Cum să alegeți cele mai rapide servere DNS pentru PS4 (și creșteți viteza până la 50%)

Utilizarea serverului DNS greșit pentru PS4 sau Xbox One vă poate zdrobi timpul de ping sau, mai rău, reducerea vitezei de conectare.


De fapt, majoritatea jucătorilor folosesc doar serverele DNS implicite pe care le atribuie ISP-ul dvs. (furnizorul de internet) și acestea sunt aproape niciodată cele mai rapide servere DNS.

Însă vestea bună este că concurența dvs. este mai lentă decât este necesar, ceea ce înseamnă că, urmând sfaturile din acest ghid, puteți fi capabil să faceți rapid și permanent obține un avantaj real de viteză pe dușmanii tăi.

Secțiuni din acest articol:

 1. Ce este DNS și de ce afectează viteza PS4 / Xbox (chiar și atunci când credeți că nu ar trebui)
 2. Cele mai bune servere DNS terță parte
 3. Cum să găsiți cel mai rapid server DNS Pentru dumneavoastră
 4. Cum să vă schimbați serverele DNS
  • PS4
  • Xbox

În loc să scriem un ghid separat pentru fiecare sistem de jocuri, le-am combinat pe toate într-o singură resursă. Nu ezitați să săriți la instrucțiunile relevante pentru platforma de joc preferată:

 • DNS pentru PS4
 • DNS pentru Xbox

Ce este DNS și de ce afectează viteza

Ce este DNS

DNS reprezintă „Sistem de nume de domeniu” și este practic o carte de telefon pentru internet. Serverele DNS vă spun PS4 / Xbox unde serverele de jocuri (sau site-urile web) sunt localizate fizic pe web-ul mondial. De fiecare dată când contactați un server de jocuri, un coleg de jocuri sau un site web, veți utiliza DNS.

Ce legătură are DNS cu viteza?

Ori de câte ori PS4 / Xbox efectuează o căutare DNS, va dura un anumit timp în funcție de cât de departe și de cât de încărcat este serverul. Dar întrebările DNS nu se întâmplă de fapt acea de multe ori.

Deci, serverul DNS greșit poate reduce viteza și timpul de ping?

Se dovedește că da se poate, fapt confirmat de nenumărate ori de către jucătorii care au depus efortul de a testa și de a-și regla setările. Dar motivele pentru care acest lucru nu este imediat evident. Iată cel mai bun mod în care pot explica ce se întâmplă:

Cele mai bune servere DNS gratuite

Acestea sunt cele mai rapide, servere DNS gratuite, pe care le poate folosi oricine pentru a sustrage cenzura și pentru a îmbunătăți viteza în timp ce joacă.

Asigurați-vă că verificați următoarea secțiune în care vă vom arăta cum să testați rapid și să alegeți cel mai rapid DNS pentru locația dvs. (serverul optim este diferit pentru toată lumea).

De asemenea, dacă căutați cea mai rapidă soluție (fără testare) cu rezultate decente, alegeți oricare Cloudflare sau GoogleDNS. Aceștia notează în mod constant printre cei mai rapizi.

Furnizor DNSDNS primareDNS secundare
Cloudflare1.1.1.11.0.0.1
Comodo SecureDNS8.26.56.268.20.247.20
DNSAdvantage156.154.70.1156.154.71.1
dyn216.146.35.35216.146.36.36
FreeDNS37.235.1.17437.235.1.177
Google8.8.8.88.8.4.4
Nivelul 3209.244.0.3209.244.0.4
OpenDNS208.67.220.220208.67.222.222
OpenNIC23.94.60.240128.52.130.209
DNS necenzurate91.239.100.10089.233.43.71
Verisign64.6.64.664.6.65.6
Yandex77.88.8.877.88.8.1

Cum se testează viteza DNS

Există două moduri în care poți testa serverele DNS disponibile pentru a afla care este cel mai rapid pentru tine.

 1. Test automatizat folosind Namebench: Utilizați acest software gratuit creat de Google din 2010 pentru a testa automat (și în mod repetat) mai multe servere DNS pentru a măsura viteza și timpul de răspuns.
 2. Test manual: Schimbați serverele DNS unul pe PS4 sau Xbox și verificați-le cel mai rapid.

Dacă sunteți foarte serios în ceea ce privește viteza, poate doriți să combinați aceste două metode. Mai întâi rulează Namebench pentru a obține cele mai rapide 3 opțiuni, apoi testează-le fiecare manual pe sistemul tău de joc pentru a vedea care are cele mai bune rezultate în condiții reale.

Pentru a instala și utiliza numele bancii, urmați instrucțiunile de mai jos. Pentru testarea manuală, utilizați pur și simplu ghidul din secțiunea următoare care vă va învăța cum puteți schimba setările DNS pe sistemul dvs. de joc preferat.

Cum să găsiți cel mai rapid DNS folosind Namebench

Namebench a fost un mic proiect lateral de la Google (nu pentru profit), care a fost lansat public gratuit. Codul nu a fost actualizat din 2010, astfel încât există câteva întrebări, dar funcționează perfect pentru scopurile noastre.

1. Descărcați și instalați Namebench

Iată link-urile de descărcare pentru versiunile finale pentru Mac și Windows ale Namebench, sau puteți vizita pagina oficială a descărcărilor pentru a instala orice versiune doriți..

Extrageți și executați programul de instalare (Windows) sau trageți .dmg în folderul aplicațiilor (Mac) pentru a instala Namebench.

2. Rularea testului

Pentru a testa lista de posibile servere DNS, pur și simplu copiați și inserați (sau tastați) adresele IP în câmpul „Numești” al Băncii de nume. Adresele IP ar trebui separate printr-o virgulă și un spațiu.

De asemenea, puteți bifa în mod opțional casetele pentru:

 1. Testează automat cei mai cunoscuți (în 2010) furnizori de DNS globali precum GoogleDNS și OpenDNS
 2. Testați serverele DNS regionale (non-globale) (durează mai mult).

Sursa datelor de interogare: Alegeți ce site-uri / metrică testați. Ne place cel mai bun test de 2.000 Alexa.

Numărul de întrebări: De câte ori va fi testat fiecare server (pentru a crește precizia). 50 este un loc bun pentru a începe. Cu cât este mai mare numărul, cu atât va dura testul.

4. Efectuarea rezultatelor bancii de nume

După finalizarea testului (poate dura mult peste o oră în funcție de setări) rezultatele se vor încărca într-o fereastră nouă a browserului.

Din anumite motive, în rezultatele încărcate în Microsoft Explorer, chiar dacă nu este browserul implicit. Întrebările de software vechi cred.

Câteva puncte rapide despre rezultate:

 • Ceea ce ne interesează este „Avg (ms)” coloană
 • Ignorați toate comentariile despre DNS „deturnate” în coloana din dreapta. Se datorează faptului că adresele IP ale acestor site-uri s-au schimbat din 2010 (ultima dată când a fost actualizat Namebench).
 • UltraDNS nu este gratuit. În testul nostru, UltraDNS (una dintre valorile implicite ale lui Namebench) a avut cel mai rapid timp de răspuns, dar nu este o opțiune reală. Nu este un serviciu gratuit, ci este un server DNS profesionist plătit folosit de întreprinderile mari.
 • Serverul cu cel mai rapid timp de răspuns nu va fi neapărat cel care duce la cele mai rapide viteze de joc.
Rezultate Viteză DNS bancă nume (sortate după timpul de răspuns).

Privind rezultatele noastre: în testul nostru, actualul server DNS Windows a fost setat la 8.8.8.8 (primar) și 8.8.4.4 (secundar).

Serverul cu cel mai rapid timp de răspuns a fost UltraDNS. Din păcate, acest serviciu nu este gratuit, deci nu este o alegere viabilă pentru noi.

Printre serverele gratuite, cele mai bune rezultate au fost:

 • 1.1.1.1 (Cloudflare)
 • 208.67.220.220 (OpenDNS)
 • 8.8.4.4. (Server secundar GoogleDNS)

Rezultatul 192.168.2.1 aparține de fapt routerului nostru, ceea ce implică faptul că DNS configurat pe router depășește DNS-ul nostru actual (Google) configurat în Windows. Dar Cloudflare a fost cel mai rapid dintre toate.

Ce e de făcut acum? Luați-vă primele 3-4 rezultate și testați-le manual (acoperite în secțiunea următoare) pentru a vedea care obține cele mai rapide viteze. Apoi configurați-vă serverele DNS să fie adresele IP primare și secundare pentru serviciul respectiv.

Cum se schimbă Setările DNS (pentru fiecare dispozitiv)

Această secțiune vă va arăta cum puteți schimba setările DNS pe PS4, Xbox sau direct pe router. Fiecare dispozitiv are secțiunea proprie mai jos.

PS4Xbox 360 / Xbox One

Pentru a schimba setările DNS pe PS4, efectuați următoarele:

 1. Accesați Setări> Rețea> Setare conexiune internet
 2. Alegeți tipul de conexiune (Wifi / LAN, LAN este mult mai rapid).
 3. Alege Personalizat înființat
 4. Alege Automat Setări adresă IP
 5. Nu specificați Nume gazdă DHCP
 6. Setări DNS, alegeți Manual
 7. Introduceți DNS-ul dvs. primar și secundar pentru a testa
 8. Automat Setări MTU
 9. Server proxy Nu folosi
 10. Atunci alege Testează conexiunea la Internet odată finalizată configurarea

Setările Xbox One vor veni în curând …

Sfaturi finale și livrări

Nu o să mint, acest articol a fost o mulțime de muncă (și de cercetare). Deci, sperăm că va face o diferență reală pe care unii dintre voi o văd și o reducere semnificativă a timpului de ping.

Dacă ați avut succes (sau arata chiar eșec), informați-ne în comentariile de mai jos.

Și un ultim lucru de reținut; Setările DNS ar trebui să fie doar o componentă a stivei de viteză a jocurilor (și nici măcar nu este cea mai importantă).

Evident, capacitatea dvs. generală de viteză a conexiunii este cel mai important, dar pentru a obține procentul maxim absolut al vitezei alocate, trebuie să încercați, de asemenea, să utilizați o conexiune Ethernet (nu wifi) pentru jocurile dvs., atunci când este posibil. Pierderea de viteză, interferența și latența de la wifi este semnificativă și pot garanta că toate avantajele nu vor fi fără fir.

Mulțumesc pentru citit!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map