade servertyper beroende på din VPN-användning, inklusive:

 • Strömning (Få åtkomst till Netflix, Hulu, iPlayer var som helst)
 • Anti-DDOS (Spel, hackskydd)
 • Torrentoptimerad (5 landplatser)
 • Dubbel VPN (Multi-hop-anslutning med dubbel kryptering)

Bästa erbjudande

NordVPN höjde nyligen sina priser till $ 8 / månad ($ 5,75 med en årlig prenumeration) men de har fortfarande sin 30-dagars återbetalningsgaranti, vilket gör att du kan prova deras tjänst riskfri under en hel månad och få en återbetalning om du inte är 100 % nöjd.

Prova NordVPN

SOCKS5 Proxy-tjänster (säljs separat)

För att få bästa möjliga pris rekommenderar vi att du väljer en av de allomfattande VPN + Proxy-tjänsterna som nämns ovan.

Men om du vill ha en separat SOCKS5-proxy (för extra integritet genom att köpa proxy + VPN-tjänst från olika leverantörer) här är dina bästa alternativ:

Torguard

Torguard SOCKS5 proxy

Torguard är en noll-logg VPN och anonym SOCKS5 proxy-tjänst (var och en säljs separat). De är baserade i USA (ett land som inte kräver VPN för att behålla loggar).

Torguard är en torrentoptimerad proxy-tjänst, och de är mycket populära bland p2p / torrentanvändare.

De två huvudsakliga orsakerna till att välja Torguards anonyma proxytjänst är:

 1. De har snabba, dedikerade, p2p-vänliga SOCKS-servrar (5 platser)
 2. Automatisk proxyinstallationsapp för uTorrent, Vuze, Deluge (ingen manuell installation krävs).

Priserna börjar runt $ 4 / månad och vi har funnit att deras tekniska support är kunnigt och rimligt effektivt. Torguard har en 7-dagars 100% återbetalningspolicy för alla planer. För mer information (och hastighetstester) läs vår kompletta Torguard-granskning.

Besök Torguard

BTGuard

BTGuard Anonymous SOCKS-proxy

Skärmdump från BTGuards webbplats

BTGuard, liksom Torguard, är en proxy-tjänst som inte loggar in specifikt utformad för torrentanvändare. De har p2p-vänliga servrar i flera länder och hastigheterna är stabila. BTGuard har också en förlängning som lägger till valfri kryptering till din SOCKS-proxytunnel, som gör att du kan ha några av fördelarna med en VPN utan att använda en.

Sammantaget gillar vi Torguards tjänst lite bättre (särskilt deras tekniska tjänster) men BTGuard har en stor fördel. De tillhandahåller en egen förkonfigurerad version av stora torrentklienter (uTorrent & Deluge) som redan har de optimala BTGuard-proxyinställningarna installerade. Detta är en trevlig förmån för icke-tekniska användare.

Besök BTGuard

SOCKS5 vs. HTTP vs. HTTPS Proxies

SOCKS, HTTP och HTTPS är de vanligaste proxy-protokollen, och du hittar alla tre listade på så kallade “Gratis” proxy-listor..

SOCKS- och HTTP-proxyer (och deras krypterade HTTPS-version) är utformade för helt olika ändamål, och vissa användningsområden är mycket bättre lämpade för det ena eller det andra.

HTTP och HTTPS Proxy

HTTP står för HyperText Transfer Protocol, som är standardprotokollet för webbplatser och webbsidor. HTTPS (‘S’ som betyder ‘Secure’) är den krypterade versionen av HTTP-protokollet. Du kommer ofta att se HTTPS://www.website.com i URL-fältet i din webbläsare när du besöker e-handel eller bank / finansiella webbplatser.

Både HTTP- och HTTPS-proxyer är specifikt utformade för att transportera webbläsare och webbsidatrafik. Om du försöker använda dem för något annat syfte (Skype, Video, Torrenter osv.) Kan det vara stora problem, inklusive:

 • Tappade / olevererade paket
 • Data dirigeras utanför proxytunneln (större säkerhets- / sekretessproblem)
 • Omskrivning av data “Headers” som orsakar routing eller programfel.

SOCKS5 (SOCKS version 5)

SOCKS5-protokollet är det mest mångsidiga av alla proxyprotokoll. Den föredrar inte en typ av trafik eller annan, och kan bära någon typ av data, program eller protokoll.

Det stöds naturligt av många populära applikationer, inklusive: Skype, Torrentklienter, webbskrapningsprogramvara, e-postklienter och mer …

Om du använder någon annan applikation / programvara än en webbläsare är SOCKS5-protokollet det perfekta valet. Det kan överföra alla typer av trafik (inklusive HTTP) och har färre säkerhetsbrister och är mindre benägna att överföra paket utanför proxytunneln utan din vetskap.

Vissa VPN-leverantörer (som VyprVPN) låter dig till och med ansluta till deras servrar via en SOCKS-proxy för ökad sekretess eller för att komma runt en brandvägg.

Vanliga frågor om proxy

Här är några av de mest populära frågorna vi får proxytyper, användning etc. Lägg gärna till ytterligare frågor i kommentaravsnittet nedan.

Vad är en proxy?

En proxy är en metod för att dirigera en specifik typ av data / trafik genom en fjärr proxyserver. Detta är vanligtvis för anonymitet eller för att komma runt brandväggar. Proxy-servern fungerar som en mellanhand och använder en annan IP-adress än din primära anslutning.

Vad är skillnaden mellan HTTP-, HTTP- och SOCKS-proxyer

HTTP-proxyer är för webb- och html-trafik också / från en webbläsare. HTTPS lägger till kryptering till HTTP-protokollet. En SOCKS-proxy är en fullständig proxy som kan bära alla protokoll eller datatyp.

Är en proxy krypterad?

Det beror på typen av proxy- och serverinställningar. HTTPS-proxyer är alltid krypterade, men endast för HTTP-trafik. De flesta proxyerna använder inte kryptering. När de gör det är det vanligtvis svag kryptering (åtminstone jämfört med ett VPN).

Är alla ombud “anonym”?

Nej. Vissa proxyservrar är “transparenta” vilket innebär att destinationsservern faktiskt ser din riktiga IP-adress istället för proxyserverns IP. Andra icke-transparenta proxyer har fortfarande vissa loggar eller övervakar servertrafik, så att de inte är helt anonyma.

Om du vill ha en fullständig anonym proxy rekommenderar vi att du väljer en av de leverantörer som finns i den här artikeln, varav flera är riktiga “Zero-Log” -proxy-tjänster.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map